- 1
- 2
-
Katsia
Żeby było się łatwiej odnaleźć to wklejajmy wszystkie pytania i odpowiedzi odnośnie rejestracji w tym wątku.
-> Na dobry początek - mała pomoc w tym "jak deklarować języki?": http://www.elka.pw.edu.pl/index.php...
NO I UŚWIADAMIAM ŻE DEKLARACJE TRZEBA ZŁOŻYĆ DO 12 LUTEGO!!!
Pytania (jeżeli znacie odpowiedź to podzielcie się mądrością z innymi; ) ):
1) Czy mamy w tym semestrze też zapisywać się na odchamiacz typu socjologia?
-
Katsia
Sama sobie odpowiem, bo już się doliczyłam - odchamów nie trzeba. Wystarczy plan wzorcowy + język za 4 JD -
.
-
MatizS
to jeszcze pytanko do normalnego, kursowego języka... jaką realizację wpisać? -
-
Anonim
ale chyba nikt jak Wiktor się nie cieszy z ferii... chyba będzie nam tak życzył do 22 lutego.
no a teraz fakty... właśnie Kasiu, trzeba wybrać język na 4 jednostki. czyli musielibyśmy chodzić na niego 2 razy w tyg po 2 godziny. ja pisałam na forum pw i ktoś mi odpisał, żete kursy w sjo są po 2 godz i nic z tego nie rozumiem... -
Anonim
Mati, masz wpisać JA-2 za 4 JD;) tak jest napisane na stronie wydziału:) -
Katsia
Łoł hoł.... zmieniam zdanie - źle zinterpretowałam rozłożenie podpunktów na tej stronie - te języki za 4JD powinni chyba zadeklarować ci którzy jeszcze nie zdali egzaminu B2 i muszą się do niego przygotować! (mówię o tych np. JN-2 za 4 JD czyli realizacja B)
A po B2:
Musimy wyrobić 60 godzin zajęć w tym semestrze. Jeżeli zajęcia z wybranego języka (nowego którego chcemy się uczyć - czyli te z SJO) prowadzone są w wymiarze 30 godzin na semestr to możemy dodatkowo wybrać lektorat językowy lub drugi język
Ale co zadelkarować? Czy język np. JN-1 czy JN-2 za 2 JD czy może tą opcję "pozawydziałowy" to za cholerę nie wiem.. i liczę że ktoś wie...?
Tu macie info:
http://www.sjo.pw.edu.pl/stuff/orga...
http://www.sjo.pw.edu.pl/faq.php
-
Anonim
A Kasiu na jaki język chcesz się zapisać?? już mnie to wkurza bo nie wiem jak to zrobić. -
Katsia
Ja na niemiecki a jeżeli nie uda mi się 4 JD wyrobić z niemieckiego to niemiecki i francuski ale spędziłam na tych stronach już pół życia i nadal nie wiem co robić... Czy jak mam zwolnienie z B2 przez certyfikat to mam to zadeklarować zanim zadeklaruję jakiś nowy język? -
Julo
Ja też mam zwolnienie i dostałem w grudniu wpis do indeksu za B2, z tym że była jakaś lista, na którą mieli się wpisywać chętni na inny język, niż angielski, ale mnie ominęła :P Pani w dziekanacie tłumaczyła mi kiedyś, że 17 lutego mam się zgłosić z indeksem do dziekanatu i pokazać ten wpis, ale jak się zadeklarować w ERESie - tego nikt nie potrafił mi powiedzieć ani w dziekanacie, ani w samorządzie, ani u nas na wydziale u językowców; / Ja się z tym wstrzymuję na razie. -
Anonim
Kasiu właśnie nei mam pojęcia, też nad tym siedzę już któryś dzień i chciałabym mieć to już z głowy... Ja się chciałam zapisać na hiszpański, ale nie wiem czy mam wziać hiszpański 2 czy 4. a jak wezme 2 a tam nie bedzie takich grup albo na odwrot, zagladałam juz do planów, ale ciężko stwierdzić czy to jedna grupa czy 2 zastanawiam się nad napisaniem maila do tej osoby odpowiedzialnej... -
Anonim
Z tego co patrzyłam na tablicy naszego SJO to zapisy są w pierwszym tygodniu nowego semestru (22-26 luty), ale to już jak zadeklarujemy te 4 godziny z wybranego języka w eresie (większość języków ma dwie wersje 2 i 4 godzinną, więc trzeba uważać)
Ja wprowadziłam już sobie JR-1, a jako że mamy mieć 60 godzin to wygląda u mnie to tak:
JR-1 B B A4 60
Jak nie jesteście pewnie języka jak wprowadzać, to z prawej strony w okienko "Klasa do której mają należeć przedmioty" wpiszcie "*JO" to wyświetli wam listę języków obcych i znajdziecie może coś co będzie wam odpowiadać; ) -
Anonim
>Katsia napisała:
>Czy jak mam zwolnienie z B2 przez certyfikat to
>mam to zadeklarować zanim zadeklaruję jakiś nowy język?
Jeśli dobrze pamiętam, to poza wpisem za certyfikat trzeba było też pójść do pokoju lektorskiego numer 1 i zadeklarować certyfikat w eresie (czytaj: wpisać się na megadługą listę z posklejanych kartek), tak zrobiwszy: gdy wchodzę do eresa i klikam na semestr 09Z to mam wykaz przedmiotów i oceny a na tej liście jest także deklaracja egzaminu JA-E czy JA-3E, czyli jest to już zadeklarowane i uwzględnione, więc po prostu wybieram drugi język.
-
Katsia
Już mnie oświecono - masz rację co do tego egzaminu, juz mamy go w deklaracji.
A z wybieranych przedmiotów wszyscy powinni zapisać się na te które należą do klasy JOOA!!! A całą resztę kombinowac tak żeby wyszło 4 JD. I ten numerek np. JN-1 oznacza poprostu że jest to 1szy semestr na którym deklarujemy dany przedmiot więc niezaeżnie od zaawansowania trzeba wybrać taki z jedynką -
Anonim
To w końcu powinniśmy deklarować JA-1 jeżeli dopiero przygotowujemy się do egzaminu B2, czy JA-2? -
.
nie mam jeszcze B2 i zadeklarowałem JA-2 za jedyne 4 JD co się przekłada na 60 JK przy czym real. to B; ) -
MatizS
to mam nadzieje, że ostatnie moje pytanie :)
wypełniłem tę deklarację. i teraz pytanie. czy akceptuje się tę rejestracje jakoś inaczej niż przez wysłanie jej do bazy danych dziekanatu? czy to jakoś potem jest potwierdzane (bo mnie wywaliło w trakcie i w końcu nie wiem czy to poszło, czy nie...) -
Katsia
Z tego co powiedziała Pani w dziekanacie to wbrew temu co jest napisane na stronie internetowej, którą wam podałam... powinniśmy wszyscy zadeklarować ...-1 Ponieważ jest to 1szy semestr kiedy deklarujemy ten język... a na różne poziomy zapisujemy się już osobiście u "ludzi" po feriach.
Czyli deklarujmy JA-1 JN-1 za 4 JD, tylko wejdźcie w szczegółowy opis przedmiotu i upewnijcie się ze przedmiot ten należy do klasy JOOA!
A co do działania samego systemu to chyba wystarczy wybrać "prześlij" a dalej to nie wiem jak to działa
-
-
Anonim
Nie martwcie się. Za to nas ze studiów nie wywalą, więc wrzućcie na luz i cieszcie się feriami;)
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne