kabarety lata 70. i nie tylko [35]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

witam :)
    fakt, dawne kabarety to bylo COS :)
    Wszystkim milosnikom polecam audycje p. Romana Dziewonskiego (nazwisko nieprzypadkowe :)) PR1 w poniedzialki o 19 "Kabaret jakiego nie bylo" - same perełki :)
  • oLko

Nie słyszałem o tej audycji.
    Na pewno się skuszę.
    Dzięki
  • oLko

Jeżeli chodzi radio to ograniczałem się do Powtórki z rozrywki. Nestety nie zbyt często się trafia coś bardzo bardzo dobrego.
  • Anonim

fakt, Powtórki też słucham i lubię, ale nie zawsze jest na wysokim poziomie...
    Co do Dziewońskiego - ja gorąco polecam - pojawia się tam głównie kab. Dudek oraz słuchowiska Przybory :)
  • Anonim

Trzeba przyznac "Powtorce...", ze ostatnio wyjatkowo sie zeszmacila, coz robic...
    A Dudek to rzeczywiscie klasyka sama w sobie. Sto tysiecy razy mozna sluchac i ogladac "Sek" czy tez "Ucz sie Jasiu" :). Swojego czasu wyszla plyta "Wieczor...jakiego nie bylo". Calkiem niezla gradka dla wielbicieli Kabaretu Dudek. Pozdarwiam.
  • Anonim

Posiadam :) Rzeczywiście swietna jest :D
    Z ciekawszych rzeczy, to jeszcze np. video-dvd z Dudka czy Starszych Panów - tez polecam :)
  • oLko

Właśnie próbuje wydębić od kolegi tego Dudka na dvd. Możecie powiedzieć co jest na płycie oprócz sztandarowych skeczy.
  • Anonim

1.Życiorys+powitanie
    2.Panowie, bądżmy dla nas dobrzy pod jesień
    3.Ogórki małosolne
    4.Znaczek
    5.Taka gmina
    6.Króla Błystka z Koszałkiem Opałkiem dyskurs (KOCHAM TO!!!)
    7.A wójta się nie bójta
    8.Nasz Robinson
    9.Spotkałam na molo Chińczyka
    10.Chytry naród
    11.Tupot białych mew
    12.Genialny inkasent
    13.Pieprzna ballada
    14.O co chodzi
    15.Cztery litery
    16.O tobie myśleć nie przestanę
    17.Jak kryształ
    18.Raz, dwa, trzy, cztery
    19.Przed sądem
    20.Pięciu panów (TO TO NORMALNIE MIÓD NA SERCE...)
    21.Duży sęk
    22.Wyczyny Bodzia
    23.Korespondencja ze Skandynawii
    24.Latarnik
    25.Pachnie ziemia
    26.Rozstanie
    27.U doktora
    28.Finał

uff....

• Anonim

to była tylko druga płyta... :P
  • oLko

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź.
    Właśnie skończyłem słuchać audycję Dziewońskiego z pr1. Super coś takiego chciałem usłyszeć, na poziomie i nie trzeba się męczyć słuchając nie zbyt lubianych kabaretów.
    Młynarski, Kofta , Kwiatkowska, Gołas, nawet Tey + pare słów o historii ( o której tak mało wiem).

Dzięki

Pozdrawiam
  • Anonim

Polecam się :)
    Dziewoński jest mądry czlowiek! Jeśli chcesz się dowiedzieć czegoś o historii kabaretów, to jest sporo dobrych książek :) Takie ogólne kompendium to "W kabarecie" Izoldy Kiec. Jeśli ciekawią Cię jakieś książki poświęcone konkretnym kabaretom, to daj znać - może będę w stanie coś polecić :P
    pzdr
  • oLko

Na pewno sięgnę po to. Na razie zacząłem czytać "Piwnicę pod baranami", ciekawe.
    Największym hitem jest książka Krzysztofa Jaroszyńskiego ( uwielbiam dziennik trenera czy pamiętnik nauczyciela ).

Dzięki
  • Anonim

Jest jeszcze "Sęk z Dudkiem" autorstwa Romana Dziewońskiego - spłakałam się ze śmiechu nad tym. Oprócz historii Dudka znajdują się tam teksty - te najbardziej i mniej trochę znane (nie wszystkie, zaznaczam). Pozdr.J.
  • Anonim

fakt książka świetna :)
    a osttanio wyszła tego pana książka - Leksykon Kabaretu St. Panów --> i za to proszę mu Nobla literackiego albo inne wyróżnienie podobnej rangi; )
    GENIALNE !!!!!!
  • Anonim

Muszę to skądś wytrzasnąć szybko:) Ślinka mi cieknie na takie lektury...:) Pozdr.J.
| |

Zapraszam wszystkich miłośników kabaretów, słuchowisk, magazynów kabaretowych. Przedewszystk...

Miejsca grona (0)