- 1
- 2
-
Marcin
Jest wielbicielem reklam. Moim zdaniem dużą rolę w reklamie odgrywa muzyka. Może znacie jakieś utwory albo reklamy, które pod tym względem utkwiły wam w pamięci??? -
MegAnn
wiesz.. nie przypominam sobie w tej chwili jakiejs konkretnej reklamy ktora by mi utkwila w pamieci, ale za to czesto robie tak ze sie wsluchuje w muzyke jesli mi sie podoba i potem szukam i sciagam cala piosenke .. taaaak, tak robie czesto
:) a Ty ? -
Anonim
-
be gentle with me
ostatnio uslyszalem fajan piosenke w reklamie nowej kamery DVD SONY - to jest piosenka zespolu STEREO TOTAl "I love you, Ono" :) bomba :) -
-
MegAnn
no no :D piosenka jest wykrecona
jak ty na nia trafiles ? w sensie ze .. kurcze wiesz co to jest ?
;) -
MegAnn
-
Marcin
Dziękuje.
Kaczka jak Kaczka co dziennie inna; )
Ja tez jestem pełen podziwu, że znasz autora tej piosenki od reklamy sony.
To jest zawsze mój ból usłysze coś co mi wpadnie w ucho a potem sie mecze bo nie moge tego znaleźć. -
MegAnn
ja to mam taki sposob na to ze wsluchuje sie kazda komorka mojego ciala w tekst
a potem rach ciach ciach w cudzysłów o taki "" i do google .. skutecznosc okolo 90% tylko trzeba troche poszperac
ale wiecie czego nie moge znalezc ?
dwoch piosenek - jedna z reklamy NIKE gdzie są same stopy pokazane a ujęcia jak w kalejdoskopie .. "take off your shoes"; "put your feet together" cos tam cos tam. Nie pamietam dokladnie w tej chwili ale muzyczka jest wesolutka
-a druga to reklama to chyba czegos do picia jest ale tez glowy nie dam
"/ I see sunlight/ breaching in/ throu hole in the roof/ / i get a funy feeling/ i should go outside/ " tak to wlasnie leci ..
-
Tomasz z Bogdańca
Funny a nie funy feeling :P Z niektórymi piosenkami jest tak, że niektóre usłysze w reklamie a dopiero potem w radio albo w telewizji. Tak na przykład było z piosenką Cohen w reklamie Plusa. Ale jest wiele więcej. Też słyszałem, że Moby jest na top liśćie piosenek reklamowych, więc jak nie wieć kto śpiewa to sprawdźcicie Mobiego :) -
MegAnn
majowy nie czepiaj sie literowek :P !! ciucmoku Ty
co to za reklama plusa o ktorej mowisz ? -
Marcin
Widze, że temat podpasował cieszy mnie to bardzo.
Kiedyś era i plus miały fajną muzykę w reklamach ale to było ze 2 lata temu. Muzyka miała na celu wzbudzić emocje związane z rodziną i jednoczeniem sie ludzi.
zadzwoń do mamy -
be gentle with me
wpisalem w wyszukiwarke "big money+big system+big fame+lyrics" i wyskoczylo :)
a Frameless stalo sie moim hitem po reklamie Skody :)
a poza tym przypomnijmy sobie fenomen kinder bueno i Amandy Lear :) -
MegAnn
nie znosze tego
i w ogole koncepcja reklamy - nie tylko dla dzieci i ta gęba umazana czekoladą.. to jest ochydne :/
:D -
Tomasz z Bogdańca
-
MegAnn
-
be gentle with me
a mnie sie ta koncepcja bardzo podobala :)
tak samo teraz mi sie podoba pomysl na Bounty :) cudoo - i muzyczka tez super :D -
MegAnn
no nie .. to my mamy zupelnie odmienne gusta, mi sie tak reklama rowniez nie podoba..
to nie wyglada fajowo jak jej te plamy wychodzą na twarzy.. :) -
MegAnn
-
Marcin
Jak tak można widziałem dzisiaj reklame Calgonit 4 w 1
jako podkład muzyczny jest tam moim zdaniem najwspanialszy utwór jaki kiedy kolwiek powstał "Carmina Burana"
Dlaczego nie reklamują papieru do podcierania sie przy hip hopie.
Jak tak dalej pójdzie Chopin będzie reklamował protezy, albo pły do przetykania kibli. -
MegAnn
nie pamietam czego to reklama ale piosenka sliczna "everybody loves somebody"
:D
- 1
- 2