-
Tu zamieszczajcie różne ogłoszenia spotkań/wykładów czy manifestacji.
Pozdrawiam -
Aśka P.
spoko, nie wiedziałam, zatem wklejam:
>>Różne są poglądy na sam konflikt, różne są poglądy
>>na wojnę etc., ale jeśli w grę wchodzą prawa
>człowieka,
>>to myślę, że warto zareagować niezależnie od tego, po
>>której stronie się stoi. Dlatego wklejam ze strony
>> http://viva-palestyna.pl/news/news....
>>
>>
>>W nocy z wtorku na środę izraelska armia przeprowadziły
>>atak na wioskę Bilin, na okupowanym Zachodnim Brzegu
>>Jordanu [wiadomość o inwazji:
>> http://palestyna.com.pl/news/n ews.php?news=vivanews/2007/10/ 0412695.php].
>>Podczas przeszukiwań aresztowana została aktywistka z
>>Polski, redaktorka serwisu Viva Palestyna, wieloletnia
>>działaczka Międzynarodowego Ruchu Solidarności (ISM).
>>Została ona przewieziona do Tel Avivu i prawdopodobnie w
>>ciągu kilku dni zostanie deportowana do Polski.
>>
>>
>>Ania chciała zamieszkać na Zachodnim Brzegu na stałe,
>aby
>>móc wspierać Palestyńczyków w ich walce. Jeśli
>będzie
>>musiała wrócić do Europy, nie będzie miała do czego.
>>Jeżeli chcesz pomóc i ułatwić jej powrót pisz na
>adres
>>saahib@plusnet.pl, lub GG: 2300233
>>
>>
>>Jeśli Ania nie zostanie zwolniona na dwa dni z więzienia
>w
>>Ramle, nie będzie mogła odebrać swoich rzeczy
>osobistych
>>z Ramallah i będzie deportowana bez pieniędzy, ani nawet
>>dokumentów. Można dzwonić i pisać do Polskiej ambasady
>w
>>Tel Avivie, domagając się podjęcia działań w celu
>>zwolnienia Ani i umożliwienia odebrania swoich rzeczy.
>>
>>
>>Telefony do ambasady:
>>Telefon dyżurny, czynny całą dobę: (+972 3) 7253 125
>>Sekretariat Ambasadora: (+972 3) 72 53 101
>>Centrala: (+972 3) 72 53 111
>>
>>Adres e-mail:
>>embpol@netvision.net.il
>
>
-
Aśka P.
thx wszystkim, którzy dali znać.
efekt jest: ambasada się ruszyła, dokumenty kobicie dowiezie. -
Anonim
ONR organizuje obchody Narodowego Święta Niepodległości w Warszawie
Zapraszamy wszystkich do wzięcia udziału w narodowym przemarszu głównymi ulicami Warszawy. Mile widziani są wszyscy, którym drogie jest hasło Bóg Honor Ojczyzna!
11.11.2007, Ogród Saski, godzina 14:00
Z Narodowym Pozdrowieniem. -
-
-
Anonim
może jednak sie skusisz? jeżeli przyjdziesz to specjalnie dla Ciebie przyniosę swoją całkiem pokaźnych rozmiarów flagę xD już wiedze Cie z flagą samotnie biegnącą torowiskiem na Marszałkowskiej na odcinku od Świętokrzyskiej do al. Jerozolimskich -
-
284561
Prosze o racjonalne wyjasnienie powodu, dlaczego tematy-ogloszenia sa zamykane i wrzucane do jednego worka.
Chcialbym skomentowac aktywistke z Zachodniego Brzegu. Fajnie, ze sie w czyms udziela, ale czemu angazuje w to wladze RP? gdzie odpowiedzialnosc za swoje czyny??
