-
John
Uwaga uwaga oglaszam konkurs na najgorszy podrecznik na wpia :p niech kazdy wpisze swoje typy od 1 miejsca do 5; Za pierwsze miejsce podrecznik dostaje 5 pkt za drugie 4, za trzecie 3, za czwarte dwa, a za piąte 1; jak bedzie duze zainteresowanie konkursem na koniec podliczymy punkty i moze zrzucimy sie na jakas nagrode dla autora zwyciezcy :p
Moje typy
1) Logika - egzamin najtrudniejszy na studiach dzięki temu podrecznikowi
2) Rzym - na poczatku podrecznika wykorzystywane pojecia ktore byly wyjasniane na koncu; a wiec nie bylo wiadomo o co chodzi; no chyba ze by sie czytalo od konca ale nigdzie nie bylo tam wskazowek aby tak robic a zazwyczaj czyta sie podreczniki od poczatku :p
3) Kidyba Handel bez komentarza
4) Historia Polski bez komentarza
5) Tylman KPK podrecznik dobrze napisany ale jest maly problem - to ma ponad 1000 stron z czego 500 to nieprzydatna historia :/ jawne zdzierstwo :/ -
Anonim
nieprzydatna historia? hello, chciales zaliczyc czy sie czegos nauczyc?? chcesz byc tylko wyrobnikiem w korporacji czy Prawnikiem przez duze "P".
oczywiscie bez urazy, John -
Piasetchiusets
-
Daniel
1. Kidyba Handel-przeteoretyzowany podręcznik,
2. Młotek-dużo błędów, zbyt ogólnikowy, chaotyczny,
3. Prawo Rodzinne Ignatowicz-niezła usypianka,
4. Prawo Finansowe, złe proporcje, miejscami czytać się nie dało,
5. Zobowiązania Czachórski-za dużo doktryny, za mało prawa. -
-
Dorotka
Filozofia prawa Szyszkowskiej-też bez komentarza..jak wszystkie "dzieła" wydawane przez wydawnictwo Temida z Białegostoku.. -
Jed
-
Małgorzatka Darmas
Logika??moim zdaniem bardzo fajna ksiazka,w ogol najprzyjemniejszy przedmiot na tych studiach...
ciezkie do przebrniecia- historia Polski
ale absolutnie nr 1 jak najgorszy podrecznik- BRAK rzetelnego podrecznika do KPK!!!! mlotek...brak slow:P -
Anonim
1. Handel - nowy wydziałowy podręcznik przypomina ostry pomelanżowy bełt, niestety za dużo autorów przez co kupy się nie trzyma. Do tego adjustor nieźle zalał pałę przed sprawdzeniem tego.
2. Prawo Unii Europejskiej instytucje jak i materiałka - jestem pod wrażeniem jak można takie bagno wyprodukować i jeszcze puścić w obieg.
3. Historia Polski - bez komentarza
4. KPC - nie ma to jak 8 razy odgrzewany kotlet gdzie wycina się pleśń i dokładna świeższe płaty mięsa.
5. Logika - brak w tym logiki
-
Marcin
1. Administracja publiczna - Kulesza, Izdebski- kto miał do czynienia z Nauką o administracji publicznej wie dlaczego
2. KPK- Tylman, zbyt obszerny
3. Prawo administracyjne - Wierzbowski, etc. tego sie nawet przeczytać nie dało
4. Prawo cywilne część ogólna - Skowrońska-Bocian, nie obejmuje całości materiału na egzamin
5. UE materialne- Barcz, książka ponad 800 stron, na egzamin obowiązywało ok. 200, to się nazywa zdzierstwo -
K. Beskidzki
Co się wszyscy logiki i rzymu czepiają?? To jedne z lepszych podręczników na tych studiach - logika zwłaszcza. NO a mój typ to zdecydowanie BRAK PORZĄDNEGO PODRĘCZNIKA DO KPK. Zgadzam się też co do nowego handlu - jest nierówny, chaotyczny, tragicznie zredagowany - ale ma jeden plus - niektóre zagadnienia są tam powtarzane tyle razy, że nie sposób ich nie zapamiętać ; P -
b.
To konkurs na najgorszy podręcznik (=najgorzej napisany), najgrubszy podręcznik czy najgorszy przedmiot? Bo niektórym się ostro te kategorie pomyliły. Jak można jechać po Tylmanie?? Że gruby? Nie ma musu, można przeczytać młotek (powodzenia!). Tylman to najlepszy podręcznik do kpk na rynku, czy się to komuś podoba, czy nie. -
Anonim
Zdecydowanie oba podręczniki do UE, niesamowite jak można obrzydzić w ten sposób studentowi temat. Podręcznikowi z KPC też można sporo zarzucić.
A co do przedmówców: Tylman jest całkiem nieźle napisany, choć opasły. -
PizzaBella
ja lubie ten gruby podrecznik do eu, i do kpk tez. Jak sie weszlo w temat (sesja) to nawet calkiem fajna lektura. A logika to pisanie na tematy oczywiste, tylko matematycznymi slowami :p
ja glosuje na 1 miejsce prawo finansowe chojny duch, drugie i trzecie czwarte prawo finansowe chojny duch, na 5 - historia polski :D -
Anonim
1. zbiór mordwiłki (stan na 1 września 2007 niby), a nie ma niektórych zmian z 2005r.
2. rzym CH BECK
3. his. polski
-
Anonim
1. KPK - młotek - mistrz!
2. prawo administracyjne - tym można tylko rzucać przez okno (teraz wydania mają podobno drewnianą okładkę - można czytać od deski do deski jak Tylmana :))
3. ue instytucje
4. wydziałowy handel (oprócz części o papierach wartościowych)
5. historia Polski - (chociaż nie wiem czy mogę na niego oddać głos, bo skutecznie się zniechęciłam do podręcznika i obyłam się bez jego wnikliwej lektury) -
Ma
nowy do prawa handlowego -masę błędów stylistycznych, całe zdania powtarzające sie po kilka razy, rozdział o spółkach osobowych kończy sie w połowie, jedne rozdziały dobrze napisane, innych nie da sie czytać, bo nie wiadomo o co chodzi -brak dobej redakcji jednym słowem -
Mmmmmmmmm
Podręcznik do Unii - wspaniały przykład na to, jak można obrzydzić przedmiot
Podręcznik do admina - masakryczny, napisany tak, że po jednym rozdziale śpi się jak dziecko
Zbiór Mordwiłki do konstytucyjnego - kupa błędów, nawet w najnowszym wydaniu
Podręcznik do logiki jest całkiem spoko, zbiór też, chociaż w pierwszym wydaniu było trochę błędów, do rzymu też jest całkiem przystępny, bez przesady. -
Martishia
Przyłączam się:
1.UE Koenig-Witkowskiej-mistrzostwo świata w niejasności
2.Młotek-wiadomo
3.Pazdan- aaaa, kotki dwa -
Anonim
1. Admin, sztuka wyprodukować taki bełkot
2. Barcz do Unii II; jak dla mnie to nie było po polsku
3. O handlu może nie wspomnę, przeczytałam z tego 200 stron i żeby nie nauka z Kocha i Napierały chyba bym nie zrozumiała co to w ogóle jest spółka.
-
John
A wlasnie zapommnialem o podreczniku z admina ktory jest niezrozumialy a do tego aktualne wydanie wyszlo miesiac przed egzamem :/
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne