Muchomor Czerwony [7]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • idiota

niezależnie od kłamstw rozsiewanych wśród ludzi muchomor czerwony nie jest grzybem trującym.
    spożyty nawet surowy nie powoduje śmierci ani bezpośredniego zagrożenia życia. jednak nie zaleca się takich wyczynów bez odpowiedniej osłony wątroby, którą to łatwo uszkodzić świeżym grzybem.

sposobem bezpiecznego użycia Amanita Muscaria jest wysuszanie (ok. 20 godzin w temperaturze 70 stopni Celsjusza) i sporządzenie wywaru z wysuszonych grzybów.
    można suszone jeść bez wody ale nie jest to zbyt miłe dla żołądka.

nadeszła era wodnika - wiek informacji.
  • Anonim

a konkretniej jak go wysuszyc (w domu)? 20h w piekarniku? :P
  • idiota

a jakże!

można i w słońcu suszyć ale to trwa i dwa dni a wtedy robactwo sie lęgnie...
    jest jeszcze kaloryfer.
  • Anonim

dzisiaj byłem w lesie na grzybach, to na takiej jednej polance widziałem tyle Amanit różnej wielkości że można by z 4 siatki pełne uzbierać w pół godziny :D ale jakos mnie nie ciągnie do innych grzybów niż psylocybinowe niestety,pzdr
  • Michał.

jak sie sporządza wywar z wysuszonych grzybów?
  • idiota

>Michał napisał
    > jak sie sporządza wywar z wysuszonych grzybów?

eee... kurwa...
    wrzucasz do wrzątku na 15 min.
    tak od 3 do 7 GRYBŌW na osobę.
  • Michał.

mam pytanie co do działania Muchomorka. Czy powstaja halucynacje tak jak po grzybkach halucynogennych takich jak łysiczka ?
  • idiota

tak. powstają halucynacje
    nie. nie takie jak po łysiczkach
  • Michał.

w takim razie czym sie rozni dzialanie muchomora od lysiczek?
  • idiota

na przykład nie chlasta ci psychiki na takie cieniuśkie plasterki i nie rozrzuca ich po stole...
    trochę jak po alko trochę jak po trawie + halucynacje i takie tam...
| |

Czerwono-biali ojcowie lasów Źródło wszelkich religii i magii Niedawno obwołane trucizną W...

Miejsca grona (0)