Mastery z INP [35]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Elwood Blues

No i co tam:) Kwachu pokazal ze robi co chce, nikt mu nie moze naskoczyc i tak naprawde niczego sie nie boi. Giertych skacze jak nie wiadomo co i wszedzie oglasza, ze A.K. sie wystraszyl nowych dowodow, a przeciez w moim odczuciu jest zupelnie inaczej. Decyzja o nie stawieniu sie przed komisja sledcza to oznaka arogancji i mienia tego calego zamieszania w dupie.
  • Rasowo Niepewna

jak bym kończyla kadencje tez bym miala wszystko w pupie... a wystapieniem przed komisja moze sie tylko zblaznic poniewaz jej czlonmkowie napewno nie zachowaliby klasy podczas tego przesłuchiwanie (nie mowie o Wassermanie:-)
  • JasonX

teraz w polsce wszyscy chce byc prawi i dobrzy poczawszy od pis-u i Po konczac na giertychu to jakas blazenada moze Kwach jets winny is toi na czel calej tej mafii ale jeszce tego brakuje zeby on glupoty prze dtymi komisjami wyczynial dzieki bogu z eidzie juz w odstawke a bedize jeszce gorzej jak leppery i giertychy sie dobiora do wladzy a i okaze sie prawda ze Lech Kaczynski to naprawde Unabomber...
  • Rasowo Niepewna

No to jest dopiero tendencyjna wypowiedz Panie Jasonie!!!!
    kwach mowiac ze komisja sledcza to awantura sam sobie zaprzeczyl bo stwierdzil ze polska to panstwo demokratyczne a przeciez sami sobie wybralismy taki sklad a kwach jesli jest winny powinien za to odpowiedziec a nie na ciepla emeryturkę odejść to tak jakbysmy rozgrzeszyli jaruzelskiego za stan wojenny bo juz sie nie miesza do polityki!!!!!!!!!!!!!!!ABSURD
    widac ze dzien kobiet ma wplyw nawet na mężczyzn... kwas jest zmienny jak kobietka...:-) acha pamietajmy ze w ostateczności zostaje mu drabina!!!
  • Anonim

to co dzieje sie od kilku miesiecy to klasyczna (dla tych ktorzy nie chodzili w zeszlym semestrze na Karwata) INTRYGA!!! nie jest przypadkiem ze po zeznaniach dochnala i wieczerzaka, na 2 dni przed zeznaniami kwasa w komisji ktos podrzuca gazecie zdjecia z dochnalem. od kilku miesiecy trwa w polsce intryga (zapytajcie Karwata) majaca na celu chyba nie tylko zdyskredytowanie lewicy ale i Klubu Krakowskiego Przedmiescia czy Duzego Palacu (jak zwal tak zwal). Co jeszcze jest celem tych dzialan to napewno sie dowiemy, pytanie brzmi kto to robi, a robic to musi ktos kto ma dostep do podsluchow, zdjec, teczek, notatek... wszyscy boja sie wladzy giertycha czy leppera a widac ze juz dzis w polsce rzadzi ktos kogo nie znamy, ktos o wiele grozniejszy... wszystkie fakty coraz bardziej skalaniaja mnie ku konkluzji ze owe intrygi sa wynikiem dzialan gen. dukaczewskiego i WSI
  • Rasowo Niepewna

Ja uwielbiam Sławka!!!!! wyznawcy teorii spisku postrzegają politykę na wyższym poziomie!!!
  • Anonim

żarty żartami ale nie zaczyna cie to zastanawiac? przeciez to prowokacja za prowokacją i kto to robi twoim zdaniem??? krasnale??? naprawde pojdzcie w przyszlym roku na karwata.
  • Anonim

kilka faktów:

1. ujawnienie podsluchow (z lat 90!) dochnala z peczakiem

2. ujawnienie zdjec (z lat 90!) kwasniewskiej z zaglem i kuna

3. teraz zdjecia kwasa z dochnalem

to tylko niektore tajemnicze wycieki. przeciez te materialy na kilometr smierdza rutynowa, wywiadowcza robotą (grupa hakowa). nie widzisz tego!!! pytanie tylko po co, kto jest inspiratorem i najwazniejsze kto bedzie beneficjentem?
  • Rasowo Niepewna

no ok ale zdjęcia nie byly "wywiadowcze" chodzi mi o te z dochnalek ktos po prostu wyciagnal asa z rekawa w odpowiednim czasie. Chodzi o kompromitacje "elit" i ich wymiane a szare eminencje sie nie zmienią, beneficjenci pozormi chodzi mi o opozycje moga tez byc tylko marionetkami. więc kto?
  • Anonim

a właśnie! komu nagle zależy na skompromitowaniu wszystkich! Łącznie z palacem prezydenckim, lewicą (nową i starą). Ja nie wiem, ale właśnie przez to ze nie wiadomo to staje sie to jeszcze bardziej dziwne i smiem twierdzic grozne, bo lepperow i giertychow to my znamy, a ktos o wiele silniejszy kreci tu niezle lody. Taka maksymalna dyskredytacja demokracji i jej struktur moze służyc naprawde groznym celom...
  • Rasowo Niepewna

czyzbys mial na mysli rewolucje... jesli zostaną skompromitowane wszystkie sily polityczne to tylko to zostanie no bo raczej wymiana na stolkach nie jest niczym groźnym
  • Anonim

