- 1
- 2
-
MatizS
na wszystkich normalnych uczelniach rozprowadzane lub chociaż wywieszane są jakieś wzory tego jak trzeba uzupełnić indeks, w jakiej kolejności wpisać przedmioty, jak zapisać tytuły wykładowców itd.
jako, że nie mam zamiaru kreślić w indeksie, przy pomocy ERESa udało mi się coś napisać. (efekt w załączniku) przyjąłem kolejność alfabetyczną przedmiotów.
jednak dalej jest pare wątpliwości:
-> jak wpisać godziny z laborków? jako ćwiczenia czy w ogóle nie wpisywać? (na razie ich nie uwzględniałem)
-> czy uzupełniamy w indeksie też punkty ECTS?
-> jak zapisać tytuł Gerarda? sam na prezentacjach się podpisuje: dr. hab. inż. Gerard Cybulski, prof. nzw. PW, a na stronie mchtr, jest po prostu jako prof. nzw. dr hab. inż.
Gerard Cybulski
-> jest jakiś termin do którego trzeba złożyć indeksy do dziekanatu... wie ktoś jaki to termin?
i ogólnie wszelkie inne uwagi jak najbardziej wskazane... mam nadzieje, że ktoś wie, więcej... -
Anonim
Według regulaminu studiów mamy dostać pod koniec semestru/na początku sesji egzaminacyjnej (raczej ta druga opcja) coś takiego jak kartę ocen. Karta ocen jest ważniejsze od indeksu, bo zostaje w dziekanacie i jest własnością uczelni, a indeks jest dla naszej podjary i aby się pochwalić potem wnukom :] tak więc jak dostaniemy kartę ocen (może sami musimy po nią iść do dziekanatu? tego już nie wiem), to uzupełniamy indeks wg tego, co mamy na karcie ocen, wg takiej kolejności jaką mamy na karcie ocen i z takimi tytułami i wykładowcami jakich mamy zapisanych na karcie ocen. Poza tym, takie rzeczy jak ćwiczenia i wykłady piszemy oddzielnie, więc dwa razy piszemy Analiza liniowa 1 (raz z Decewiczem jako ćwiczenia, raz z Wiechno jako wykłady). Nic, tylko czekać na tą słynną kartę ocen, chyba że ktoś się zgłosi do tego czynu pójścia spytania się o nią w dziekanacie (ja podziękuję ; ] ) -
MatizS
analizowałem sprawe... i na naszym wydziale nie ma takiego wynalazku jak karta ocen. zamiast tego jest ERES. Z tego co wiem, Kasia potwierdzała to w dziekanacie... więc Twoje wypociny,Piotrze są... hmm... nic nie warte
choć wolałbym, żeby były prawidziwe.. -
Bubowska
-> jak zapisać tytuł Gerarda? sam na prezentacjach się podpisuje: dr. hab. inż. Gerard Cybulski, prof. nzw. PW, a na stronie mchtr, jest po prostu jako prof. nzw. dr hab. inż.
Gerard Cybulski
Co do Gerarda... prof. nzw PW to stanowisko a nie tytuł.. tak więc cały ten człon należy pominąć
.... jak również docent... i ciekawe czy profesor przy Ciszku to jest tytuł czy też stanowisko. -
-
MatizS
co do Ciszka, to jestem w stanie odpowiedzieć, że to jak najbardziej jego tytuł. potwierdza to wpis na tej stronie:
http://nauka-polska.pl/dhtml/raport... -
Anonim
ja wypełniałam indeks na podstawie indeksu koleżanki z III roku, a ona nie uwzględniała oddzielnie ćwiczeń i laborek (oprócz tych z chemii), a ocenę zaliczeniową wpisuje osoba odpwiedzialna za przedmiot (czyli wykładowca). Mechatronika wpisuje to oddzielnie, bo muszą mieć oddzilelnie zaliczone ćwiczenia (inaczej nie zostana dopuszczeni do egzaminu, czy jakoś tak). Jeśli kotś chce może wszystko wpisywać oddzielnie, pytnanie tylko po co (ćwiczeniowcy i ci od laborek z informatyki i tak tam nic nie wpiszą, bo nie ma za to oddzielnej oceny). -
Anonim
a poza tym trzeba w takim wypadku wpisać coś takiego:
doc. dr Ewa Stankiewicz-Wiechno Analiza liniowa i algebra 3E i w rubryce ćwizenia wpisać 3 (podobnie w przypadku JP i PTIB) -
MatizS
-
Katsia
Dobra, napiszcie jakie jeszcze mogą być ewentualne wątpliwości i pójdę po prostu z listą do samorząd i dziekanatu i się dowiem. Bo jak na razie dowiedziałam się tylko ze my tych kart nie mamy i że "to raczej nie ma znaczenia w jakiej kolejności wpiszemy przedmioty" - ale to nie jest pewna informacja więc w pon się dowiem -
Anonim
-
MatizS
to, ja dla porządku powtórzę moje pytania, Kasiu (czego to się nie robi, że nie uczyć się analizy...):
1. jak/czy w ogóle wpisać godziny z laborków? (tak samo z godzinami projektu, tak też mnie to zaszokowało, ale w wymiarze godzinowym JP, jest godzina tyg. projektu.!)
2. jak zapisać tytuł prof. nzw. PW? (dr. hab. inż. Gerard Cybulski, prof. nzw. PW; prof. nzw. dr hab. inż. ..., czy w ogóle nie zapisywać)
3. jaki jest termin do którego trzeba złożyć indeksy do dziekanatu? -
Katsia
A więc złota rada o wpisywaniu do indeksu:
Wpisujcie wszystko tak jak jest w ERESie - jak są jakieś laboratoria i wykłady oddzielnie to wpisujcie oddzielnie, jak razem to razem. Laboratoria ogólnie wpisujemy jako ćwiczenia (jeżeli o liczbę godzin chodzi).
Co do terminu składania to żadnej precyzyjnej daty w samorządzie nie umieli mi podać powiedzieli że nikt żadnego terminu nie przestrzega, więc po prostu zbiorę je jak już będziemy mieli wszystkie wpisy i już.
A co do Gerarda to wpisałabym tak: dr. hab. inż. Gerard Cybulski, ale to moja osobista opinia. -
MatizS
Kasia chyba mnie zabije za te kolejne pytania....
Czy ktoś wie, kiedy dostajemy wpisy z:
1. PTIBu
2. Anatomii
?????????? -
Patriszja
Ja wiem, ja wiem!
Znaczy, wiem, co z anatomią, dopytaliśmy się dzisiaj na poprawce.
Otóż: wszelkie informacje na ten temat będą wywieszone w tym samym miejscu, gdzie wisiało info o poprawce z tegoż przedmiotu. Na razie nie wiadomo kiedy będą wpisy, bo nie wiadomo, kiedy profesor zechce się pojawić na Elce.
Tyle, jeśli chodzi o anatomię.
-
Katsia
-
MatizS
-
Katsia
Oto info o PTIB
Informacja od dr Kurjaty:
możemy się zgłaszać od momentu, kiedy na swojej indywidualnej stronie z ocenami będziemy mieli ocenę z PTIB.
Najprawdopodobniej od środy, jeżeli będą ocenione prezentacje i baza danych...
A gdzie to nie wiem, trzeba po prostu znaleźć Kurjatę na wydziale...
-
Anonim
juz chyba jest ocenione wszystko.... a co z propedeutyką, kiedy będą wyniki?? -
Katsia
-
Bubowska
- 1
- 2