-
Kwas
ja mam 2 zrodla na czesci do mojej ladziany:
1) bazar na banacha
2)Lada januszewski(dobry choc drogi warsztat) + sklep firmowy al. jana sobieskiego 78 -
Mariusz Dunajewski
jeśli chodzi o części to Powązkowska 13B
a warsztacik mam pod blokiem i to autoryzowany łady-ulica Esej -
Słomek
januszewski robi ludzi w wala!
bierze mase kapuchy a potrafi spieprzyc najprostsza sprawe i naciaga ludzi. przy przykrecaniu srub spieprzyli gwint i naciagneli dziadka na toczenie (szlifowanie) bebnow hamulcowych, a ceny maja z ksiezyca -
Kwas
ja teraz zrobilem hamulce i gaznik i qpe innych rzeczy. bylo tanio i wyglada na zrobione naprawde dobrze. warsztat jest na powozkowskiej na przeciwko kosciola sw.Boromeusza robia wszystko a wlasciciel jest szefem cechu mechanikow czy cos takiego. polecam -
-
To jest relaksik...
A ja tam sie nie przejmuje warsztatami bo sam wszystko naprawiam :) jeszcze tylko skrzyni nie rozbierałem i tylnego mostu:) czytaj nie popsuły sie jeszcze. A sklep gdzie można złożyć łade od podstaw jest na Jagiellońskiej!!! Mają wszystko tylko trochu drogo:( -
Kwas
-
To jest relaksik...
HAhahahahaha zbieżność. To dobre
Geometrii ten samochód na oczy nie widział. A i tak prosto zdziera opony.
A zbieżność ustawiałem ostatnio miesiąc temu jak mi sie tulejka na drążkach kierowniczych odkręciła. A robiłem to 2 metrową miarką. I jeździ jak marzenie. W końcu można sie na 3-5 mm pomylić. Ważne żeby rozbieżne nie były. Ja ustawiłem coś koło 7 mm bo wole zostawiać duże luzy na kołach. Bo już raz przytarłem łożyska i nie będe tego gówna znowu wymieniać.
-
janiszLKP
Części najtaniej z hurtowni http://skorpion.auto.pl/
Fajny warsztacik "IDRYJAN" na Płowieckiej 91 tel 8154963 -
Danon(L)Daniuś
potrzebuje klape przednia klape długa ma ktos z kad załatwic?? i za ile dajcie znac jezeli macie -
Słomek
-
Danon(L)Daniuś
-
Mikołaj O
Wie ktoś może jak pozbyć się luzów na kierownicy? Nie są duże (tak z 2-3cm odchylenia) ale strasznie wkurzające.... -
Ludek
Potrzebuje przedniego reflektora lewego i atrapy chłodnicy,
czy ktoś wie gdzie można dostać tanio te części w Warszawie ?? -
Anonim
W Wawie to na Sobieskiego (Ursynów) w serwisie Januszewskiego. Mają sklep i części naprawdę tanie. Wszystko można tam kupić.
Generalnie polecam też sklep wysyłkowy Auto-Lada z Bytomia.
http://polenlada.w.interia.pl/
Mają wszystko (nie tak tanio jak w serwisie w Wawie ale ceny są dobre) a wysyłka jest błyskawiczna.
-
Anonim
>Słomek napisał
>januszewski robi ludzi w wala!
>bierze mase kapuchy a potrafi spieprzyc najprostsza sprawe i
>naciaga ludzi. przy przykrecaniu srub spieprzyli gwint i
>naciagneli dziadka na toczenie (szlifowanie) bebnow
>hamulcowych, a ceny maja z ksiezyca
Nie zgodzę się co do tego naciągania ludzi. Tylko Januszewski potrafił postawić moją Nivę na nogi. Próbowałem w wielu warsztatach (w kilku wcześniej z powodzeniem oddawałem inne auto Nissan Vanette) i nikt niepotrafił sobie poradzić choćby z uszczelnieniem szkrzyni rozdzielczej czy z hamulcami. O regulacji silnika czy nawet wczytaniu się do komputera w celu diagnostyki już nie wspomnę. Głównym powodem był brak dostępu do części i odpowiedniego oprogramowania. Bębny u Januszewskiego ściągali mi co najmniej 3 razy i cały czas są te same. W innych warsztatach słyszałem teorie ze trzeba je młotem rozłupywać bo nie zejdą inaczej..... a jeśli chodzi o kwestie elektryki to już jest kaplica totalna. Poprostu słyszę "ja takich samochodów nie naprawiam". I już... Natomiast na Sobieskiego nie ma problemu z żadnym tematem. -
Anonim
Ja poprę kolege wcześniej. Sam ma doświadczenia z tym warsztatem i mam na jego temat zdecydowanie negatywną opinię. Może akurat mu sie udało z Twoją nivką. Wcześniej za czasów mojej siódemki też parę razy u niego byłem i było NIBY wszystko OK choć cenowo troche drogo. Jednak po ostatniej wizycie w tym warsztacie z moją Nivą powiedziałem sobie, że więcej tam nie pojade. NIGDY.
Jeśli masz taką opinie na temat tego warsztatu to dobrze, nikt nie będzie Cie zmuszał do zmiany. Jednak zalecam wielką ostrożność i pilnowanie go ze wszystkim. Według mnie to tylko kwestia czasu kiedy się przekonasz. Wiele osób mi mówiłą swoje opinie na temat tego miejsca. Wszystkie były negatywne bądź skrajnie negatywne.
Jedyna zaleta tego miejsca to sklep w którym niemal zawsze znajdziesz potrzebne części, choć i tutaj można się do ceny przyczepić. Jak mam swój zaufany sklep na Grójeckiej i nie musze tam zaglądać.
Szczerze Ci życzę byś nie miał nieprzyjemności z tym panem tym bardziej, że jesteś posiadaczem (być może wielbicielem) Nivki jak ja.
Pozdrawiam
-
Anonim
Ale zapomnieliście o najważniejszym.
Jest taki mechanior "kaprys mojej Łady" cos sie spierniczy niechce jechać, przegladniesz wszystko, cos rozkrecisz było niby ok, skrecisz i... działa. -
Anonim
Dokładnie!
W przypadku mojej starej siódemki to zjawisko osiągało absurdalny wymiar. Bo nawet nie musiałem rozkręcać. Coś przestało działać. Nie ruszałem tego przez jakiś czas. A po włączeniu po jakimś czasie działało.
-
zycie jest piękne!
dużo części można znaleźć w Celestynowie,KONTAKT: 0-601-492-355 lub russian_boxers@wp.pl,wiem ze mieli dużo gratów,ale używane.