nie rewolucje. sytuacja kiedy juz nikt nie zaufa nikomu a demokracja kojarzyc sie bedzie z cuchnącym szambem moze wykorzystac jakas grupa ktora pod haslami sanacji i zmiany przejmie wladze, niewykluczone ze wladze wieksza niz to mozliwe teraz, co z rewolucja nie ma nic wspolnego. ale to sa tylko moje domysly do ktorych mnie sprowokowalas :) faktem natomiast jest ze ktos robi mega smrod i chce zeby oberwalo sie kazdemu, ja poprostu boje sie sytuacji w ktorej rzadzi ktos kto wyciaga ciagle jakies fanty a my nawet nie wiemy kto to!
  • Rasowo Niepewna

ale nie jest możliwe zeby wprowadzic kogos absolutnie nowego bo zwyczajnie sie nie przyjmi, oni muszą juz być na scenie politycznej albo ich "reprezentacja" więc kto? lepper odpada bo jest za glupi, po tez nie sa az tak zdesperowani bo liczyli na te swoje 26%... wiec kto piekny roman? o kaczkach nic nie pisze bo musze byc political correct
  • Anonim

to wcale nie musi byc ktos znany. przyjmijmy na chwile moja hipoteze ze to WSI i dukaczewski robi cala ta intryge.

hipotetycznie...

i kiedy rozczarowanie, ale i problemy finansowe wiekszosci spoleczenstwa siegna zenitu (czyli jeszcze troche, nie wiem ile) wtedy mozemy miec doczynienia z normalnym puczem. ktos nie znany (wojskowy czy inny byly UBek) moze wprowadzic rzady komisaryczne tlumaczac sie bezpieczenstwem i dobrem kraju, to naprawde nire jest az tak niewyobrazalna perspektywa jak ci sie wydaje... pamietaj ze sila zawsze idzie przed prawem, zawsze!!
  • Anonim

jest jeszcze druga mozliwosc jaka widze ale nawet boje sie pomyslec...

hipoteza ta sama: bigos robi ktos z wywiadu (przyjmimy ze WSI)

ale zleceniodawca i beneficjentem nie jest nikt z kraju... moskwa ma tu coraz wiecej interesow ktore moga sie posypac... ale o tym lepiej nie myslmy bo wtedy nasze dzieci bylyby skonczone...

faktem jest ze dzieje sie cos niedobrego, niewidzilanego i nawet nasza dyskusja swiadczy o tym ze w tym kraju demokracja ostatni raz dziala w w 1924 roku... chyba...
  • Rasowo Niepewna

nie ja sie z tym nie moge zgodzic pucz u nas nie ma prawa bytu, wszyscy pamietaja jeszce stan wojenny i chocby przez nasze historyczne doswiadczenia to sie niesprawdzi. Inaczej jesli wystapilaby osoba ogolnie znana z uznaniem spolecznym to wtedy mozna mowic o jakiejs odmianie autorytaryzmu (delikatnej), tylko narazie nie ma tkowej...
  • Anonim

nigdy nie mów nigdy...
  • Rasowo Niepewna

ok, czyli wedlug Ciebie służby szykują marionetkowego "dyktatora" który będzie rządził według rozkazów wielkiego brata? ...a może to zachód zmówił się i za pomocą różnych grup interesów chce przejąć kontrolę nad decyzjami Polski co miałoby ogromny wpływ na późniejszy kształt UE i zapobiegłoby ewentualnemu jej rozpadowi... (chyba się zagalopowałam) :-)
  • Elwood Blues

Cholera wcielo mi to co tutaj wymodzilem. Sproboje odtworzyc.
    Zgadzam sie z tym co powiedzial Walery. Nalezy spojrzec na to w jaki sposob sa teraz ujawniane kolejne zdjecia czy zaskakujace dane. Nie wierze ze dziennikarz po prostu dzwoni do znajomka np. z ABW i mowi "nie mam pomyslu na artykol, daj mi jakies fajne zdjecie, albo cos co bym mogl wrzucic na pierwsza strone". Przepraszam moze jestem glupi, naiwny i wogole, ale zaden oficer ABW, ktory mialby dostep do takich danych nie pozwolil by aby tak po przyjacielsku oddawac je dziennikarzowi. On by wolal zeby to dzialalo w droga strone, zeby to on kotrolowal sytuacje. Przyczepie sie do tych zdjec. Czest widac, ze fotki sa robione z malpy na spotkaniach nie formalnych w gronie nazwijmy to kameralnym. Tu znowu wydaje mi sie nie prawodopodobne aby dziennikarze mieli do tego dostep. Ktos to musi im dac. Teraz pojawia sie tylko pytanie to to taki i dlaczego dziennikarze, ktorzy wykrywaja tyle afer nie widza tego ze ktos wplatuje ich w nietypowa gre.
    Jednak moze nie jest tak zle i ktos juz zdal sobie z tego sprawe i oprocz spekulacji stara sie zdobyc jakies dowody.
    Czego sobie i wam zycze:)
  • Elwood Blues

Proboje przebic sie przez stenogram z TAJNEGO przesluchania Dochnala przez komisje sledcza ale jak narazie ciezko idzie :)
    Jednak juz odrazu pojawia sie pytanie. Czy Kaczmarek rzeczywiscie wzial te pieniadze o ktorych mowi Dochnal i ktos tam jeszcze wczesniej? Jezeli tak to czy byl by na tyle glupi zeby szykowac galaz i sznur dla siebie? Moze myslal ze Dochnal nic nie powie, ze jakims sposobem zamknie mu usta, a moze poprostu chca go pograzyc za to, ze przestal byc posluszny i to co slyszymy o lapowkach dla niego to czytsta fikcja. Odrazu mowie, ze nie palam miloscia do Pana Kaczmarka jednak jestem ciekaw jak jest naprawde bo zdaje sie ze ten watek ostatnio jakby jest troche usowany na bok
| |

Nazwa grupy mowi sama za siebie:) Beda tutaj rozmawiac sami najlepsi, elita elit, mistrzowie mistrzo...

Miejsca grona (0)