-
W.O.
No właśnie.... Czyli kawiarnie, herbaciarnie, kluby, restauracje, galerie, muzea etc. do których należy zajrzeć... -
dara
Czuły barbarzyńca na dobrej,
miejsce typu 3w1,
ksiegarnia, kawiarnia i herbaciarnia zarazem.
klimatycznie, nietuzinkowo, fajny wystrój.
polecam zamówic czajniczek malinowej herbaty i zanurzyć sie w lekturze któregoś z opasłych tomisk... -
Anonim
może jeszcze szaroniebieski od dymu Zakątek na Chmielnej. chociaż ostatnio za dużo ludzi ta przychodzi, bynajmniej nie dekadentów... -
W.O.
Znam obydwa, Czuły faktycznie fajny, takie luźne miejsce, nie trzeba kupować książek, można poczytać, to plus.... :d
A Zakątek to prawda, ciasno się tam robi, bo miejsca za mało dla ludzi, ale ma swój klimat...
-
-
Anonim
Jest fajna klubokawiarnia na Nowym Świecie róg Foksal. Jak ktoś chce się lansować to może tam iść. Jak chce się lansować powtarzam. Ale jak ktoś już rzyga lansowaniem się w kapitalistycznym stylu, to polecam Bar Prasowy na Marszałkowskiej. Tam nic nie zmieniło się od 25 lat. I w sumie jest to oryginalne miejsce! -
W.O.
W takim razie ja polecę Wam "Antrakt" na tyłach Teatru Wielkiego. Fajne miejsce, świetne jedzenie, wystrój w stylu retro z furą antyków, obrazów i ciekawych awangardowcyh książek... Naprawdę inna kawiarnia, panuje tam inne życie... Polecam! -
.::Madziołek::..
Tak,nasze stare dobre czasy wypadów go Czułego...to było piękne..Chociaz przestaliśmy tam chodzić przez meska część zgromadzonych,bo komuś (bez nazwisk) przeszkadzali męscy homoseksualisci...A tam była taka fajna huśtawka =) Szkoda,ze juz tam nie bywamy; ( -
dzieckoczwartku
a ja bardzo lubię jadłodajnie filozoficzną... ale ostatnio sie zbiera ostrio nieciekawe towarzycho... -
Anonim
-
.::Madziołek::..
jeśli chodzi o muzea to ja polecam Muzeum Powstania Warszawskiego!!!! -
dzieckoczwartku
a ja Etnograficzne <Kredytowa> i Archeologiczne <Arsenał na Długiej>!!!!!!!!!!!!