Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ;O

http://www.dolina-rospudy.pl/index....
    Wchodzimy, wysyłamy, sprawdzamy pocztę, potwierdzamy i ratujemy dolinę rospudy!:)
    Zachęcam jako ekolog!:D Nie bądźmy obojętni, bo takich miejsc w PL jest coraz mniej;/...
  • Anonim

oj to bardzo kontrowersyjny temat jest. i nie mogę się powstrzymać, żeby się nie wypowiedzieć... tzn. przechylam się raczej na "ratowanie", ale nie wiem, czy nie jest to spowodowane głównie naciskami znajomych, hehe.

do rzeczy - faktycznie jest to wyjątkowe miejsce, jakich coraz niej na świecie. nieszczenie go jest głupotą, ale błąd wyszedł z czyjegoś założenia. projekt obwodnicy powstał bowiem albo przed naszym wstąpieniem do unii, albo zaraz na samym początku. zmiana projektu, która zapewne wiązałaby się ze znalezieniem nowego inwestora mogłaby potrwać kilka ładnych lat. a te kilka lat moidrodzy nistety oznacza sporo ludzkich żyć. bo wiele z Was nie zdaje sobie sprawy jak fatalnie wygląda sytacja w Augustowie ze względu na wiele przejeżdżających tam samochodów. ginie tam ogromna ilość ludzi. i wiedząc to należy sobie postawić pytanie: ile warte jest ludzkie życie? dla mnie jest warte bardzo dużo. mniejsze zło? jak dla mnie jest to sytuacja bez wyjścia. i zdaję się tylko na to co będzie.

tak więc jak mówię, jedyny błąd tutaj to początkowe zaplanowanie trasy, która mogła być wytyczona dookoła doliny rospudy... teraz komuś przyjdzie za to zapłacić - albo niewinnym ludziom, albo niewinnej przyrodzie. ale ja nie zamierzam się w tym babrać. wybaczcie więc.
  • Anonim

a poza tym wariant ekologiczny trasy miał nie dostać dofinansowania z unii. więc ktoś tu się gubi...
  • Kaśka

Kurde moim zdaniem powinni tą obwodnice wybudować, ale nie na terenie Rospudy:( bleeee
| |

Grono dla wszystkich autystycznych dzieci z klasy "ce", LO im. M. de Cervantesa, rocznik 1990.

Miejsca grona (0)