- 1
- 2
-
Elwood Blues
No dobra mam cos:
http://www.myslpolska.icenter.pl/in...
Dosc ciekawy a jednoczesnie kontrwerwsyjny artykol, ktory stawia bardzo smiala teze. Nie moge sie z nia zgodzic do konca, gdyz glebko wierze w "przebudzenie" Ukrainskiej swiadomosci i chec dolaczenia do krajow nazwijmy to cywilozowanych. Oczywiscie ze mlodziez mogla byc gdzies szkolona. Nie pierwszy raz slysze o tego typu dzialanosci "Odporu", ale dalsza czesc tezy wydaje mi sie wrecz nieprawdopodoba.
No chyba ze zyje w bledzie i zrobienie rewolucji na zawolanie to bulka z maslem. -
Anonim
To pewne, że "rewolucja" ukraińska była przygotowywana, .ze szkolono setki ludzi i wpompowano kupe pieniędzy (co było widać na ulicach w telewizji tzn. kupa jednakowych transparentów, "wolontariusze", logistyka blokowania miasta i obrona przed prowokacją). Nie zgadzam się natomiast z twierdzeniem o rzekomym źródle finansowania. Jak wiemy z zajęć z kacperskim :) na ukrainie wszystko zależy od oligarchicznych klanów i Juszczenko najprawdopodobniej jest reprezentantem pewnych klanów, oligarchów, grup wpływu czy innych Kulczyków... -
Elwood Blues
Nie mozna mylic akcji promocyjnych i zwyklej gry wyborczej a rewolucja. Moim skromnym (i demokratycznym ow korz:) zdaniem rewolucja byla tylko jednym z "wariantow" . Nikt jezeli juz szkolil jakis ludzi nie robil tego z mysla o przewrocie, a o doraznej pomocy w czasie kampanii wyborczej jak np. organizowanie wiecow, czy zabezpieczanie wiekszych imprez -
Rasowo Niepewna
a propos źródel finansowania niestety czy moze stety bardziej prwdopodobne wydaje mi sie twierdzenie z artykulu. Moze dlatego ze sama biore w takich rzeczach udzial... tylko mnie nie potepiajcie.
np.IRI (International Republican Institute) to fundacja zalozona przez regana i zajmuje sie wlasni tym np. szkoleniem mlodych pis przed najblizszymi wyborami tak aby post komuna nie wygrala kolejnych wyborow!!!dlatego mamy juz 22%!!!! I maja na to kupe kasy... To popieram oczywiscie dzialaja w ramach prawa ale nie tylko w Polsce, tak samo jest w Albanii gdzie popieraja jedyna partie republikanska ktora i tak nie liczy sie na scenie politycznej. Szkola mlodych itd
pomaranczowa rewolucj jak by nie byla finansowana ma wyniki pozytywne bo gorzej juz nie bedzie (rozumiecie)
Finansowanie i szkolenie przez org zachodnie jest rzecza naturalna... tu widze skrzywienie Piotrka;-)
Choc pewnie w tym przypadku mamy do czynienia ze sprzeżeniem obu sil, co jest zreszta oczywiste:-) -
-
Rasowo Niepewna
aha i oczywiscie w polityce nie ma nic pewnego ale rewolucje musiala byc moze nie zaplanowana ale 100% przewidywana to pewne -
Anonim
-
Anonim
Ogólnie to mnie to zalatuje teorią spiskową dziejów.... szkolenia może i były bo też wcześniej słyszałem o "Otporze" ale teza o finansowaniu tego przez całą europejską lewicę + koordynacja działań dyplomatycznych z USA .... szkoda że jeszcze nikt nie wspomniał o winnych całemu złu i biedzie świata Templariuszach albo o koordynujących światową politykę gospodarczą Iluminati -
Rasowo Niepewna
Miki tylko zemy zyjemy w realnym swiecie a Ty wyjezdzasz z nastrojami Dan'a Brown'a. Teopia spisku istnieje i to jest fakt, powiedzialabym nawet ze jest ich od zatrzesienia tylko nik na to nie zwraca uwagi. Analizując np. ilosc powstalych sex shopow na ulicy jana pawla... wiecie ze tam nik nic nie kuopuje, sklepy swica pustkami a mimo to zajeci kolejna budke... Znalam kiedys profesorka ktory uwazal ze sex shopy w wawie sa finansowane przez zachodnie koncermy (np.farmaceutyczna) i organizacje propagujace aborcje. Mam jeszcze w domu jego teksty, wygrzebie je to sobie poczytacie.
A jesli chodzi o "glupote pis'u" to ja raczej nazwalabym to naiwnoscia, to byl temat na ktorym mozna bylo wyplynąc...
