Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Zephyr77

temat tego wątku jak wyżej
  • rez

Tak.
  • Anonim

Ale przecież ona jest już legalna vide Agencje towarzyskie
  • Anonim

nielegalne jest stręczycielstwo. ale oczywiście prostytucja powinna być legalna, jak ktoś jest przeciw to nie pracuje w ten sposób i nie korzysta.
  • Zephyr77

>Pan Mateusz napisał
    >Ale przecież ona jest już legalna vide Agencje
    >towarzyskie

za pojęciem legalności kryje się uznanie prostytucji za zawodu tak jak to jest np w niemczech czyli danie prostytutkom np emerytury

• Anonim

Lepiej, żeby prostytutki działały legalnie, płaciły podatki, dostawały emerytury itd. Ścigać należy tylko stręczycielstwo. Bo przecież ten zawód był zawsze i zawsze będzie.; )
  • F

Zalegalizować tak samo, jak narkotyki i dostęp do broni. Amen.
  • Anonim

zgadzam sie za wyjatkiem broni
  • M

A ja jestem przeciwko legalizacji prostytucji, narkotyków i szerszemu dostępowi do broni. Ale coś mi się wydaje, że dużego poparcia tu nie znajdę:P
  • bokbanana

napewno nie. nie kazdemu odpowiada zmuszanie dziewczyn do prostytucji przez mafie,bicie i zmuszanie do wciagania prochów, porwania, brak opieki medycznej i wszytkie problemy plynace z nielegalnbosci tego zawodu. o wiele lepiej jest tez jak narkotyki sa nielegalne. mafia zarabia, sprzedaje slaby towar a obywatel sie kryminaluzje jak chce sobie skreta zapalić. wszystko jest pieknie. teraz nie ma narkomani i prostytucjoi bo jest nielegalna. faceci nie chodza do burdeli a w podstawówkach nei mozna dostac skuna i amfetaminy.
  • mr. ricci

>carlosterrorist napisał
    >A ja jestem przeciwko legalizacji prostytucji, narkotyków i
    >szerszemu dostępowi do broni. Ale coś mi się wydaje, że
    >dużego poparcia tu nie znajdę:P

moje, acz niezbyt pewne.

• F

>bokbanana napisał
    > faceci nie
    >chodza do burdeli

A co ci przeszkadza, że by sobie chodzili?

>a w podstawówkach nei mozna dostac skuna
    >i amfetaminy.

Jak to nie można? A poza tym - alkoholu nie sprzedaje się dzieciom (oficjalnie, chociaż szczylom, co wyglądają na podstawówkę i tak ciężko jest kupić) - dlaczego więc uważasz, że jak się zalegalizuje narkotyki, to dajmy na to 10-latek pójdzie i sobie strzeli działkę?
  • bokbanana

hmmm

co innego mialem na mysli. chodzilo mi o to ze nei ma co ukrywac problemu i myslec ze jak sie utrzymuje nielegalnosc to problem sie nie zwieksza. moja koncowka wypowiedzi byla sarkastyczna nieco. albo nawet bardzo.

jestem za calkowita legalnoscia i prostytucji i narkotyków. co do broni mam duze wątpliwosci. zreszta bron jest u nas legalna tylko trzeba miec równo pod sufitem i dostaniesz pozwolenie
  • M

>bokbanana napisał
    >hmmm
    >
    >co innego mialem na mysli. chodzilo mi o to ze nei ma co
    >ukrywac problemu i myslec ze jak sie utrzymuje nielegalnosc
    >to problem sie nie zwieksza. moja koncowka wypowiedzi byla
    >sarkastyczna nieco. albo nawet bardzo.

Ściganie prostytucji jest źle rozwiązane, ale to nie znaczy, że mamy zalegalizować to z czym państwo nie może sobie poradzić.
  • Zephyr77

>carlosterrorist napisał
    >

moje masz
  • Zephyr77

>bokbanana napisał
    >jestem za calkowita legalnoscia i prostytucji i narkotyków.

przecież legalizacja nie rozwiąże dotychczasowych problemów tylko je powiększy
  • rez

Legalizacja uprawiania sexu za kase powiększy problem?
    Mam nadzieje że rozbudujesz myśl.

Wszystko byłoby jasne i klarowne.Byłyby lokale gdzie kobiety robią to z własnej woli,mają badania lekarskie.Kto by chciał ten by poszedł.
    Nie rozumiem czemu niektórym miałoby to przeszkadzać.
  • Ajgor

>Coroner16 napisał
    >>bokbanana napisał
    >>jestem za calkowita legalnoscia i prostytucji i
    >narkotyków.
    >
    >przecież legalizacja nie rozwiąże dotychczasowych
    >problemów tylko je powiększy
    >

raczej delegalizacja niczego nie rozwiąuje i tylko powiększa. Każdy,kto chce,by narkotyki czy prostytucja były nielegalne ma,jak sądzę, poparcie mafii gwarantowane:)Gwarantuje też uszczuplenie budżetu państwa ze względu na nie otrzymywanie pieniędzy,które zamiast państwa zgarnia mafia, oraz ze względu na wydatki na walkę z ... mafią. W ten sposób niczego się nie rozwiąże.
    A jak ktoś chce się z własnej nieprzymuszonej woli truć, czy prostytuować, to szerokiej drogi. Może szybciej się dobije lub stoczy i nie będzie przynajmniej zawadzał porządnym ludziom.Ja tam wierzę w teorię Darwina:)

• ...............

>carlosterrorist napisał

Moje poparcie masz.
    Ale przygłupi temat jak i sam pomysł legalizacji prostytucji.

Takie panie tylko poniżają istotę kobiety i sprawiają że faceci jakoś dziwacznieją i poszkukuja u normalnych dziewczyn mocnych wrażeń...

Jeszcze czego żeby dziewczyny (kobieta to za duże słowo dla takiej pani) robiące to za kase dostawały emeryturę..napewno nie będę charować na takie....... ........ :]
  • M

>rez napisał
    >Nie rozumiem czemu niektórym miałoby to przeszkadzać.

Tak jak nie rozumiecie co przeszkadza niektórym w legalności aborcji, eutanazji, narkotyków itp.
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)