-
Anonim
witam
zauwazylem, ze istnieje wydzial z wykladowym angielskim. mozecie powiedziec o nim cos dobrego?
https://irk.uw.edu.pl/katalog.php?o...
czy jest szansa na dostanie sie z takimi wynikami z matury?:
polski podst 70%
ang podst 97%/rozsz 99%
matma podst 70%/rozsz 35%
Czy jezeli wlasnie koncze inzyniera na uczelni technicznej z wykladowym angielskim, to bede mogl przepisac oceny z logiki, podstaw komputerow, angielskiego itp, czy UW stwierdza ze ich przedmioty sa prowadzone na niespotykanym poziomie?
pozdrawiam -
Aliena
>czy jest szansa na dostanie sie z takimi wynikami z matury?:
polski podst 70%
ang podst 97%/rozsz 99%
matma podst 70%/rozsz 35%
nie wiem
Czy jezeli wlasnie koncze inzyniera na uczelni technicznej z wykladowym angielskim, to bede mogl przepisac oceny z logiki,
nie
podstaw komputerow,
na pewno
angielskiego
nie wiem
i -
Anonim
Aliena, udzieliłaś zajebistej odpowiedzi:) Więc ja też odpowiem na pytania:
1. Nie wiem
2. Nie wiem
3. Nie wiem
4. Też nie wiem
Moja odpowiedź jest z pewnością prawdziwa. -
Anonim
jestem wdzieczny za super odpowiedzi, dzieki Wam moja nadzieja sie na dostanie do szkoly filozofow nie zgasnie -
-
Zajec
Angielski... jak masz ACE to jesteś w domu... jak zdałeś gdzieś tam na studiach technicznych egzamin z ang na poziomie B2 lub wyższym to jesteś raczej w domu... jak nie to raczej nic nie da rady zrobić... ale nie trzeba było za moich czasów chodzić na lektoraty tylko zdać egzamin... więc jak jesteś taki kozak;) to w pierwszej sesji zimowej - po pierwszym semestrze zdajesz sobie na B2 lub C1 na jakąś kozacką ocenę... i jesteś w domu...
W logice pewnie nauczyli Cię jakichś alpha i beta redukcji, bramek logicznych i inszych inszości... tak, że pewnie nie mówili co to jest logika... wątpię byś mógł sobie to przepisać... szczerze wątpię... to zupełnie co innego...
Coś z komputerami? hmmm... nie mamy takich zajęć... ale z pewnością szybko obsadzą Cię do obsługi systemu USOS i będziesz miał przesrane, bo wszyscy będą mieli do Ciebie pretensje... o wszystko:)
Pozdrawiam...
-
Anonim
mam CAE, a informatyka - polsko-japonska szkola komputerowa jestem na 3 roku. -
Zajec
-
Anonim
a mozna gdzies znalezc informacje, jaki byl prog punktowy rok temu na filozofie po angielsku? -
Zajec
-
http://grono.net/forum/topic/728836...
To jest link do FAQ z grona "Uniwersytet Warszawski", gdzie są podane różne linki, w tym do www CKE tj. Centralnej Komisji Egzaminacyjnej... -
mac
też interesuje mnie ta filozofia po angielsku, ale jak tam jest z innymi językami? mogę sobie wybrać lektoraty czy uczę się tylko angielskiego? i wogóle jak jest tam z planem zajęć? -
Panna Uriana
No raczej angielskiego już nie musisz się uczyć, skoro wybierasz studia po angielsku. Wklejam link do strony, na której można wszystko znaleźć [łącznie z planem zajęć]:
http://www.filozofia.uw.edu.pl/inen...
Od przyszłego roku planowana jest zmiana prowadzącego ćwiczenia z ontologii - dr Bigaja zastąpi dr Kuźniar. Poza tym plan studiów w języku angielskim nie odbiega znacznie od planu studiów w języku polskim - drobne zmiany są oczywiście nieuniknione.
Z tego, co można wyczytać z planu, studenci uczą się języka francuskiego, ale nie wiem, czy jest to narzucone dla wszystkich w ramach lektoratu, czy jedynie stworzono grupę dedykowaną dla studentów filozofii po angielsku, a kto chce, może zapisać się na jakiś inny język. -
Lechu
Ogólnie rzecz biorąc jak ciężko jest się dostać na wasz wydział? Z jakimi wynikami ludzie sie dostają a z jakimi nie? Może wiecie ile średnio jest osób na jedno miejsce? -
itsobvious
-
Lechu
Wielkie dzięki ! :) Szukałem ale najwyraźniej niewystarczająco dokładnie; )
-
Kastor
>mac napisał
>też interesuje mnie ta filozofia po angielsku, ale jak tam
>jest z innymi językami? mogę sobie wybrać lektoraty czy
>uczę się tylko angielskiego? i wogóle jak jest tam z
>planem zajęć?
przedmioty nie-wydziałowe, tj. wf i lektoraty dobierasz sobie samodzielnie (wybór od arabskiego po turecki).
plan zajęc nie rózni sie od filo po polsku - na 1 roku logika, ontologia, "wprowadzenie do filozofii", historia fil. starozytnej (I sem )i średniowiecznej (II) + hist fil. polskiej (tj. szkoły lwowsko-warszawskiej).
Jesli znasz ang na poziomie CAE to poradzisz sobie bez problemu.
I tak posługiwac się będziesz max. 10 słowami: being, existence, property, (in)valid, (un)sound, negation, idea, statement, true, false.
;>
A tak w ogóle to bardzo polecam :) -
Dr FiloMatrix Anielski
O ile dobrze pamiętam i mnie pamięć nie myli, to w zeszłym roku na filozofię po polsku (przy tych samych wymaganiach), trzeba było mieć więcej punktów niż na nauki polityczne, także trzeba się sprężać, no chyba, że w tym roku sytuacja się zmieni. -
Kastor
Aha. Na fil po ang jest jeszcze rozmowa kwalifikacyjna na podst. wybranego tekstu z listy (drobny druk na dole informatora; P).
W zeszłym roku chyba połowa osób to olała, licząc chyba, że samo nawijanie in English coś da... Nie da. Rozmowa jest tylko o tekście. -
Agnieszka
A czy można wpaść na jakiś wykład? Tak, żeby posłuchać i trochę się zorientować jak wygląda Wasz wydział :) -
Tomasz, Aleksander, Sylwester
Wszystkie wykłady są otwarte, tak jak w ogóle uniwersytet jest instytucją otwartą. Czasami brakuje miejsc na sali, ale nie widziałem nigdy, żeby ktoś kogoś wyrzucił z wykładu.