Duża Fotografia [13077]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jak w temacie.
    Tu możecie pytać jak i radzić innym co kupić, od czego zacząć z fotografią cyfrową itd.
  • Anonim

Ja bardzo polecam Aparat SONY CYBERSHOT DSC-H2 http://www.celler.ru/digitalcameras...
    Kupiłem go w kwietniu.. polska instrukcja obsługii polskie Menu.
    Zdjęcia wychodzą z niego jak z bajki
    super sprawa al niejest tani... ok 1500 zł. jak pamietam WART UWAGII.
  • Anonim

odkad pamietam interesuje sie fotografi. narazie pstrykam rodzinnym staaaaaaarym smieciowym analogiem, ale on sie rozsypuje. potrzebne mi cos co bedzie: w sam raz dla poczatkujacego fotografa, NIEDROGIE, wszechstronne

tak wiec:

jaki aparat najlepiej wybrac? czy cyfrowy czy nie? jakiej firmy itd. prosze o pomoc
  • dominika.

podpisuje sie pod pytaniem wyzej i dorzucam...ja fotografia zainteresowalam sie dopiero niedawno i mam pytanie. Co najlepiej na poczatek wybrac i jak sie w ogole do tego zabrac ?
  • Dudzisław

>~>DoMiNiSia< ~ napisała:
    >a ja mam pewne pytanie.dopiero od niedawna fotografia
    >zaczela mnie mocno krecic,ale jest pewien problem. Jaki
    >aparat bylby najlepszy na poczatek do robienia 'narazie'
    >amatorskich zdjec ? czekam na porady i opinie.
    >z gory dziekuje :*

>Dudzisław napisał
    >>~>DoMiNiSia< ~ napisała:
    >>a ja mam pewne pytanie.dopiero od niedawna fotografia
    >>zaczela mnie mocno krecic,ale jest pewien problem. Jaki
    >>aparat bylby najlepszy na poczatek do robienia 'narazie'
    >>amatorskich zdjec ? czekam na porady i opinie.
    >>z gory dziekuje :*
    >
    >Nikon. no może np. D70.
    >cena? bardzo przystępna...

>~>DoMiNiSia< ~ napisała:
    >dzieki :*; ]
    >i czekam na dalsze opinie; p

>hodur napisał
    >>~>DoMiNiSia< ~ napisała:
    >>a ja mam pewne pytanie.dopiero od niedawna fotografia
    >>zaczela mnie mocno krecic,ale jest pewien problem. Jaki
    >>aparat bylby najlepszy na poczatek do robienia 'narazie'
    >>amatorskich zdjec ? czekam na porady i opinie.
    >>z gory dziekuje :*
    >
    >sinarem tez mozesz robic amatorskie :D
  • bicho

mysle ze wszystko zalezy od tego jakie zdjecia chcecie robic. osobiscie posiadam analogowca (dosc stara yashice) i cyfre fujifilm s5500). kazdego z nich uzywam do innych zdjec. zdjecia robine analogowcem raczej zaliczam do tych "artystycznych" i chyba wlasnie takim aparatem powinno sie je robic. robiac zdjecia na filmie zawsze sie kilka razy zastanawiasz przed wyzwoleniem migawki, nie pstryksza na chama ile popadnie, slowem - sporo sie uczysz. cyfre natomiast uzywam do tzw. masowek kiedy musze zrobic kilkadziesiat lub kilkaset zdjec a szkoda mi filmu.
    osobiscie uwazam ze dla stawiajacych pierwsze kroki w fotografii analog bylby chyba lepszy, a jesli juz inwestowac w cyfre to wnaprawde porzadna lustrzanke, no ale to juz wiaze sie ze strasznymi kosztami.
    jesli chodzi o s5500 to nie jest to zly aparat, wada dla wielu sa rozmiary (ale ja np lubie wieksze aparaty bo wiem co trzymam w reku), matryca moglaby byc wieksza bo jednak troche ogarnicza, gdzies przeczytalem tez ze wychodza z niego spore szumy, ale osobiscie zauwazylem je dopiero po zalozeniu polara w polaczeniu z korekcja naswietlania. ja jestem dosc zadowolony.
  • Jakub

zalezy co chcecie robic i czym dla was jest foto bo jak lubice sobie tylko pstrykac zdjecia to j.w fuji s5500 bedzie good ale jesli myslicie o fotografii przyszlosciowo to lustrzanka
  • Anonim

ale zes zajebal nowosc :/
  • Anonim

zajmuje się troche photoshopem wiec zeby to uzupełnić kupilem sobie aparat żeby i w tym sprobować swoich sił... ale niewiem czy ten aparat jest dobry wogóle. Prosibym o wypowiedz kogoś kto się zna. Aparat to Kodak C530 do jakich zdjęć nadaje sie ten aparat.
  • Anonim

Do cyfrowych.
    http://www.google.pl/search?hs=z9m&...
  • Semideus

Jeśli chodzi o 'compacty', to polecam serię Canon PowerShot.
  • ♠ T

hej... mam prośbę... doradźcie mi jakiś niezły aparat cyfrowy tak 1000-1200 zł..
  • Dudzisław

>TOMÁSITO napisał
    >hej... mam prośbę... doradźcie mi jakiś
    >niezły aparat cyfrowy tak 1000-1200 zł..

a może jakiś Nikon Coolpix? :>

http://allegro.pl/search.php?string...
  • Szimek

Można poczytać tutaj:
    http://www.fotal.pl/dzial/id20027-2...
  • Anonim

ja używam już trochę Minolty z3
  • Anonim

niepolecam takich typu "karta kredytowa" .. kup sobie
    (tu masz liste )
    *Olympus SP-510
    *Olympus SP-500
    konicaMinolta odradzam .. straszny badziew..
    *panasonic H5
    *sony H5
    *CANON S3is S3
    Ja to polecam:) pozdro...

• Mariusz

jak ktos potrzebuje aparatu cyfrowego do cpykania "fotek z imprez lub wakacji" to do 1500 mozna kupic. A niestety jak sie mysli o robieniu fajnych artystycznych zdjec to amatorska zabawa kosztuje jakies 5 tysiecy zlotych;/ a ja tyle nie mam:( Zwyklym kompaktem cyforwym baardzo rzadko zrobisz zdjecie "z dusza" wlasnie wtedy, kiedy chcesz. Moze to logiczne ale przynajmniej czarno na bilaym.
  • Anonim

http://w8.grono.net/users/25680/det... z ta pania pogadaj o robieniu artystycznych zdjec kamera za mniej niz 5kpln;ale ostrzegam, mozesz sie potem poczuc maly glupi i bezuzyteczny

love
  • Anonim

Nieznam tej Pani.. ale jak zby mowi ze naprawde jest dobra w tym co robi to warto zasięgnąć opini... ja tam ucze sie na własnych zdjęciach i czytam sporo literatury o tematyce fotograicznej:) polecam bardzo
  • maua

ja mam obecnie panasonic lumix fz10 i jestem z niego bardzo zadowolona :) cyfrową przygodę zaczęłam od kodaka DX6490 i był super, ale niestety został skradziony :( wart ceny! panasonic to samo super! kupując aparat patrzę przede wszystkim na zoom optyczny, bardzo się przydaje... no i żeby był jak najbardziej manualny :) uważam, że lepiej poczekac i zainwestowac w coś dobrego, niż zaczynac od pstrykaczy... ale kto jakie ma potrzeby... :)
| |

TEMATY I POSTY PISANE DUŻYMI LITERAMI będą kasowane automatycznie. Te z dużą ilością wykrzykn...

Fotki