STS - student travel schools [31]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • olaszka

ja pewnie pojadę do Brighton; )
  • agu.

ja bym chciała pojechac, ale nie da rady :(
  • ...:: Aga ::...

ja na STS chyba za stara jestem... :P
    poza tym więcej z nimi nie mam ochoty jechac... w zeszłym roku organizacja była tragiczna a korzyści (poza hiszpańskimi znajomościami:P) żadne... :>
    ale wszystkim tu obecnym polecam JDJ:)
  • olaszka

ja tam pozostanę przy sts. jak juz tu kiedys wspominalam, mam aspiracje na bycie liderką; D
  • Grono.Net

heh... ja zbieram ekipe na wrzesien... kazdy sobie sam liderem of course; P juz sie nie moge doczekac tych pieknych deszczowych dni na wybrzezu; P
    siostra... a pojdziemy na pier?; P; P; P
  • wielkaT

ja za stara jestem juz na takie ceregiele. chociaz chetnie wybralabym sie na oboz a triadą, tam zawsze każdy sam sobie opiekunem; )

aaach, ależ ja bym się przeszła na pier w brighton lub hastings;)
  • hehehe... "no chodźcie na piiiieeeeeerrrrrr!" ok, to będzie hasło wrześniowego wyjazdu:] ostro będzie... ale to tylko jeśłi wcześniej zdam mature:]

matura to bzdura:P
    właśnie sobie usiłuję to wmówić;)
  • wielkaT

hmm teraźniejsza matura to taki duży sprawdzian. pic na wodę fotomontarz. ale ustne to mi się nie podobały; )
  • nikt niech mi nawet nie próbuje wmówić, że matury nie można nie zdać... bo niestety można i to bardzo łatwo... zresztą chciałabym się jeszcze gdzieś dostać bo jak nie, to o wyjeździe do UK mogę sobie pomarzyć!!! :((
  • wielkaT

no co Ty, nie zdać matury to w sumie ciężko by było. nie rozumiem ludzi, którzy np. nie zaliczyli ustnego polskiego. a studia jakie planujesz?

ekhm:> tak na prawde na ustnych wszystko zależało od komisji, na jaką się trafiło... więc to nie jest dobry przykład:]

co do zdania lub nie, faktycznie ciężko nie zdać, ale co daje zdana matura, jeśli się nigdzue nie dostaniemy? ja tam się bardzo boję, bo chciałabym na SGH, a tam ciężko się dostać:/
  • wielkaT

jeśli się nigdzie nie dostaniemy to mówi się trudno, ja w sumie rozpaczać chyba nie będę, bo planuję filologie angielską lub włoską to sobie jakiś roczny wypadzik za granicę zorganizuję co by poprawić me umiejętności językowe ... w ostateczności prywatna szkoła, bo to taki tylko shit na przeczekanie.

a z ustną fakt zależy od komisji, ale wiesz nauczyć się prezentacji z polskiego i ją wyklepać w 15 to żaden problem, chyba, że ktoś o porządny txt pracy nie umie zadbać.
  • hmm... ja spróbuję na anglistykę i ekonomię na UW i chyba finanse na SGGW... SGH miałam w planach kiedyś, ale matematyka mnie pokonała :D

PS. Czy zauważyłyście, jak nasze wypowiedzi odpowiadają tematowi forum...? :D buehehe
  • wielkaT

heh to się może spotkamy na anglistyce na UW, kto wie?; )

a co do PS'a to kto by się przejmował tematem wątku. pogadać ludzka rzecz :D
  • olaszka

i ja! i ja na anglistykę!

mialam chęć na lingwistykę stosowaną, ale jako drugi język chciałam włoski, którego tam nie uswiadczysz.; (

p.s.
    idziemy na pieeeeer!!!
  • Anonim

j ajade wtym roku do oxfordu!

jak tam jest? papatki

miasteczko śliczne:) tyle mogę powiedziec:) aczkolwiek polecam zwiedzanie na własną rękę bo STS raczej nie pokazuje tych najciekawszych zakątków:>
    najlepiej zerwać się z zajęć i wybrać na całodniowy spacerek po mieście:) najlepiej w grupie międzynarodowej;)
    poza tym liderzy kręcą się raczej po centrum, na obrzezach jest już "bezpiecznie" tzn. można robić co się chce bez kontroli:)
  • Grono.Net

Ze swojej strony polecam raczej Bournemouth...

Miejsce dużo bardziej zacziszne i spokojne, chociaż w nocy tętniące życiem. Połączenie aktywnego wypoczynku z imprezowaniem i zajebistą przygodą.

Do zobaczenia w Bournemouth już za 9 dni!

"Avoid anyone whose power is derived from making others feel powerless and unimportant"
| |

ktokolwiek był, wie co to lub chce się dowiedzieć o co chodzi lub pojechać. ich językowe podró...

Miejsca grona (0)