-
wf
Cześć!
Pewnie część z Was zdaje sobie z tego sprawę, ale studia na PW dają duże możliwości jeśli chodzi o sposób zaliczenia WFu, który jest dla każdego obowiązkowy. Wiele osób nie chce ryzykować pójścia gdzieś w ciemno i celuje w sprawdzone dyscypliny typu piłka nożna czy aerobik, dlatego piszę teraz, zanim rejestracja się rozpoczęła.
Chęć uprawiania sztuk walki jest zakorzeniona w większości osób. Jeśli czujesz w sobie ten płomyk, odrzuć wieczne odkładanie „wzięcia się za siebie” i szukanie wymówek i przyjdź do nas na trening. Nasza sekcja, prowadzona przez szalenie miłego i uprzejmego mistrza Polski w takich dyscyplinach jak full-contact karate, kickboxing czy boks, repr. Polski na MŚ w kung-fu, organizuje w wakacje treningi, na których możecie sprawdzić, czy macie w sobie coś z ducha bushido. Ćwiczymy kyokushin karate, czyli pierwszą nowoczesną odmianę tej sztuki walki, której reprezentanci znani są z współtworzenia kickboxingu po powrocie ze zwycięskiej rywalizacji z zawodnikami muay thai w latach 70., sukcesów na arenach K-1 i rzadziej MMA. Na treningach pojawiają się też elementy boksu i walki w parterze, a przynajmniej raz na semestr gościnne treningi z zawodnikami różnych dyscyplin (choćby w ostatni czwartek).
Wbrew temu co sobie wiele osób wyobraża (choćby ja rok temu) nikt nie będzie sprawdzał tam czy potraficie robić pompki, czy macie dość zakazane facjaty i ubiór, nie wymaga się od Was żadnych kimon ani sprzętu, nikt nie będzie Was na siłę wystawiał do walki - zawsze można popatrzeć lub się zmyć. Trening to przede wszystkim budowanie kondycji i praca na tarczach (skórzanych poduchach) i łapach trenera, a także garść elementów tradycyjnych, które wszystkie razem składają się na esencję karate Mas Oyamy – kumite, czyli walkę. Treningi charakteryzują się świetną atmosferą, a dla studentów PW zaliczeniem wfu ponad miesiąc przed sesją, choć akurat w tym roku chodzili aż do pożegnalnego piwka w czerwcu. Nie sprawdza się listy, bo dotychczas ludzie chodzili sami z siebie. Dla dziewczyn bonus – zrobicie tu więcej aerobów niż na fat-burningu; ), więc panowie jeśli chcecie „zwiększyć masę” to trzeba będzie jeść więcej niż zazwyczaj. Nikt nie sprawdza jak wyglądacie, nie każe odrabiać zaległych godzin. Jesteście już dorośli i sami dojdziecie do wszystkiego, normalne dziewczyny 18-22 lata szybko zaopatrzyły się w ochraniacze (piszczele - 30zł) i rękawice chwytne do MMA (lepiej oszczędzić min. 60zł), można też powalczyć w miejscowych. O panach nawet nie wspominam – to uzależnia.
Czekanie na kondycję czy obawy przed pierwszym krokiem to najprostsza droga żeby nic z tego nie wyszło. Im wcześniej przyjdziecie, tym bardziej będziecie mogli popisywać się przed tymi, którzy przyjdą w październiku; ) A dodam, że proporcje płci wśród studentów to 2:1, więc jest konkurencja!
Zainteresowanych zapraszam do kontaktu na priv, treningi w sierpniu we wtorek i czwartek o 18.00 w Gim. 49 na ul. Grenady 16. Jeśli skontaktujecie się ze mną wcześniej, mogę Was tam zaprowadzić lub po prostu się spotkać przed (nie lękajcie się, mam 20 lat), im więcej osób, tym lepiej.
Proszę o nie usuwanie tematu do połowy września jeśli to możliwe. Moderatorów też zapraszam! Z góry dzięki.
-
wf
Sorry, że znowu Wam truję, ale ludzie piszą i nie mówią skąd, w dodatku po każdym poście przekonują się kolejne osoby, więc jak mam się powstrzymac od pisania :P Później i tak się przyzwyczaicie do prawdziwego spamu z reklamami imprez itd.; )
Na http://www.warszawski-filozofer-prz... pojawił się plakat i harmonogram treningów od września.
W związku z pytaniami, które dostałem na gronie chciałem też zauważyc, że karate kyokushin to styl w dużej mierze przełomowy, bo sprawił, że sztuki walki to mniej "sztuka", a bardziej "walka". Odcisnął ogromne piętno na kickboxingu, pokazał też światu jak niedoceniany jest low-kick (zobaczcie sobie Andy Hug vs. Mike Bernardo na finale K-1 GP w 1996 roku, jest na youtube). 80% czasu na treningach przeznaczamy na typowe dla kickboxerów, bokserów, taekwondoków i całej reszty ekipy cwiczenia. Z tradycyjnym karate - przynajmniej w warszawskich ośrodkach (a cwicząc u nas macie do większości wejście za darmo, tyle że nie zaliczycie tam wfu) - ma niewiele wspólnego, nastawienie jest głównie na walkę sportową.
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
|
|