LipDub UW !!! [560]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kaja

Ok, wcinam się.
    Myślę, że skoro trasa z Kampusu do BUWu jest nieco szpetna, a nie możemy zrezygnować z obu miejsc, bo są na to zbyt zacne, ani wykonać cięć, bo jest to sprzeczne z zasadami, to musimy zrobić z tej trasy atut niemalże. I wpierniczyć tam wszystko, co odwróci uwagę od obdrapanych murów, blaszaków, terenu budowy etc. Mam na myśli wszystko, co ciekawe i kolorowe, np. korowód szczudlarzy i żonglerów na Lipowej (czy jak jej tam), parkourowcy, deskorolkarze... włodawa. Na pewno na Uniwerku mamy milion ludzi, którzy robią tak kosmiczne rzeczy, że łomatko.
    Taką mam koncepcję.
    Wesołych Świąt wszystkim, tak poza tym.
  • Anonim

>.мagowsкi napisał
    >z drugiej strony - skoro jest na to budżet i
    >bezkompromisowość w wydatkach godna produkcji Wellesa, nie
    >będzie tu chyba problemu?; )

500 złotych to nic przy takiej produkcji, o to się nie martw :)
  • Jan

>Machlas napisał
    >ogarnijta sie!
    >
    >1. Fabian, a ja sobie nie wyobrażam LipDuba UW jak
    >wpieprzasz kreatynę i bierzesz na klatę 130 funtów -
    >specjalnie dla Ciebie wygospodarujemy te 10 sekund
    >
    Możesz mnie asekurować:)

>2. Chodzi mi o akcent Legii. Ile jest tego Lecha na UAM? 3-4
    >sekundy? O to mi chodzi.
    >
    Mi też chodzi o max 3-4 sekundy

>3. To jest Uniwersytet WARSZAWSKI. Wobec tego, należy
    >odłożyć trochę poszanowanie praw mniejszośći i
    >zwrócić uwagę, że stolica kojarzy się z Legią po
    >troszku. Jest to jedna z dwóch drużyn, które grały w
    >Lidze Mistrzów. Stąd wypłynęli na zachód zawodnicy typu
    >Fabiański(Arsenal) i Boruc. Myślę, że jest to o wiele
    >bardziej rozpoznawalna marka w Europie niż taki Lech.
    >
    RKS Marymont Warszawa to jeden z najstarszych warszawskich klubów. Największym sukcesem Marymontu jest awans do II ligi piłkarskiej pod koniec lat 50. Drużynę prowadził m.in. Kazimierz Górski, a grali w nim m.in. Paweł Kieszek, Michał i Marcin Żewłakowowie a także Joanna Brodzik.

• Machlas

gówno prawda. Oni są z Drukarza!
  • Poseł

Czekałem kiedy ktoś z Drukarzem się objawi :P Fabian ty o Marymoncie a Hutnik czuwa... Piękny offtop się zrobił to i ja dorzuce- bez KS Białołęką to nie lipdub!
    A poważniej to jeśli to ma być kilka sekund z Legią to spoko, gorzej jak będzie więcej niż UW.
    Wesołych Świat :)
  • mgz

ja bym postawila albo na dzinnikarstwo,albo moze ktos z Was ma kogos w szkole filmowej,zdaje sie ze tam sa jakies takie kierunki jak montaz czy scenariusz
  • Anonim

Jakbyście potrzebowali to mogę Wam udostępnić kamerę ze studia i nagrać to.. mam także sprzęt do montażu więc myślę, że mogę pomóc.

Jestem na II roku Warszawskiej Szkoły Filmowej..
  • Anonim

>Kaja napisała:
    >Ok, wcinam się.
    >Myślę, że skoro trasa z Kampusu do BUWu jest nieco
    >szpetna, a nie możemy zrezygnować z obu miejsc, bo są na
    >to zbyt zacne, ani wykonać cięć, bo jest to sprzeczne z
    >zasadami, to musimy zrobić z tej trasy atut niemalże. I
    >wpierniczyć tam wszystko, co odwróci uwagę od obdrapanych
    >murów, blaszaków, terenu budowy etc. Mam na myśli
    >wszystko, co ciekawe i kolorowe, np. korowód szczudlarzy i
    >żonglerów na Lipowej (czy jak jej tam), parkourowcy,
    >deskorolkarze... włodawa. Na pewno na Uniwerku mamy milion
    >ludzi, którzy robią tak kosmiczne rzeczy, że łomatko.
    >Taką mam koncepcję.
    >Wesołych Świąt wszystkim, tak poza tym.

