- 1
- 2
-
Bi:D
Hej, założyłam nowy wątek, bo w sumie nikt jeszcze tego tematu nie poruszył. A niektórzy chcieliby praktyki zrobić przed wakacjami. A doszły mnie słuchy,że podobno, jak mamy "niezaliczony semestr"...(to o poprawkę chodzi?), to nie możemy zacząć praktyk? Przecież rozliczenie jest roczne, to na jakiej podstawie wiem, kiedy ten semestr zaliczyłam. Jak poprawię przedmiot, czy jak oceny w USOSie będą? -
Anonim
nic nie słyszałam o tym, że trzeba mieć zaliczony semestr, a kilka razy byłam już u Gosiewskiego (instytutowy opiekun praktyk) w sprawie praktyk, więc myślę, że coś by powiedział. natomiast znalezienie miejsca, które zechce Cię teraz przyjąć np. na dzień czy dwa w tygodniu może nie być takie proste... -
-
Anonim
fajnie :) to teraz po prostu idź do Gosiewskiego albo napisz do niego maila i on Ci wszystko powie. bardzo sympatyczny gość :) -
-
Kasia_Katarzyna
a jeżeli ja też chcę wcześniej zacząć praktyki to najpierw muszę znaleźć sobie miejsce gdzieś czy najpierw iść do tego Gosiewskiego?
w jakiej kolejności mam sobie to załatwiać? -
Anonim
najpierw musisz znaleźć miejsce. możesz pójść do Gosiewskiego i zapytać, czy ew. miałby coś do zaproponowania, ale prawdopodobnie powie, żebyś zgłosiła się do buwu, a tam Cię nie przyjmą przed kwietniem. od razu mogę powiedzieć, że na Koszykowej przyjmują na praktyki tylko na pełny miesiąc (nie da rady na dwa dni w tygodniu), a Archiwum Państwowe m.st Warszawy życzy sobie, żeby UW płaciło pensję opiekuna praktyk z ich ramienia - czyli odpada.
Jak będziesz szukała miejsca na praktyki, to wysyłaj (czy też miej ze sobą) program praktyk z naszej strony instytutowej
http://www.lis.uw.edu.pl/apache2-de... -
Lu
Praktyki muszą być w bibliotece czy mogą być w jakiejś innej instytucji?A jeśli tak to w jakiej? -
Kasia_Katarzyna
>Z napisała:
>najpierw musisz znaleźć miejsce. możesz pójść do
>Gosiewskiego i zapytać, czy ew. miałby coś do
>zaproponowania, ale prawdopodobnie powie, żebyś zgłosiła
>się do buwu, a tam Cię nie przyjmą przed kwietniem. od
>razu mogę powiedzieć, że na Koszykowej przyjmują na
>praktyki tylko na pełny miesiąc (nie da rady na dwa dni w
>tygodniu), a Archiwum Państwowe m.st Warszawy życzy sobie,
>żeby UW płaciło pensję opiekuna praktyk z ich ramienia -
>czyli odpada.
>Jak będziesz szukała miejsca na praktyki, to wysyłaj (czy
>też miej ze sobą) program praktyk z naszej strony
>instytutowej
> http://www.lis.uw.edu.pl/apache2-de...
dziękuję za wyczerpująca odpowiedź :) teraz już wiem co robić. -
>Lu napisała:
>Praktyki muszą być w bibliotece czy mogą być w jakiejś
>innej instytucji?A jeśli tak to w jakiej?
w tym roku biblioteki -
Anonim
>Lu napisała:
>Praktyki muszą być w bibliotece czy mogą być w jakiejś
>innej instytucji?A jeśli tak to w jakiej?
cytując Program praktyki po I roku (ze strony instytutowej):
"Praktyki powinny odbywać się w instytucjach gwarantujących realizację programu praktyk. Do tych instytucji należą przede wszystkim biblioteki różnych typów (naukowe, fachowe, szkolne, publiczne, pedagogiczne), a także ośrodki informacji naukowej, działy dokumentacji i archiwa." -
Yvonne
a macie może jakieś informacje na temat praktyk w buwie. Jakieś dobre czy złe opinie ? -
Aleksander
>Yvonne wrote:
>a macie może jakieś informacje na temat praktyk w buwie.
>Jakieś dobre czy złe opinie ?
http://agamaruda.scythe.pl/index.ph... , cykl "Praktykanty".
(Ja osobiście zawsze myślałem, że gdzie jak gdzie, ale w BUWie mógłbym się co najwyżej skompromitować moją niewiedzą, ponieważ od studentów oczekiwano by tam szczególnie wiele, więc wolałbym tam nie trafić - ale może to nieuzasadnione obawy; ) ). -
Yvonne
dzięki
pewnie nie jest tak źle najwyżej będzie się przez cały czas książki odkładało; p -
ruda-wredna
-
Anonim
>Yvonne napisała:
>a macie może jakieś informacje na temat praktyk w buwie.
>Jakieś dobre czy złe opinie ?
Praktykowałam w zeszłe wakacje, polecam.
Nie ma opieprzania się, ale praktyki dużo dają, są dość szybkie [;)] i nie są nudne :D -
Kasiaa
-
Anonim
>Kasiaa napisała:
>A kiedy i gdzie ma dyżury Pan Gosiewski?
wtorki 10-11.30
środy 10-12 -
Hanna
Hey! Czy ktoś może zapisał się już na praktyki do biblioteki publicznej na ul. Skoczylasa 9 w Warszawie? -
Kasia_Katarzyna
>Z napisała:
>>Kasiaa napisała:
>>A kiedy i gdzie ma dyżury Pan Gosiewski?
>
>wtorki 10-11.30
>środy 10-12
A ktoś wie, czy te godziny są nadal aktualne, czy może sie coś zmieniło? -
Ruda
- 1
- 2