Mastery z INP [35]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jerozolima:
    Prezydent Autonomii Palestyskiej Mahmud Abbas zwrócił się do premiera Sharona z pytaniem, czy nie pożyczłyby mu Izraela na dwa dni. Oburzony Sharon zareagował żądaniem mocnego weksla i siedmiu procent od wartości państwa.
  • Anonim

50% Polaków nie zdaje sobie sprawy, że stanowi połowę społeczeństwa
  • Rasowo Niepewna

ale większą czy mniejszą połowę?
  • Anonim

Katowice – Z powodu wiosny sztygarowi Bednarskiemu rozmroziła się lodówka.
  • Anonim

Londyn – Z niewiadomych przyczyn od ośmiu tygodni nie może rozpocząć się I Międzynarodowy Zjazd Pechowców.
  • Anonim

Myśliwy postrzelił się w plecy
  • Anonim

Warszawa – Ze względu na ogromne zainteresowanie, przesuchanie Jenifer Lopez przed komisją śledczą do spraw Orlenu odbędzie się w katowickim „Spodku”.
  • Elwood Blues

Wprawdzie to nie w tej konwencji, ale mam to gdzies:) Moj news:
    Mam nowa plyte Garbage - Bleed like me
    Mozna powiedziec ze mam smieci w glowie:)

Musialem sie pochwalic;)
  • Elwood Blues

Jak ktos jest ciekaw moich wrazen to moge gdzies swoja recezje podac zeby tutaj nie zasmiecac;)
  • Rasowo Niepewna

dawaj tu ja chętnie pochytam
  • Elwood Blues

No dobra wiec oto moja bardzo subiektywa opinia na temat albumu Bleed like me Garbage.

Na nowy album tej formacji trzeba bylo poczekac prawie cztery lata (niestety nie pamietam daty dziennej beautifulgarbage - ostatniego krazka;) Gdy na poczatku roku trafilem na pierwsze informacje o nowej plycie bylem pelen niepokoju. Z jednej strony nie moglem sie doczekac tego co zaprezentuje Szkoco-Amerykanski duet, a z drugiej balem sie ze zespol "poleci na opinii" i wszystko bedzie odtworcze. Swego czasu widzialem wywiad z kapela gdzie okreslili, swoja muzyke jako psycho-pop. Jezeli caly pop mialby tak brzmiec to ja zmieniam swoje upodobania muzyczne;) Na szczescie nowa plyta nie zachwiala tej opinii.
    Nowy album to 11 kawalkow. Nie bede pisal wystrzalowych, zaskakujacych itd poniewaz plyta jest w 100% "smietnikowa" (w jak najbardziej pozytywnym znaczeniu tego slowa") i napewno nie jest odtworcza, graja tak a nie inaczej i trzeba za to dziekowac niebiosom. Glos Shirley dopelniaja melodyjne kompozycje. Dla mnie to jeden z ulubionych damskim wokali. Na plycie dominuja szybsze kawalki, czesto slychac wyraziste gitary. Bardzo dobrze dobrano utwory promujace plyte - "Why do love me" "Run baby run". Do pierwszego jest juz klip i jak dla mnie to stuprocentowy hicior.
    Niestety gorzej jest jezeli chodzi o "spokojna" odmiane Garbage. Szczerze mowiac nie za bardzo przypadaja mi te utwory. Milk to Milk i narazie nie zapowiada sie cos bedzie w stanie go pokonac.
    Jednak nie nalezy tragizowac, gdyz bylem w stanie przesluchac plyte drugi raz bez przeskakiwania niektorych numerow, wiec jest dobrze.

Ogolna ocena 8/10

A wogole to jak chce posluchac jakis fajnych nowosci to polecam:
    Kaiser Chiefs plyta Employment (odrazu mowie ze nie nalezy doszukiwac sie jakiejkolwiek tresci w piosenkach, choc muzyczka przyjemna:)
    No i oczywiscie Gorillaz z singlem Feel Good Inc. ktory wymiata. Po sieci krazy juz cala plyta choc premiera dopiero w maju;)
    Jezeli natomiast chcemy cos polskiego, to w tej tematyce ostatnio jedynie wedlug mnie warty uwagi jest album Bratow z Rakemna.
  • Anonim

Jesteś Czarnuchu autorytetem muzycznym, więc się zapytam czy możesz mi coś powiedzieć o płytce Pogodno "Pielgrzymka psów"?
    Mam jakiś sentyment do tego zespołu, ale nie wiem czy warto wydawać 34 zeta (bo tyle kosztuje w EMPIKu)
  • Elwood Blues

Moge powidziec tylko ze plyta ta podobna jest bardziej do Hajle Silesia pierwszych albumow gdzie dominowala swoistra psychodela. Mialem przyjemnosc jej posluchac i mnie osobiscie sie podobala, choc zaden ze mnie autorytet. Nawet na zadnym instrumencie grac nie umiem, wiec jakie niby mam prawo do oceniania innych;)
    Ciekawostka jest napewno to ze ostatnia plyta Pogodno i wspomnianych prze ze mnie Bratow z Rakemna ma tego samego wydawce;)
  • Anonim

Hm...milk...ależ to piękne!
    przeczytawszy taką recenzję muszę koniecznie posłuchać płyty...
    a w ogóle to nie wiedziałm, że nam tu nowy Kaczkowski rośnie pod nosem :)
  • Elwood Blues

Dziekuje bardzo, tylko prosze mnie tutaj juz nie komplementowac:)
    A wogole to ja wole byc bardziej jak Leszczu Leszczynski:) Bym mial fajne blad dredy, zostal bym wywalony z Gazety za reklame samochodu a dodatkowo placili by mi za obrazanie ludzi i gadanie bez sensu. Czasami bylbym jeszcze rzecznikiem prasowym Przystanku Woodstock. Normalnie pelen wypas. Moge smialo powiedziec, ze to prawie tak samo dobra fucha jak polityk, mozliwe ze zarobki sa minimalnie mniejsze, ale zupelnie nic sie nie robi:)
  • Anonim

Mógłbyś też zakładać Partię Demokratyczną:)
  • Anonim

A ja mimo wszystko myślę, że przyjemniej jest prowadzć audycję w niedzielę do północki...
    i na dodatek niewiele osób wie jak wyglądasz (to co prawda zamyka drogę do reklamowania czegokolwiek), ale za to po chleb milej się idzie :)
  • Anonim

Zamachowiec samobójca powiesił się w centrum Jerozolimy...
  • Anonim

to fakt że kaczor dość rozsądnie zabezpieczył się przed wykorzystywaniem swego wizerunku

ale niestety niektórzy nie potrafią tego uszanować i tu i ówdzie można było zobaczyć jego zdjęcia:/
  • Anonim

to ja poproszę link...
    chcę zobaczyć, jak wygląda ten uprzejmy mężczyzna, który podarował mi kiedys bilety na Republikę w Studiu Osieckiej...
  • 1
  • 2
| |

Nazwa grupy mowi sama za siebie:) Beda tutaj rozmawiac sami najlepsi, elita elit, mistrzowie mistrzo...

Miejsca grona (0)