-
edi@na
-
Pati
no właśnie, ja swoją przygodę na Litwie zaczęłam i skończyłąm w Wilnie, teraz prawdopodobnie tam wrócę i trzebaby dokładniej pozwiedzać ten kraj. Może by tak odwiedzić Kłajpedę (która usilnie kojarzy mi się z facetem od historii z liceum i przepytywaniem o 6 rano przed lekcjami)... może jeszcze Druskienniki choć to uzdrowisko to może jest tam po prostu ładnie... -
Kasia
możecie podac jakieś namiary na fajny niedrogi nocleg w wilnie? pozdr -
Anonim
Ja na Litwe zawitałam w czasie wycieczki szlakiem Mickiewicza.. zaczeliśmy od Białorusi a wracalismy przez Litwe :) właśnie tą znaną trasą przez Troki itp.. slicznie było.. bardzo miło wspomniam polską młodzież z Litwy :) jeju.. ciekawe czy jeszcze kiedykolwiek będzie mi dane tam pojechac.. heh.. :)
a z Litwy najbardziej w pamięci utkwiła mi chyba Gora Trzech Krzyży i widok na panorame Wilna nocą.. i masa kościołów .. no i jeszcze Ostra Brama, ktorą zupełnie innaczej sobie wyobrażałam. Litwa, cudowne miejsce.. :) -
-
wolly
Witajcie! zapraszam do Grona o tematyce wschodu!!!
link to strony grona
http://grono.net/user/pubcomm-showo...
pozdrawiam
Łukasz -
wolly
Witajcie! zapraszam do Grona o tematyce wschodu!!!
link to strony grona
http://grono.net/user/pubcomm-showo...
pozdrawiam
Łukasz -
Anonim
ja byłam na Litwie tylko raz (niestety) i to właśnie w Kownie, Trokach i w Wilnie ... i przyznam szczerze, że byłam mile zaskoczona , bo zupelnie inaczej wyobrażałam sobie ten kraj (ale to wszystko tylko stereotypy). Wilno jest poprostu BOSKIE, co tu dużo gadać! Te wszystkie oszałamiające budowle i klimat jaki wywołują ... to trzeba przezyć i zobaczyć. Ostrą Bramę też wyobrażałam sobie inaczej, ale cóż ... -
Klima
na pewno gora krzyzy choc z bliska wyglada mniej imponujaco niz ja sobie wyobrazalam. fajne jest gruto parkas niedaleko druskiennik. no i zdecydowanie neringa!!!! nie miasteczko tylko wydmy oczywiscie:) kernave tez jest ok jesli sie trafi na jakis festiwal. no i to by bylo chyba na tyle... -
m j
Jeśli chodzi o Druskienniki to oczywiście warto zobaczyć,ale niestety tylko po to żeby przekonać sie jak wielka przepaść dzieli Wschód i Zachód.Nigdy nie przyszłoby mi do głowy nazwać tego miejsca uzdrowiskiem, predzej ośrodkiem postsocrealizmu.Podobno "coś" z tym robią.Może za kilka lat Druskienniki zaczną przypominać prawdziwe uzdrowisko, a wtedy napewno skorzystam :) -
Pati
za tydzień wyjeżdżam na Litwę... ale chyba odwiedzę standarowo Wilno Troki i Kowno (Troki Kowno po raz pierwszy...)
może ktoś zna jakies konkretnie szczególne zakątki w tych miastach które naprawdę są warte odwiedzenia, które mają w sobie magię?...
pozdrawiam -
this is life....
zazdroszcze Ci.ja tez bylam tylko raz i to wystarczyło,żeby sie zakochać(bo jest w czym).Pati, każde miejsce jest magiczne!!!może wroce tam jeszcze w te wakacje. -
Katalina
Na Litwie byłam 2 razy w tym ostatnio na sylwestra.było bosko i na pewno pojade tam jeszcze nie raz.w Kownie nie byłam za to w Trokach tak.no i co tu dużo mówić...zamek jak zamek.ale Wilno mi to wynagrodziło.a osrtą bramę też sobie inaczej wyobrażałam... -
Katalina
-
Efcia
http://www.hostelz.com/hostel/6898-...
Mam nadzieje, ze sie spodoba :) -
-
Anonim