Józef Tkaczuk [23]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Józefa poznałem byłem paręnaście lat temu, na wycieczce w Tatrach. Gdzieś pod Szpiglasową Przełęczą, na całkiem sporej płaskiej skale widniał sporej wielkości On - Józef własnie, w formie napisu. Moja ciotka strasznie się wtedy oburzyła na wandalów niszczących góry, słusznie swoją drogą. Ale Józef to Józef, on jest ponad to.; )
  • Herr Puszkin

"Gdzie jest Józef Tkaczuk?. Oijoijoijoj!" Taka reklama kiedyś była
  • aniol

niestety pewnie na emeryturze i juz taki kult jednostki nie do odtworzenia :) ale mam jescze koszulke z Fugazzi w warszawie Jozef takczuk :)
  • Grono.Net

Józef Tkaczuk byl cieciem u nas w szkole na saskiej kepie a przez to ze byl takim chujem roznioslo sie to po calym siecie....pamietam jak bylem na slowacji na nartach i spotkalem go na znaku na nartostradzie................. .józef ma syna....takiego samego jak on.....
  • aniol

kim on byl to my wiemy ale fenomen niesamowity :)
  • Herr Puszkin

Nie chciałbym zaburzać kultu, ale ja więcej razy widziałem autograf Tony'ego Halika.
  • Anonim

No ale Józef jest jakże bardziej swojski. I sam w sobie zupełnie bierny, jeśli chodzi o swoją popularność.; )
  • Jaxon

No proste na Saskiej Kepie!!! w 15-stce!!! tez tam chodzilem :) az ciezko pomyslec ze to sie tak roznioslo!!! Kiedys jedna nauczycielka przekonywala mnie ze Tkaczuk to byl spokojny czlowiek tylko ze wszyscy uczniowie sie na nim wyzywali :)
  • marijamagiclena

pozdro dla "tworcow"legendy Tkaczuka[N]
  • Grono.Net

ja go pamiętam jak sobie z tą miotłą na boisku zapierdalał.. chyba nie był taki zły
    legenda jakby nie było
    pozdrawiam piętnastkowiczów
  • Joanna

Musze z wami drodzy chlopcy polemizowac... Chodzilam do 15, ale to nie ta szkola slynela z Jozefa mimo ze taka plotka sie ciagle roznosi.. to w szkole po sasiedztwie w ok 73 roku czyli Technikum Chemicznym grasowal Jozef :) Obecnie jest tam liceum

a pierwsze spotkanie ? rondo waszyngtona przekreslony znak i napisane "rondo Tkaczuka" i pod spodem po rusku "plosciac Tkaczuka" pamietam ze wtedy dlugo na ziemi lezalam :DDD
  • Herr Puszkin

a czy ma ktoś jakieś informacje, co obecnie z Józefem T. się dzieje?
  • Anonim

no wlasnie, gdzie jest Józef Tkaczuk ?? :]
  • Grono.Net

w grobie
    syn moze jeszcze lata gdzies po tym swiecie
  • Anonim

Ja ostatnio widziałam (sierpień) podczas wplywania do kanalu na Mazurach napis na znaku: JÓZEF TKACZUK BOGIEM MAZUR...=)
  • Anonim

o ja pierdolę nie sądziłam że legenda o Tkaczuku przetrwała!!! Ja znam ją już tylko z opowieści i napisów w różnych częsciach świata. ehhh ja też kończyłam 15tkę teraz 18tkę no cóż było minęło. Pozdr dla Kępy! W końcu się tam urodziłam i wychowałam!!!; D
  • lycha

Tkaczuk jako karierowicz lat 70', sprzątał w dwóch szkołach; )
  • Mikele

Pierwszego spotkania z tym fenomenem nie pamiętam, ale najdziwniejsze miejsce, w którym spotkałem się z kultem Tkaczuka to toaleta publiczna na dworcu autobusowym w Barcelonie. Prawdziwy polski kulturkampf; )
  • olla

Ech...jak dobrze, ze jest jeszcze ktos pamieta o jozefie tkaczuku.z legenda zetknelam sie w podstawowce na grochowie.wtedy panowała powszechna moda na józefa.teraz nikt z moich znajomych nie pamięta o nim."wpis" z józefem osobiście widziałam na wieży Eiffla, a znajoma mojej mamy widziała wyryty wpis "tu byłem - józef tkaczuk" na kamieniu piramidy w egipcie...
  • luste

moje pierwsze spotkannie nastapilo na drzwiach klatki mojego domu. szkoda ze coraz mniej tkaczukow sie spotyka. dobrze ze chociaz w sieci o jozefie pamietaja. nawet w wiki o nim napisali

http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%B...

na marginesie, wiecie czy w jakies bibliotece nie ma tej ksiazki sulimy, bo chetnie bym przeczytal.
  • 1
  • 2
| |

Józef. Woźny, którego sława wykroczyła daleko poza mury szkoły, w której ponoć pracował. Po...

Miejsca grona (0)