Co do parady ONR.. o jakie prawa mniejszosci walczycie? -
Misery tu możesz się odwoływać do ogłoszeń. Niech wszystko będzie w jednym miejscu.:)
-
284561
No wlasnie w JEDNYM miejscu, to znaczy w pierwotnym watku. A tak jest temat, zamykany, wrzucany ponownie do ogloszen, juz sa tu dwa i kilka oftopow.. i temat sie zatarl :)
Ale ok.. wcale mnie nie dziwi, ze nie ma racjonalnego wytlumaczenia, czemu zamykanie tematow i wrzucanie ich do jednego worka ma byc lepsze :)
Wszystko zalezy od punktu widzenia - np. ja chcialbym zauwazyc, ze jest piekny, sloneczny, wiosenny dzien, ale Ty mozesz oponowac.. tylko powiedz czemu uwazasz, ze nie mam racji :) -
Misery to ma być grono polityczne a nie ogłoszeniowe:> Zresztą działam trochę jak chcą tego userzy,a duża ilość reagowała nerwowo na KOLEJNE tematy z ogłoszeniami,które zaciemniały naprawdę merytoryczne wątki,zwłaszcza,że ogloszeniowy wątek miał do 5 postów NA TEMAT,a potem była swawola,więc niech będzie JEDEN taki wątek;)
-
Anonim
>.:MISERY:. napisał
>Prosze o racjonalne wyjasnienie powodu, dlaczego
>tematy-ogloszenia sa zamykane i wrzucane do jednego worka.
to jest tak pomyślane żeby ci zrobić na złość
>Chcialbym skomentowac aktywistke z Zachodniego Brzegu.
>Fajnie, ze sie w czyms udziela, ale czemu angazuje w to
>wladze RP? gdzie odpowiedzialnosc za swoje czyny??
koleżanka prosiła o wyrażenie swojego poparcia a nie dyskusje na ten temat.
>Co do parady ONR.. o jakie prawa mniejszosci walczycie?
to nie parada:/ i o nic nie będziemy walczyć, będziemy świętować:) -
TINKERBELL!
WYBORY 2007 - ANKIETA
Witam wszystkich. Jestem w maturalnej klasie w szkole w Budapeszcie i w ramach matury robię projekt na matematykę, a mój temat to wybory parlemntarne 2007.
Mam do was prośbę, a konkretnie do tych, którzy głosowali w ostatnich wyborach do sejmu i senatu.
Mój temat to "Is there a correlation between being young/old/man/woman/etc and voting certain political party", czyli mniej więcej czy jest zależność pomiędzy byciem młodym/starym itd a glosowaniem na konkretna partię. W Polsce jest to oczywiste, ale w Budapeszcie o tym nie wiedzą, więc uważam, że to dobry temat.
Teraz przychodzi moment na was :) Baaaardzo was proszę o wypełnienie tej krótkiej ankiety :]
Wykształcenie:
Miasto(500 000 i więcej mieszkańców)/miasteczko( 10 000-500 000)/wieś(1-10 000) (pochodzenie):
Praktykujący katolik/nie (to jest kontrowersyjne, nawet nie wiem czy użyję tego jako opcji, więc jak macie opory w wypełnianiem tego to nie musicie):
Partia na którą głosowałeś/głosowałaś w październikowych wyborach parlamentarnych (interesuje mnie sejm):
DZIęKI WSZYSTKIM KTóRZY TO WYPEłNIą :) Potrzebuję przynajmniej 50 osób do tego, więc jeśli nie macie nic przeciwko pytaniu znajomych będę dozgonnie wdzięczna. Probowałam tego w Warszawie, ale wszyscy moi znajomi głosowali na PO, a jak poszłam na ulicę pyta to szybko zrezygnowałam, bo reakcje były bardzo różne.
Wyniki złożę do kupy, żadnego pisania kto na kogo głosował. Jeśli ktoś ma opory przed pisaniem takich rzeczy bardzo proszę o PM, obiecuję, że zachowam to dla siebie. Każdy głos się liczy, pierwszy draft projektu ma by gotowy do 14.12, a same dane zebrane w ciągu najbliższych dwóch tygodni.
Monika. -
F
Maaadziu? Te tematy już zamknięte to możesz pokasować? Tylko zaśmiecają i tak burdelowate grono:) -
-
Anonim
-
F
>hubert sikorski napisał
>to madzia wprowadza nam tu standardy europejskie....
Tylko nie to o_O -
-
Anonim
Madzia na moderatora, Komorowski na marszałka:/
w sejmie to przynajmniej było głosowanie! -
Anonim