Nie rozumienie siebie nawzajem prowadzi do nietolerancji... Why? [6]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Lucion Ladion

Jak to pięknie brzmi....
  • Mysza

Hey Adaś :) dziekować za zaproszonko :) Odpowiem Ci na pytanie w opisie.. i tytule grona.. nie kazdy rozumie.. ze ktoś moze mieć inne zdanie do jakieś sprawy. Mysli ze wszyscy musza zyc danej osoby przekonanie bo tak musi byc :)
  • Anonim

Dzień bry :)

Dobry temat.
    Zobaczymy jak się to rozwinie.

Wiele osób nie rozumie.
    Ale gdyby dotyczyło to ich samych, na pewno chcieliby , żeby inni zrozumieli.
    Może się boją.
    Bo większością są jednak osoby nietolerancyjne.
    Może kiedyś nadejdą czasy rewolucji w tym temacie, ale jak narazie nie ma co się oszukiwać.
    Jest źle.

Podsyłam link.
    Blog "Ciężko być pedałem w .. " - http://bycpedalem.pinger.pl/p/2
    Ot, tak dla zainteresowanych.
  • Anonim

Ciężko być pedałem co to ma kurwa być w ogóle jakieś forum dla skrzywdzonych umysłowo??!! Może jestem płytki ale moja tolerancja ma granice....
  • Lucion Ladion

Nie to nie jest grono osób skrzywdzonych umysłowo tylko osób które zastanawiają się nad rosnącą (niestety) nietolerancją w Polsce
  • Anonim

>Zaknaifen napisał
    >Ciężko być pedałem co to ma kurwa być w ogóle jakieś
    >forum dla skrzywdzonych umysłowo??!! Może jestem płytki
    >ale moja tolerancja ma granice....

NAPISAŁAM - dla zainteresowanych!!
  • Beatka:*

Dla mnie stwierdzenie w tytule grona jest częściowo nieprawidłowe,nie rozumienie sie nawzajem opiera sie na rozmowei,a niektórzy ludzie nie znają nawet pojęcia rozmowa.Tak samo jest z pojęciem tolerancji..więc..grono..takie troche..dziwne-chyba dobre słowo:]
  • Lucion Ladion

Może tytuł grona nie jest do końca odwzorowaniem braku tolerancji ale część z tego na pewno na to wpływa...
  • Lucion Ladion

>páňí mgř dôkťôř fřáňkëň głôšňík napisała:
    >Hey Adaś :) dziekować za zaproszonko :) Odpowiem Ci na
    >pytanie w opisie.. i tytule grona.. nie kazdy rozumie.. ze
    >ktoś moze mieć inne zdanie do jakieś sprawy. Mysli ze
    >wszyscy musza zyc danej osoby przekonanie bo tak musi byc :)

Jasne że tak ale ja doszukuje się w tym gronie dlaczego ludzie często zaparcie wierzą w własne stereotypy i przekonania i nawet nie starają się tolerować a co dopiero rozumieć zdanie innego człowieka...

No nie wiem..ogólnie to mamy tu rozmawiac o tym dlaczego ludzie coraz bardziej nietolerancyjni wobec siebie,.tak?dobrze zrozumiałam?

bo sa egistami i maja stosunek ambiwalentny,a potem wykazuja sie nie tolerancją
  • Lucion Ladion

Dokładnie tak... Chodzi mi właściwe dlaczego tak się dzieje i w dalszej konsekwencji do czego prowadzi...
  • Lucion Ladion

Egoizm nie zawsze prowadzi do nietolerancji....

pewnie że nie.
    jaka masz teorie dlaczego sie tak dzieje..słuchamy sie uwaznie tutaj wszyscy.......
  • Lucion Ladion

Tolerancja -> zrozumienie -> akceptacja. Jeśli któregoś z tych elementów zabraknie człowiek albo ogranicza się w tym co chce wiedzieć o innym człowieku albo celowo albo z samej wygody tego że nie musi myśleć opiera się na stereotypach lub zdaniu innych ludzi. Dzięki temu czuje się zwolniony z konsekwencji swoich działań i jeśli inni mogą tak myśleć i nie tolerować to ja też. Popularnie nazywamy to drogą na skróty.

T. Goodkind:"Ludzie są głupi, uwierzą w kłamstwo, albo dlatego, że chcą, by to była prawda, albo też dlatego, że boją się, iż to może być prawda."
  • Anonim

Niestety to prawda. Ludzie zbyt często chodzą tą ,,drogą na skróty,, i dlatego uzależniają się od opinii innych ludzi i ich poglądów na pewne sprawy. Boją się wziąć odpowiedzialność za swoje czyny.
  • Mysza

>Zaknaifen napisał
    >Ciężko być pedałem co to ma kurwa być w ogóle jakieś
    >forum dla skrzywdzonych umysłowo??!! Może jestem płytki
    >ale moja tolerancja ma granice....

No kurcze.. rozumiem. Kolego nie tolerujesz homosexualnych osob oki. to jest Twoje zdanie i my to rozumiemy. Polska jest wolnym Krajem i kazdy moze wypowiedziec sie na dany temat. Ale za przeproszeniem jezeli ktoś kogoś wyzwie ze jest taki i taki bo np nosi.. ciuchu albo sie tak czesze albo zachowuje jak tu kolega napisal "pedal" to madrzej nie zwarzac na to uwagi bo np moze byc tej osobie tak wygodnie w takim ubiorze fryzurze itd. bo co z tego ze sie go wyziwe... i nie cos gorszego.. bez jakiego kolwiek sensu.

z drugiej strony zgodze sie z olega ze tolerancja ma granice. bo mozna na to roznie patrzec. z roznych stron np tolerancja osob homosexualnych albo np tolerancja "idiotow" przeszkadzajacych na lekcji.

czekam az ktoś skomentuje to co napisalam.. :P hahahahaha lol..:)

Pozdrawiam :)
  • Lucion Ladion

Cóż tolerancja odnosi się też do sfer ubioru i subkultur, cóż jak to eis mówi nie ważne jak się ubierasz +tylko jaki jesteś w środku własne stereotypowe myślenie prowadzi do nietolerancji (np: chłopak + rurki + dopasowana koszulka = gej)
  • Anonim

Podobno żyjemy w wolnym kraju, więc każdy ma prawo do bycia tym kim chce, może się ubierać jak chce i moim zdaniem ludzie robią tak zwane ,,z igły widły,, kiedy widzą chłopala właśnie ubranego w rurki i dopasowaną koszulkę. według mnie to jest myślenie bardzo prostolinijne, że taki chłopak od razu jest gejem.
  • Kaskader

Zgodzę się z tym stwierdzeniem ale może nie sam ubiór ale np zachowanie wskazuje na to ze akurat jest ten mezczyzna jest pedałem i czy sam fakt ze jest gejem jest u pewnych osob nie tolerowane ale samo jego zachowanie jest dobitne
  • 1
  • 2