-
Hanna
Hey! Mam pytanie...Jakie tematy były realizowane na wykładach z Literatury?
-safona
-alkajos
-horacy
-żale matki koskiej pod krzyzem
-horacy
-jan kochanowski
jean de fontaine
sarbiewski
krasicki
kawafis
pawlikowska
tadeusz gajcy
stanisław grochowiak
JPII
homer
boccaccio
skarga
jan pasek
diderot
balzac
dostojewski
boy zelenski
zbigniew uniłowski
gombrowicz
jerzy kosinski
s.lem
arystofanes
jean racine
wojciech bogusławski
schiller
wyspiański
kasprowicz
zeromski
przybyszewska
rozewicz
(tematy podałam za książką człowiek retoryczny)
Może jakieś z podanych teamtów nie były realizowane na wykładzie, albo były dodatkowo jeszcze inne, których ja nie wyminiłam? -
Bi:D
Aż tyle na pewno nie było (zob. Hello;)-offtop) ale ja sama się zastanawiam, bo to co tam jest wymienione to trochę mało jakby... -
Lu
Też mi się wydawało, że mało, ale z drugiej strony samego Hamleta oglądaliśmy chyba przez trzy wykłady, oprócz tego Iliada chyba też zajęła 2, kiedyś jej nie było, bo gdzieś tam jechała, raz nam przepadł wykład, bo była konferencja... więc w sumie wydaje mi się że za dużo rzeczy nie mogliśmy przerobić...ale możliwe, że tylko i się wydaje:P -
Hanna
fakt, właśnie sprawdziłam że ten temat został poruszony w innym watku.
Dzięki za informacje :* -
-
Aleksander
Jak planujemy rozwiązać kolejność wchodzenia trójek? W kolejności przychodzenia pod salę? -
Kasia_Katarzyna
ja myślę, że to jest dobry pomysł. bo nie ma sensu "siłować" się przed salą kto wejdzie wcześniej. chyba, że ktoś powie, że woli jeszcze poczekać czy coś. ale to pewnie będą wypadki jednostkowe. -
Hanna
skoro nie było wcześniejszej listy, kto zapisuje się na którą godzinę (czasami wykładowcy takie robią zeby nie mieć bałaganu) to jedyną możliwoscią jest wchodzenie trójkami w kolejności jak kto dotrze na egzamin -
anna maria
mam prośbę czy mógłby mi ktoś napisać te wszystkie pozycje jakie nas obowiązują na egzamin plus te dodatkowe. miałam to gdzieś na kartce zapisane ale zgubiłam ją. -
Anonim
zapisałam coś takiego:
Alkajos, Safona, Psałterz Dawidowy, Psalm Dawida, Kawafis, Iliada, Arystofanes - Ptaki i o teatrze starożytnym, Tristan i Izolda, Lament MB pod krzyżem, Hamlet, Krakowiacy i górale
+ monolog Hipolita 223-226
+ Zbójcy 239-244
+ Bracia Karamazow 165-170
+ Opowieść zimowa (w "Interpretacje") 215-228 -
Hanna
ale to co podała maćka to jest chyba plan podawany na pierwszych zajeciach- jaki wykladowca planowala zrealizowac, ale nie w 100% jej sie to udało...
Ja NIE chodzilam na wyklady, ale rozmawialam z kilkoma osobami ktore chodzily i z tej listy u mnie nie pojawia sie
Kawafis (tzn wsomninano o nim na I zajeciach tylko)
+ monolog Hipolita 223-226
+ Zbójcy 239-244
+ Bracia Karamazow 165-170
Ale tak na 100% nie jestem tego pewna...
maćka, dlaczego ostatnie pozycje (które u mnie nie pojawiają się) Ty napisałaś z "+" ??? -
Kasiaa
Dodała je, ponieważ pani Pietrzak kazała nam je 'przerobić' samemu w domu i włączyła je do listy obowiązujących do egzaminu. Dlatego m. in. egzamin zostały przełożony na późniejszy termin, abyśmy zdążyli z tymi dodatkowymi pozycjami. Cóż za wspaniałomyślność, nie sądzicie? -
Aleksander
>Kasiaa napisała:
>Dodała je, ponieważ pani Pietrzak kazała nam je
>'przerobić' samemu w domu i włączyła je do listy
>obowiązujących do egzaminu. Dlatego m. in. egzamin
>zostały przełożony na późniejszy termin, abyśmy
>zdążyli z tymi dodatkowymi pozycjami.
Z zaznaczeniem, że - jeśli dobrze zrozumiałem - te trzy dodatkowe lektury oraz Kawafis obowiązują tylko te osoby, które zamierzają walczyć o piątki i ich znajomość nie będzie niezbędna, aby uzyskać 3 czy 4 (i dlatego właśnie podane są przy nich dokładne numery stron w podręczniku). Ale znowu, na 100% tego pewien nie jestem. -
Anonim
>Hanna napisała:
>ale to co podała maćka to jest chyba plan podawany na
>pierwszych zajeciach- jaki wykladowca planowala zrealizowac,
>ale nie w 100% jej sie to udało...
>
nie, są to pozycje, które dr pietrzak podała na OSTATNIM wykładzie. i te z plusem obowiązują osoby, które chcą zdawać na piątkę, jak wspomniała kasia. -
Hanna
-
ala.s
3-go lutego na egzamin do M.Pietrzak jako pierwsze wchodza :
1. Emilia Nowakowska
2. Alicja Stankiewicz
3. XXXXX XXXXXX
Czy ktos sie chce do nas przyłączyc ??? -
Nina
a to ustalamy kolejke na środe? :) jeśli tak to:
1. Sylwia Bałuk
2. Nina Kubacz
3. XXXXXXXX :) -
.
Myślę, że za późno jest teraz na ustalanie jakiejś listy, kto przyjdzie pierwszy ten wchodzi. Poza tym nie wszyscy korzystaja z grona... -
Marcel
nieprawda, bo tylko moja lista jest obowiązująca!! jako pierwsi wchodzą:
1. Krzysio Ibisz
2. Turbodymoman
3. Wesoły kostek -
ala.s
-
Hanna
no co wy? pierwsza to wchodzę ja- przecież to już było dawno ustalone ; )