zmieniajmy nasz kraj..... [2]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • zegnam!

zalozylem to grono bo jestem rozwscieczony, i chcialbym abysmy pisali tu o wszystkim co nas "boli" odnosnie kraju... dzis jechalem do pracy i wpadlem w taka dziure ze malo co zawieszenia w samochodzie nie urwalem... ludzie nas jest tylu.. wiec zmieniajmy jakos to wszystko co sie dzieje!!!!
  • Anonim

to prawda... podatki są tragicznie wysokie...; P

składki zdrowotne... są zbędne, skoro i tak nie można się leczyć za darmo, tylko trzeba płacić...
  • zegnam!

boze po prostu z dnia na dzien jest coraj gorzej,... a poprawy nie widac i pewnie jeszcze dlugo nie bedzie widac..... tylko brod smrud i ......:(
  • Anonim

aaa i jeszcze składki emerytalne...
    ja bym wolał sam sobie odkładać i później żyć z tego co sobie odłożyłem. A tak...płacimy ponad 35 lat składki (przecież to ogromna kwota jest po takim okresie!!!), a na koniec dostajesz 800 brutto emerytury. Litości!!!
  • zegnam!

dokladnie!!! czloiwiek wiecej sam sobie odlozy niz pozniej "od panstwa" dostanie.. po prostu smiech na sali co sie tu dzieje!!!
  • anelim

Podatki idą na to,by się władzy dobrze żyło..... Skurczybyki tak się trzymają stołków,że to już jest żałosne:(
  • zegnam!

np taki jaruzelski, lub walesa.. nie dosc ze ochrony przy swojej willijce to jeszcze dozywotnia poensja... za co pytam???? za waly krore krecieli przez cale zycie??? hhmmm... prawo dla zlodziei- oto polska wlasnie.
  • anelim

Jeden wielki bajzel.........A na ich miejsce przyjdą następni...Jeśli społeczeństwo nie zmądrzeje...
  • zegnam!

tak przyjda nastepni- jeszcze gorsi:((( a w kraju jak bedzie tak bedzie czyli nic nie bedzie:(
  • anelim

Może nie,jak ludzie którzy chcą zmian wezmą się do pracy;)
  • zegnam!

wiec sie wezmy:)
  • Maciek?

z kilkoma Wałęsy pogldami mogę sie nie zgadzać ale dla Polski to on "troszke" zrobił... gdyby nie on to do tej pory zomo by nas klepało na ulicach za zbyt głośne chodzenie itp... JEDNAKŻE co do reszty to sie z Wami absolutnie zgadzam! załóżmy jakąś mafie (bo w przeciwnym przypadku jesteśmy bez szans w walce z naszym rządem;)) i bierzemy szturmem sejm!;) wprowadzimy własne rządy i to dla nas bedą płacili podatki :D
  • anelim

hehe:P Czas,żeby podatki,które płaci społeczeństwo przyniosły jakieś widoczne korzyści( oczywiście nie mówię tu o nowych samochodach dla posłów itp;) )
  • Anonim

ja nie potrafie zrozumiec dalczwego poza podatkiem na odnowe drog placimy za uzywanie autostrady/ to prosze obnizyc cene benzyny a za kazdym razem gdy bede chciala skorzystac z drogi szybkiego ruchu zaplace
  • anelim

Ostatnio poraził mnie projekt płacenia podatku za używanie dróg w ogóle....zgroza i blady strach....
| |

chcialbym abysmy opisywali w tym gronie wszystko, co nam sie najbardziej nie podoba w naszym kraju, ...

Miejsca grona (0)