wiosną park wygląda przezacnie, a co do dalszej części trasy to popieram, można wrzucić to co napisałaś
  • państwo Héjj :-)

podbiję ciut, jeśli trza ciąć czy krzesać iskry dźwiękowo to chętnie wesprę,

a napisałem w zupełnie innym temacie, nie zapominajcie o pięknie nowego światu i budynku nr 69, IV piętro i ta klepka :-) możnaby przejść od koszmaru do luksusów np buw
  • Tomas Suski

to ja dorzuce swoje dwa grosze:

jestem operatorem odpowiedzialnym za nakrecenie LipDuba na SGH.

Oferuje:
    profesjonalny steadicam floatcam fc-12, kamera Canon 7d z odpowiednim obiektywem, montaz (to znaczy w standardzie, podlozenie muzyki dodanie napisow czolowki i tylowki oraz eksport do pliku w dowolnym formacie )

to wszystko z moja specjalna znizka studencka 500zl za dzien zdjeciowy (zwykle wiecej nie potrzeba, ewentualne przejscie 'na sucho' z kamera dzien wczesniej podczas prob)

ewentualnie jest mozliwe wynajecie dodatkowych swiatel za dodatkowa oplata (np nakamerowe - lite panel 50zl, zestawy red head, dedo itd okolo 100zl za dzien, w zaleznosci ile tych swiatel potrzebujemy)

Pracuje zawodowo jako operator, moje poprzednie prace zobaczycie tutaj:
    http://www.well-known-artist.com

W razie czego sluza porada na temat 'o czym warto pamietac' a co wyniklo w praniu jak pracowalismy nad video dla SGH.

Jezeli bylibyscie zainteresowani, to czekam na kontakt. Najlepiej na maila przez moja www lub facebook, bo na grono nie za czesto zagladam

pozdrawiam i zycze owocnej pracy !
  • Jantar

Montażu tu jest mało, chyba że dodamy jakieś fajne efekty (oprócz koloru, może jakieś wstawki typu stary film czy tym podobne). Jestem w stanie załatwić charakteryzatora. Potrzebny nam będzie też kierownik produkcji (!!!!!!to przede wszystkim!!!!!) i jego aststenci. No i reżyser !!!!! Jak potrzeba moge się podjąć roli asystenta kier. prod. Dajcie znać.
  • Đz ¥ne ķ

Wszystko jest do ogarniecia, trzeba tylko chciec; )

Moja propozycja jest taka (ktos juz o tym wspomnial po czesci):
    Moznaby zbudowac dluga tyrolke od skarpy za uniwersytetem (kampusem glownym) do parku na dol.
    Zjazd zajalby kilkanascie/kilka sekund - ktore i tak moznaby przyspieszyc (filmujac jednoczesnie to co sie dzieje pod kamerzysta/kamera.
    Na dole (przy parku na przyklad) kamera moglaby wejsc do wspomnianej limuzyny zrobic "szybki obrot" po ludziach w srodku (tu pojawiloby sie krotkie niezauwazalne ciecie tuz przed wyjsciem) i wyjsc przed samym BUW-em; )

Tylko czy znajdzie się taki kamerzysta który zechce się podpiąć do lin ze sprzętem i zjechać :D

Co do rezyserii, sadze ze rezyserow powinno byc co najmniej 2ch. 1 glowny znajacy sie na rzeczy i osoba ktorej scenariusz wygra, tak zeby ogarniala czy sie zgadza to z jej zamyslem (bo rozne bywaja interpretacje :P )

Pozdrawiam
    Dzynek
    ZSS WGiSR
  • moozg

temat sie kreci i git...
    w razie czego, jesli poprzednie opcje by nie wyszly, moge uzyczyc marnego flycama, niestety bez kamizelki, ale to raczej jako wyjscie awaryjne, w kazdym razie duzo zalezy od samej osoby co to trzyma,

ja z checia moge sie pojawiac na calej imprezie i zrobic 'making of' (dysponuje lumixem GH1 z zapasem szkiel)
    pozdrav