-
Lu
Dziś na ćwiczeniach z Zagadnień gr.1 były tyko 4 osoby, czy reszta się przepisała czy po prostu z bliżej niewyjaśnionych przyczyn nie przyszła tylko dziś? Proszę osoby zapisane w USOSie do gr. 1 aby potwierdziły swoją przynależność do niej, ponieważ dr Zając zaniepokojony dość niską frekwencję czeka na emaila w sprawie ”liczności” grupy pierwszej. -
m
-
Pan Moderator
maćka: ,,w grupie 3. został jeszcze jeden wolny referat (ja wzięłam dodatkowo bibliotekę analiz). zlitujcie się nam nim i zróbmy dobre wrażenie na dr zającu; ) '' -
Kasia_Katarzyna
mnie też nie było wczoraj na zajęciach. czy ktoś mógłby mi wyjaśnić o co chodzi z tymi referatami? one wszystkie są na następne zajęcia czy to lista tematów na cały semestr? -
-
Hanna
referaty beda wygłaszane przez nastepne dwa zajecia, jeden referat ma byc na ok 15min. Jedank wszyscy powinni byc przygotowani na nastepne zajecia, jak w razie czego ktos nie zdązy wyglosic referatu to zostanie przeniesiony na nastepne cwiczenia.
Nie sa one obowiazkowe, jednak wszystkie musza byc zrealizowane w kazdej grupie- tzn jak sie do ktoregos nikt nie zglosi to wykladowca.... sama nie wiem co zrobi, ale pewnie nie bedzie zadowolony.
Wygloszenie referatu podwyzsza ocene- oprocz tego beda jeszcze dwie inne prace zaliczeniowe zrealizowane w ciagu trwania zajec, obowiazkowe dla kazdego (info o tym jest w prezentacji).
-
Anonim
>Pan Moderator napisał:
>
>zamykam temat bo już takowy został założony a posta przenosze do odpowiedniego tematu.
tak, został założony - dokładnie w tym samym czasie, wczoraj o 22.15; ] -
MiNkShMinK
Nawołuję do gr. 2, aby zapisywała się na referat. Narazie tylko 4 osoby zgłosiły się na listę... Niektórzy nie mogą tego zrobić, bo poprawki mają :) -
Kasia_Katarzyna
a gdzie można sprawdzić jaki referat jest jeszcze wolny? w tych dokumentach na gmailu? czy gdzie? -
Hanna
wchodzisz na nasz mail roczny, potem w lewym gornym rogu jest zakladka dokumenty, wybierasz folder zwik, potem odpowiednią grupę i wpisujesz sie do tabeli przy referacie, przy którym nie ma jeszcze zadnego nazwiska; ) -
Pan Moderator
>Kasia_Katarzyna napisała:
>a gdzie można sprawdzić jaki referat jest jeszcze wolny? w
>tych dokumentach na gmailu? czy gdzie?
Umiejętność czytania ze zrozumieniem mojej produkcji mejli jest jak widze doskonała;] czy ja mam jeszcze wam bardziej łopatologicznie (choć nie wiem czy sie da bardziej) wszystko wyjaśniać?
Macie wszystko podane na tacy, tylko proszę trochę pomyśleć albo przeczytać ZE ZROZUMIENIEM...Miłej niedzieli! -
Aleksander
>Pan Moderator wrote:
>>Kasia_Katarzyna napisała:
>>a gdzie można sprawdzić jaki referat jest jeszcze wolny?
>>w tych dokumentach na gmailu? czy gdzie?
>
>Umiejętność czytania ze zrozumieniem mojej produkcji
>mejli jest jak widze doskonała;] czy ja mam jeszcze wam
>bardziej łopatologicznie (choć nie wiem czy sie da
>bardziej) wszystko wyjaśniać?
Pamiętajmy, że jeśli ktoś prosi o powtórzenie jakiegoś polecenia lub wyjaśnienia, nie zawsze musi to oznaczać niezrozumienie. Moim zdaniem częściej jest to po prostu symptomem tego, że dana osoba *nie jest pewna* tego, czy owo polecenie/wyjaśnienie zrozumiała, a to jest coś zupełnie innego. Nie ma powodu, by podnosić głos.; )
(Chociaż to osobna sprawa, że moim zdaniem wiara człowieka w to, że właściwie zrozumiał daną sprawę jest z reguły skorelowana z jego inteligencją...) -
Pan Moderator
Jeżeli tak to wystarczy napisać do mnie e-maila jeżeli się czegoś nie rozumie, choć myślę że moje e-maile nie są zbyt skomplikowane... -
Kasia_Katarzyna
Mateusz, nie wiem po co się tak uniosłeś. To było zwykłe pytanie i nie musiałeś pisać aż całego poematu, jakbym była kretynką. Wiem, że to nie było do mnie tylko skierowane, więc nie traktuję tego osobiście. Ale uważam, że Twoja reakcja była nad wyrost i zupełnie niepotrzebna. -
Pan Moderator
Nie uważam żebyś była kretynką- gdyby tak było to bym Ci to napisał wprost....Z doświadczenia wiem że im bardziej coś łopatologicznie psize tym więcej jest pytań i tym więcej osób nie rozumie... -
Hanna
taak, Mateusz- weź sobie na wstrzymanie!
Kto pyta nie błądzi- znasz takie powiedzenie?! Od tego właśnie jest grono.... A tak swoją drogą to mógłbyś się bardziej postarać odnośnie tych maili informacyjnych :/
Do wszystkich uświadomionych: czy ktos ogarnia to, co dzieje sie z wiadomosciami na naszej skrzynce rocznej? Ktoś je po prostu usuwa czy robi to system? Jeśli ta druga możliwość jest realna to moze trzeba sie zwrocic do administracji poczty gmail... -
Lu
Ja mam jeszcze pytanie odnośnie referatów. Mamy po prostu opisać strukturę i historie danego czasopisma czy coś jeszcze?? -
Hanna
trzeba wymienic: redaktor, autorzy piszacy, działy, target, kto wydaje, info z newsletera, historia i trzeba przyniesc czasopismo na zajecia -
Lu
>Hanna napisała:
>trzeba wymienic: redaktor, autorzy piszacy, działy, target,
>kto wydaje, info z newsletera, historia i trzeba przyniesc
>czasopismo na zajecia
Dziękuję!:) -
Kestal
Z kolei ja mam pytanie dotyczące referatów: czy te numerki przy odpowiednich referatach, odpowiadają numerowi zajęć na których mają być one wygłoszone? -
Hepatia
wszystkie referaty będą wygłoszone w ciągu najbliższych dwóch tygodni.
muszę obronić Mateusza, powinniśmy mu podziękować, że chce mu się wysyłać całą stertę maili do nas, kretynów :P