-
Rasowo Niepewna
-
Anonim
Ale o jakie skrzywienie chodzi to ja się nie dowiem? "Predzej nam zginie umysł i ustaną słowa, niźli będzie stateczna, która białogłowa..." -
Anonim
I znowu mnie ktoś posądza, żę żyję w nierealnym świecie.... więc ja się zapytuję gdzie on do kroćset jest? Za oknem? w sex shopie? a może świat wirtualny jest realny? A właściwie to skąd wiecie, że teraz nie śnicie? (to do tych zalogowanych) ale to już temat na inne forum.... Grrrrr zaraz się zeźlę i kogoś poszczuje moimi nowym smokiem -
Anonim
A rasowo niepewna musi być Walery stateczna bo to nie białogłowa (choć zdjęcie wskazuje na co innego.... to manipulacja)... Ja też domagam się wyjaśnień w kwestii Walerego..... Oj KaKuś jedna wypowiedź i już podpadłaś dwóm użytkownikom he he he -
Rasowo Niepewna
Twoje skrzywienie w kwestii finansowania... biorac pod uwage Twoje formalno-prawne podejscie do zycia (dla mnie nie jestes rewolucjonistą:-). Wpływy zachodnich organizacji muszą zostać potępione (przez Ciebie) , czy ja się jasno wyrażam? -
Rasowo Niepewna
Białogłową jestem i to w 100% bo mam to czego wy nie macie a bardzo byście chcieli... -
Anonim
nie rozumiem skąd twierdzenie że nie jestem rewolucjonistą. Na barykadach nie stałem bo takowych nie ma, ale to właśnie ja uważam, że jedynym ratunkiem dla tej pożal sie Boże Polski, jest rewolta ludzi biednych i olewanych. to co miało miejsce na ukrainie to nie rewolta tylko okrągły stół który pogrzebał nasz kraj i oby nie zabił ukrainy. Bo takim pierdzeniem i ugadywaniem sie robi sie krajowi krzywde uniemożliwiając prawdziwe reformy które można by przeprowadzić na fali rewolucji, wiec nie mylmy pieczywa z dupczywem -
Anonim
Oj już się zdołowałem. a co to takiego miałoby być białogłowo.... pamiętaj tylko że nie używamy niecenzuralnych zwrotów i określeń -
Anonim
W czasie rewolucji nie ma reform, są tylko radykalne zmiany a to duża różnica.... pamiętaj Walery każda rewolucja pożera swoje dzieci... osobiście mimo tej uwagi nie jestem wielkim przeciwnikiem rewolucji ale uważam ją za ostateczny krok, kiedy mniejszość nie daje żyć większości... garstka niezadowolonych to nie powód do wojny domowej, potrzeba się też zastanowić czy warto poświęcać swoje życie i życie innych niewinnych (no chyba, że masz naa myśli aksamitną rewolucję ale na razie jest u nas za spokojnie na coś takiego) -
Rasowo Niepewna
Jestes boski!!!
ale, nazwalabym to raczej idealizmem gdybys chcial rewolucji to Twoim wyborem byłaby samoobrona i ostatecznie LPR a ja Cie nie widze w MWszech. W Polsce rewolta, jak ja ladnie nazwales jest niemozliwa... no wiesz panstwo prawa itd. mysle ze jeszcze jakies dwie kadencje potkwimy w letargu az zaczna sie prawdziwe reformy, ktore dadzą skutek a jesli chodzi o ukraine to bylo wielkie show a nie okraglu stol, kto widzial rewolucyjny koncert!!! gdzie kamienie koktajlw molotowa czołgi!!!!!!! a tam nawet perfekt sie wpierd..., przepraszam ale serce mi krwawi -
Elwood Blues
A ja wlasnie zasiadlem na grono i widze taka plomenna dyskusje:) Rasowa nie zgadzam sie z Toba ze w Polsce rewolucja jest niemozliwa, pomimo, ze nie popieram tego rozwiazania to trzeba jasno powiedziec, ze nie mozna jasno powiedziec "w tym kraju nie bedzie rewolucji bo...". Tego nikt nie jest w stanie odgadnac no chyba, ze uznamy za sluszna spiskowa teorie dziejow, to wtedy zapewne jakies grupy juz cos takiego planuja. A sex shopy obok Ciebie to poprostu oznaka wyuzdania Polakow:) -
Anonim
Po pierwsze: demokratyczne państwo prawne? GDZIE ono k..wa jest? demokratyczne państwo prawne musi być:
sprawiedliwe (czy jest sprawiedliwość chociazby społeczna widzimy zestawiajac sluzbe zdrowia dla przecietnego polaka z palacykiem w wisle sekretaza Aleksandra K.)
adekwatne (mierzenie sil na zamiary znamy np zatrzymania modrejewskiego ale nawet z zycia codziennego np praca policji)
godne (nie jest godne to ze przedstawiciel skarbu panstwa odbiera odszkodowanie... ANNIE WALENTYNOWICZ!!!)
skuteczne (niet komentarza)
... to jesli chodzi o owo wyimaginowane panstwo prawa
A co sie tyczy rewolucji... to jestem naprawde swiadom ze ona zabija... niszczy wielu niewinnych ludzi, ale zmiana, ruch, nowe (niezaleznie jakie bedzie jak bedzie zle to ktos bedzie z tym walczył) jest lepsze niz obecny stan obumierania spoleczno-moralno-gospodarczo- kulturowego...
- 1
- 2