-
anna maria
mam wielką prośbę czy ktoś z osób posiadających książkę do matematyki mógłby mi zeskanować temat dotyczący iloczynu kartezjańskiego i wysłać?byłabym bardzo wdzięczna -
Aleksander
Hej,
zapodziałem gdzieś kartkę z tematami. :( Czy ktoś życzliwy może mi przypomnieć, co będziemy omawiać jutro, piętnastego?
Z góry dzięki. :) -
Hanna
1. relacja odwrotna i skladanie relacji
a jesli zdazymy (na pewno nie!) to tez:
2. systemy algebraiczne i grafy -
poniekont
relacje odwrotną i składanie relacji powinniśmy jednak skończyć jutro bez większych przeszkód; ) -
-
Pan Moderator
Mialbym prosbe czy gdyby mogl ktos napisac albo zeskanowac i wrzucic tu lub na mejla cwsiczenia ktore mielismy dotychczas zrobic?? -
Lu
Czy ktoś z grupy 2 mógłby mi napisać jakie tematy mają być w poniedziałek?? -
Hanna
W poniedzialek będą:
relacja rownowaznosci
rozszerzenie relacji
>Pan Moderator napisał
>Mialbym prosbe czy gdyby mogl ktos napisac albo zeskanowac i
>wrzucic tu lub na mejla cwsiczenia ktore mielismy dotychczas
>zrobic??
Nie bylo oficjalnie zadawanych cw. Miały je wykonac tylko osoby, ktore miały referat na dany temat, nie wszyscy... Wątpię aby ktos to wszystko notował, szczegolnie ze cwiczenia najczesciej byly podawane po zajeciach, tylko dla zainteresowanych. -
anna maria
a może ktoś wie jakie ćwiczenia muszą zrobić osoby z tematem iloczynu kartezjańskiego? -
Hanna
ja miałam iloczyn kartezjanski. Trzeba wybrac 3 cwiczenia z tych(str19-20):
*cw 1 podpunkt a,b
*cw 2 (wybrać 3 produkty)
*cw 3
*cw 4 podpunkt a,b,c,d do pozycji 2,3
-
Hanna
Czy ktoś z grupy 1 mógłby napisac jakie zadania są do tematu rozszerzenie relacji? Bo tylko w tej grupie zostały podane wszystkie numery zadań,a pozostałe grupy mają to od niej uzupełnic.... :/ -
Agnieszka
czy ktoś mógłby napisać jakie zadania są do tematu relacja równoważności, podziały oraz działania i systemy algebraiczne? ile zadań mamy sobie wybrać do zrobienia? -
Bi:D
do rozdziału rozszerzenie relacji trzeba zrobić...i tu nie wiem, czy trzeba wybrać sobie 3 z podanych, czy wszystkie:D, ale podam te, co zapisałam:
- 1,2,3,5 str. 43 w tym pomarańczowym podręczniku (z żółtego nie znam str, ale są te same zadania)
A czy ktoś wie, jakie są zadania na różne rodzaje relacji? -
Anonim
>Bi:) napisała:
>A czy ktoś wie, jakie są zadania na różne rodzaje
>relacji?
jeżeli nie pomieszałam notatek, to:
wykazać, że iloczyn dwu relacji zwrotnych jest relacją zwrotną, wykazać, że suma dwu relacji symetrycznych jest relacją symetryczną
negacja warunków 1, 3, 6, 7
zad. 5, 7/ 26 -
Agnieszka
-
Bi:D
no ja niestety nie, ale mam inne pytanie. Kto pisał konspekt z różnych rodzai relacji i rozszerzeń relacji? Bo zaczęłam robić ćwiczenia na oddanie konspektu i w związku z tym. Czy w poleceniu 3 bodajże na str. 43 występują te domknięcia równoważnościowe? Bo każą podać i nie bardzo wiem, jak. Bo mnie wyszło,że te relacje z ćw. 1 nie posiadają domknięć równoważnościowych...dlaczego? -
Nina
czy może ktoś podac jakie zadania trzeba zrobic do tematu Struktury algebraiczne? -
Lu
A może ktoś wie jakie zadania do tematów
1. Relacja częściowego porządku
2. Funkcje
-
anna maria
może ktoś zna odpowiedz na nurtujące mnie pytanie o której mamy egzamin tudzież test 1 czerwca i w której sali? -
Kasia_Katarzyna
-
Hanna
Czy ktoś zapamiętał czego mamy się uczyć na egzamin, na co zwrócić szczególną uwagę? Bo trochę dużo tego jest w podręczniku :/. Ja zanotowałam: warunki (symetryczność itd), reszty, odwrotności. Może ktoś ma cos jeszcze...?