-
Roska
Oto część pytań które udało mi się zapamiętać wraz z dobrymi odpowiedziami:
1. Środki techniczne wektora wejścia: - instalacje rurowe, energetyczne, sieci informatyczne
2. Cele organizacji i funkcjonowania systemów produkcyjnych: - jakość i nowoczesność produktów, - wzrost produktywności, - obniżka kosztów własnych wytworzenia
3. Niska produktywność może przynosić w konsekwencji: - obniżenie standardu życia i międzynarodowego oddziaływania danego kraju, - trudności w zapewnieniu właściwego poziomu ochrony zdrowia, edukacji i realizacji celów socjalnych, - wzrost trudności sprzedaży produktu i zapotrzebowania na części zamienne oraz pogorszenie obsługi serwisowej
4. Produktywność wyrażona jest wzorem: - przychody netto/koszty
5. Dotyczy utrzymania ruchu i remontów, dostarczania czynników energetycznych i zapewnienia funkcjonowania tzw infrastruktury: - proces wytwórczy pomocniczy
6. Ciężka synteza chemiczna, hutnictwo, energetyka cieplna i elektroenergetyka oraz przetwórstwo surowców rolniczych to przykłady: - procesów przetwórczych
7. Uzyskanie struktur półprzewodnikowych, diod, tranzystorów, układów scalonych jest celem: - obróbki fizykochemicznej
8. Przykładem pomiaru działalności nie jest: - liczba zatrudnionych pracowników
9. Plany zasobów materiałowych i produkcyjnych oraz plany sterowania jakością produktów sporządza się na poziomie: - planów taktycznych
10. Metoda optymalizująca przepływy materiałów, półproduktów, produktów przez wąskie gardła to: - Technologia Optymalizacji Produkcji (OPT)
-
Roska
Były też dwa pytania dotyczące zasad sterowania przepływem produkcji ale jako że dopiero pierwszy raz przeczytałam o tym na egzaminie to nawet nie starałam się tego zapamiętać. -
Anonim
Mam wątpliwości co do 9 pytania, czy aby na pewno taktyczne planowanie a nie strategiczne??pozdrawiam -
Roska
W wykładach zamieszczonych na chomiku jest napisane że chodzi o plany taktyczne a poprawności tych wykładów nie sprawdzałam więc jest taka możliwość że masz rację:) -
-
lukbez
wiem: Ktory z elementów nie chodzi w sklad Systemu produkcyjnego: Wektor wejścia X, Wektor wyjścia Y, Procesy przetwarzania wektora wejścia w wektor wyjścia T, logistyka produkcji. Dopiszcie do listy pyt. nr 1:)
-
Justyna
-
Inka
z tego co wiem jedna osoba się odważyła a zdjęcia wyszły niemiłosiernie rozmazane. Zastraszenie pd zobaczę telefon i tracicie dwa terminy odniosło swój skutek. Zresztą tu macie przecież podane kilka pytań.
jeszcze mi się jedno przypomniało
Którego z pakietów komputerowego sterowania nie zawiera MRP I : 1. Harmonogramowania, 2. Monitorowania stanu, 3. Wykrywania nieścisłości, 4. logistyki
odp: logistyki (poprawne to : Poprawiania i aktualizacji bodajże)
grupa stanowisk przeznaczonych do wykonywania jednego rodzaju przedmiotów, gdzie każde stanowisko lub kilka wykonuje jedną operację: Linia potokowa stała
podstawowymi elementami wektora wyjścia z systemu produkcyjnego są: 1. Wyroby przemysłowe, 2. Usługi produkcyjne, 3. Braki produkcyjne i surowce wtórne - wszystkie -
ஜagaஜ
-
Loinka
-
Anonim
-
Turek
-
Inka
-
lukbez
Może wiecie jak z zarzadzania produkcja podchodzi do poprawki? Myslicie ze moze dac to samo, identyczny test jak na 1 terminie? W sumie mało ludzi poprawie i może mu sie nie bedzie chcialo ukladac nowego testu?
Czekam na informacje
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Mokotów
- Załóż własne grono tematyczne