FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

witam

zauwazylem, ze istnieje wydzial z wykladowym angielskim. mozecie powiedziec o nim cos dobrego?

https://irk.uw.edu.pl/katalog.php?o...

czy jest szansa na dostanie sie z takimi wynikami z matury?:
    polski podst 70%
    ang podst 97%/rozsz 99%
    matma podst 70%/rozsz 35%

Czy jezeli wlasnie koncze inzyniera na uczelni technicznej z wykladowym angielskim, to bede mogl przepisac oceny z logiki, podstaw komputerow, angielskiego itp, czy UW stwierdza ze ich przedmioty sa prowadzone na niespotykanym poziomie?

pozdrawiam
  • Aliena

>czy jest szansa na dostanie sie z takimi wynikami z matury?:

polski podst 70%

ang podst 97%/rozsz 99%

matma podst 70%/rozsz 35%

nie wiem

Czy jezeli wlasnie koncze inzyniera na uczelni technicznej z wykladowym angielskim, to bede mogl przepisac oceny z logiki,

nie

podstaw komputerow,

na pewno

angielskiego

nie wiem

i
  • Anonim

Aliena, udzieliłaś zajebistej odpowiedzi:) Więc ja też odpowiem na pytania:

1. Nie wiem
    2. Nie wiem
    3. Nie wiem
    4. Też nie wiem

Moja odpowiedź jest z pewnością prawdziwa.
  • Anonim

jestem wdzieczny za super odpowiedzi, dzieki Wam moja nadzieja sie na dostanie do szkoly filozofow nie zgasnie
  • Zajec

Angielski... jak masz ACE to jesteś w domu... jak zdałeś gdzieś tam na studiach technicznych egzamin z ang na poziomie B2 lub wyższym to jesteś raczej w domu... jak nie to raczej nic nie da rady zrobić... ale nie trzeba było za moich czasów chodzić na lektoraty tylko zdać egzamin... więc jak jesteś taki kozak;) to w pierwszej sesji zimowej - po pierwszym semestrze zdajesz sobie na B2 lub C1 na jakąś kozacką ocenę... i jesteś w domu...

W logice pewnie nauczyli Cię jakichś alpha i beta redukcji, bramek logicznych i inszych inszości... tak, że pewnie nie mówili co to jest logika... wątpię byś mógł sobie to przepisać... szczerze wątpię... to zupełnie co innego...

Coś z komputerami? hmmm... nie mamy takich zajęć... ale z pewnością szybko obsadzą Cię do obsługi systemu USOS i będziesz miał przesrane, bo wszyscy będą mieli do Ciebie pretensje... o wszystko:)

Pozdrawiam...

• Anonim

mam CAE, a informatyka - polsko-japonska szkola komputerowa jestem na 3 roku.
  • Zajec

To angielski masz z głowy...
  • Anonim

a mozna gdzies znalezc informacje, jaki byl prog punktowy rok temu na filozofie po angielsku?
  • Zajec

Tego to ja nie wiem... jestem staromaturowy...
  • tm

http://grono.net/forum/topic/728836...

To jest link do FAQ z grona "Uniwersytet Warszawski", gdzie są podane różne linki, w tym do www CKE tj. Centralnej Komisji Egzaminacyjnej...
  • mac

też interesuje mnie ta filozofia po angielsku, ale jak tam jest z innymi językami? mogę sobie wybrać lektoraty czy uczę się tylko angielskiego? i wogóle jak jest tam z planem zajęć?
  • Panna Uriana

No raczej angielskiego już nie musisz się uczyć, skoro wybierasz studia po angielsku. Wklejam link do strony, na której można wszystko znaleźć [łącznie z planem zajęć]:

http://www.filozofia.uw.edu.pl/inen...

Od przyszłego roku planowana jest zmiana prowadzącego ćwiczenia z ontologii - dr Bigaja zastąpi dr Kuźniar. Poza tym plan studiów w języku angielskim nie odbiega znacznie od planu studiów w języku polskim - drobne zmiany są oczywiście nieuniknione.
    Z tego, co można wyczytać z planu, studenci uczą się języka francuskiego, ale nie wiem, czy jest to narzucone dla wszystkich w ramach lektoratu, czy jedynie stworzono grupę dedykowaną dla studentów filozofii po angielsku, a kto chce, może zapisać się na jakiś inny język.
  • Lechu

Ogólnie rzecz biorąc jak ciężko jest się dostać na wasz wydział? Z jakimi wynikami ludzie sie dostają a z jakimi nie? Może wiecie ile średnio jest osób na jedno miejsce?
  • itsobvious

http://rekrutacja.uw.edu.pl/index.p...

szukajcie, a znajdziecie.
  • Lechu

Wielkie dzięki ! :) Szukałem ale najwyraźniej niewystarczająco dokładnie; )

• Kastor

>mac napisał
    >też interesuje mnie ta filozofia po angielsku, ale jak tam
    >jest z innymi językami? mogę sobie wybrać lektoraty czy
    >uczę się tylko angielskiego? i wogóle jak jest tam z
    >planem zajęć?

przedmioty nie-wydziałowe, tj. wf i lektoraty dobierasz sobie samodzielnie (wybór od arabskiego po turecki).
    plan zajęc nie rózni sie od filo po polsku - na 1 roku logika, ontologia, "wprowadzenie do filozofii", historia fil. starozytnej (I sem )i średniowiecznej (II) + hist fil. polskiej (tj. szkoły lwowsko-warszawskiej).

Jesli znasz ang na poziomie CAE to poradzisz sobie bez problemu.
    I tak posługiwac się będziesz max. 10 słowami: being, existence, property, (in)valid, (un)sound, negation, idea, statement, true, false.
    ;>

A tak w ogóle to bardzo polecam :)
  • Dr FiloMatrix Anielski

O ile dobrze pamiętam i mnie pamięć nie myli, to w zeszłym roku na filozofię po polsku (przy tych samych wymaganiach), trzeba było mieć więcej punktów niż na nauki polityczne, także trzeba się sprężać, no chyba, że w tym roku sytuacja się zmieni.
  • Kastor

Aha. Na fil po ang jest jeszcze rozmowa kwalifikacyjna na podst. wybranego tekstu z listy (drobny druk na dole informatora; P).

W zeszłym roku chyba połowa osób to olała, licząc chyba, że samo nawijanie in English coś da... Nie da. Rozmowa jest tylko o tekście.
  • Agnieszka

A czy można wpaść na jakiś wykład? Tak, żeby posłuchać i trochę się zorientować jak wygląda Wasz wydział :)
  • Tomasz, Aleksander, Sylwester

Wszystkie wykłady są otwarte, tak jak w ogóle uniwersytet jest instytucją otwartą. Czasami brakuje miejsc na sali, ale nie widziałem nigdy, żeby ktoś kogoś wyrzucił z wykładu.
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki