Grono Punkt [2]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Ktoś musi zacząć. Zdaje się, że ja. Ciekw jestem czy grono wogóle wypali. Wydaje mi się, że nie ma grona w którym rozmawia się o pubach. O klubach, restauracjach, kawiarniach owszem. Ale o pubach... no, przynajmnie nie znalazłem takowego. A pub to chyba najczęściej wybierane miejsce do spotkania z przyjaciółmi.

• Grono.Net

cholera zapomniałam dołączyć do grona i teraz wszystko od początku :D
    a więc jestem jak najbardziej za tym tematem :D
    nie każdy chodzi na dyskotrzaski ale do pubu to pewnie niezła maska by nas się zebrała :D
    ale kontynuując to poleciłabym jeden kameralny pub może nie jest typowy ale przynajmniej ma świetne drinki nazywa się Jeff's najlepiej jak są happy hours :D
    pozdrawiam
  • Diablica Niesforna

polecam Cafe Przejscie przy pl. Na Rozdrozu
  • Anonim

Ojej... normalnie jak to się stało, że ja tam jeszcze nie byłem...?; )
  • Diablica Niesforna

widocznie Magunku moze bylo ci nie podrodze .Pub Cafe Przejscie działa 24godz na dobe .Polecam kazdemu to miejsce .
  • Grono.Net

qrcze ja się nawet za dobrze nie orientuję gdzie to jest :(
  • Diablica Niesforna

wsręta kózko pub Cafe Przejscie jest w podziemiach przu placu na rozrdrozu ,trzeba sie dobrze rozejrzec i bedzie widac szyld z nazwą pabu
  • Grono.Net

szkoda, że niestety taka oblatana w warszawskich pubach nie jestem, ale niestety to nie te rejony...
    moje ulubione w moim mieście to: Piwnica Chodzieska, Cafe Rose i W Starym Kinie...choc ostatnio częściej zdarza mi się zwiedzać puby poznańskie...
  • Grono.Net

no to ładnie się Ewunia szlaja :D
    thnx za informacije :D
    pierwsze kroki po wypłacie skieruje właśnie tam :D
    we wrocku polecam Guinessa i PRL bardzo sympatiszen
    pozdr.
  • Grono.Net

Kozuniu...czasami trzeba zaszaleć i to niekoniecznie w tańcu - można świetnie się bawić w dobrym pubie przy pivku z przyjaciółmi :)
    Jak przyjedziesz to Cię do któregoś z tych pubów zabiorę albo nawet do wszystkich...
  • Diablica Niesforna

tak oprocz pabów to polecam miłą knajpeczkę Pastę Cafe.jest ona na Ul.Kamionkowskiej na Grochowie,dojazd kazdym tramwajem który jedzie w strone ul Grochowskiej tr 26,21,8,6.dokladniej jest to na tylach oddziału psychologii, widac budynek z tramwaju
  • Anonim

Zastanawiam się czy nie powinienem rozszerzyć tematyki grona o kawiarnie i restauracje (tym bardziej, że coraz więcej lokali z "cafe" w nazwie a które często mają w dużej mierze charakter "pubowy") a jednocześnie zawężyć to do warszawy... tylko jak wtedy nazwać grono?
  • K

Od siebie polecam Gniazdo Piratow, tylko z zastrzezeniem ze tam sie raczej mozna powydzierac i to niezle, oczywiscie napic sie piwka (6 pln), wrzucic cos na ruszt tez da rade. Trudno tylko spokojnie pogadac ze znajomymi, bo jak jest koncert ( a jest codziennie) to trudno cos uslyszec, chyba, ze sie krzyczy do ucha :) Atmosfera jest MIODZIO! Obsluga bardzo mila, ochrona rowniez, no i towarzystwo :D Wystarczy pobyc w miare regularnie a obsluga juz Cie rozpozna i zawsze mozna sie do kogos przysiasc jak nie ma miejsc siedziacych.
    Jedyny minus to lokalizacja - jak ktos idzie pierwszy raz to radze dokladnie sprawdzic gdzie to jest. Nie najblizes centrum, ani przy zadnej glownej ulicy,tylko tuz przy trasie AK; no ale da sie to jakos przezyc.
    POLECAM!
  • Anonim

Fakt, dużo dobrego słyszałem o tym miejscu. Od 2 miesięcy się tam wybieram. :)
  • Grono.Net

nie powinno się zawężać tego grona tylko do W-wy, bo to juz nie mogłyby być Wasze ulubione knajpki, przecież na Gronie nie są tylko osoby z W-wy, a w innych miastach też są ciekawe puby...
  • Grono.Net

tak tak tak zgadzam się jak najbardziej z Ewą :D
    a czy w Gnieździe Piratów strój musi być adekwatny do nazwy lokalu ?? :D
    Pozdr.
  • Anonim

No ba! I musisz umiec powiedziec "argh!!!"; ) I koniecznie trzeba pic dużo rumu jak na piratów przystało! Najlepiej ciemny Kapitan Morgan a nie żadne tam bacardi.
  • Grono.Net

proponuję też od razu zabrać przepaskę na oko...rzeczywiście może tam być ciekawie "kiedy rum zaszumi w głowie (...)"
  • K

:) Koza spokojnie, zadne przepaski na oko, pasiaste koszulki ani tatuaze nie sa wymagane :) Nie ma selekcji przy wejsciu jezeli chodzi o ubior. Ostatnio to nawet jakies lanuchu i "eminemy" mignely mi przed oczkami, ale dopoki jest grzecznie to kazdy moze przyjsc. :)A pijemy tylko piwko (nie liczac soczkow czy herbatki); nie ma np. grzanego wina.
    Zapraszam zwlaszcza w srody na Romka :)
  • Grono.Net

no to jesteśmy umówieni w środę :)
    tylko w którą ???
    sasasa
    cieszy mnie to że nie żadnych wymogów odnośnie stroju choć Mogun dał się ponieść wyobraźni :D
    Pozdrawiam napewno zachaczę o ten lokal :D
| |

Gronowy odpowiednik Newsweek Punkt. Gronowy przewodnik po lokalach (puby, kluby, kawiarnie, restaura...

Miejsca grona (0)