Gr.II MSD/WZ/UW [43]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Stefan

Siema Kuba tutaj.

Emirat powiedział zebym walnął to grono więc niniejszym to czynie.

Studencki Marsz, w którym chcemy wyrazić nasze wkurzenie, rusza we wtorek (9 V) w samo południe spod bramy Uniwersytetu Warszawskiego. Przejdziemy Krakowskim Przedmieściem i Nowym Światem aż do Sejmu RP.

Od nas z wydziału szykuje sie spora grupka. Myślę ze warto isć. Ja bede jeśli to was zachęci :))))))
  • MasT

Ja też idę!!!! Koniecznie!!! Ludzie ruszcie się !!!

!!! A PiS Giertycha lizał !!!
  • ♦ Czachar ♦

a ja i tak bym wolal 5 Giertychow niz jednego Leppera; (
  • Stefan

Rafał może i tak, bo Ty jestes juz na studiach i Ciebie nie będą obowiązywały kolejne egzaminy na studia magisterskie po obowiązkowym licencjacie. I obowiązkowa religia w szkołach i jeszcez kilka innych gównien. A niedługo może nawet matura z wiedzy o Biblii...

Cos krucho póki co ale mam nadzieje ze przyjdziecie bo sprawa jest ważna.

Pozdrawiam, Kuba
  • <CIN>

Aj tez sie postaram byc !
  • ♦ Czachar ♦

Nie no religia obowiazkowa w szkolach <na wymiane z etyka dla chetnych> jest akurat pomyslem trafionym. Obowiazkowych cudow nie bedzie co Romek zreszta podkreslil, wiec chyba mozna sie nie o to nie martwic.

Ja po prostu wychodze z zalozenia, ze przetrwalismy Łybacką <^%&*@#^@> to i jego przetrwamy. Jakby tego bylo malo przeczytalem wlasnie w dzisiejszym Pulsie Biznesu, ze przedsiebiorcy daja duzy kredyt zaufania Lepperowi i wystawili mu niezle noty... Nic juz z tego nie rozumiem.; o
  • Stefan

Rafał, jakby to było na wymiane z etyką to super. Ale nie będzie :)

A nowa matura jest dla wielu ludzi zbawieniem tak naprawdę. Szczególnie z polskiego gdzie stare matury to było po prostu wykuć na ustną a na pisemną napisać 10 stron. Teraz jest zdecydowanie lepiej.
    Pozdrawiam
  • ♦ Czachar ♦

Nie no akurat nowa mature wymyslil Handke z AWSu i chwala mu za to, ze do takiego Polaka sie moglem uczyc 5 minut zeby porzadnie zdac:). A Lybackiej nie daruje wycofania obowiazkowej matmy:).

Inna kwestia, ze tegoroczny WOS i gegre przynajmniej na poziomie podstawowym <widzieliscie arkusze?> napisalbym z biegu, bez przygotowania i to na niezly wynik- poziom egzaminu gimnazjalnego:P, wiec juz sam nie wiem czy poszlismy w dobra strone:).

No a sama kwestia oceny Romanow, Andrzejow i innych wybitnych nie majacych kwalifikacji ministrow to raczej juz sprawa czasu, a nie tego jakie stereotypy kraza na temat danej osoby. Takie jest moje zdanie na ten temat:).
  • ♦ Czachar ♦

Tzn. dopisze jeszcze o co mi chodzi konkretnie: jesli jest mowa o tym, ze mamy przestepce w rzadzie, to okej- Lepper ma prawomocne wyroki <mial je rowniez np. Kalisz, choc zgadzam sie, ze to zaden argument, zlo zastepowane zlem nie staje sie dobrem>, ale jesli slysze, ze Giertych to faszysta, to choc kompletnie nie zgadzam sie z jego swiatopogladem, czy tez programem LPRu, to jednak musze stanac w jego obronie, bo to teza niepoparta zadnymi argumentami, tak jak i obawy przed wprowadzeniem takich i takich zmian przez niego w szkolnictwie.
  • ♦ Czachar ♦

Acha i jeszcze po szybkim przegladzie portali w tym takze gazet stwierdzam, ze jednak niektore pismaki wyspecjalizowaly sie w manipulacja faktami:

Krzysztof Bosak podziękował im [studentom] za liczne zgromadzenie. "Witam was wszystkich. Wśród was także lewaków, anarchistów i antyklerykałów".

To zapis na WP, tymczasem w Wyborczej wspomniano tylko, ze Bosak nazwal tak wszystkich zgromadzonych. Co oczywiscie jest PRAWIE przytoczeniem slow posla LPR, a prawie robi roznice...
    Oczywiscie kolejna nieczysta zagrywka gazety Michnika nie zmienia faktu, ze Bosak rzucil idiotyczny tekst, ktory nie przystoi poslowi. Ale na podgrzewanie nastrojow warto zwrocic uwage. Zaluje jeszcze tylko, ze Giertych nie wychylil sie poza sejm, bo mysle, ze konfrontacja ze studentami moglaby byc ciekawa i pokazalaby po czesci jakie sa intencje obu stron. Szkoda.
  • Stefan

Rafale nie wiem czy to widziałeś ale prosze :)

http://piw.internetdsl.pl/wiersz/na...

I jeszcze jedno, w konstytucji jest zakaz istnienia, rejestrowania, prowadzenia partii faszystowskich lub nazistowskich a także takich które nawołuja do rasizmu itp... Młodzież Wszechpolska robi to oficjalnie. A że jest też oficjalną młodzieżówką LPR to łamie konstytucję.

Z tego co widzę Rafał popierasz wprowadznenie do szkół obowiązkowej religii prowadzonej pzrez księży... Nie wiem czy wiesz, ale w tym co proponuje LPR nie ma nawet słowa o tym, ze ktokolwiek może uzyskać zwolnienie z religii - nawet wyznawca innej wiary. Czemu?? A czemu nie uczyć na religii podstaw innych wiar? Tak zeby nie powstawały szumowiny jak z Ci z Młodziezy Wszechpolskiej!! I tak żebyśmy może wreszcie zrozumieli kulture innych narodów!!

Giertych jest przeciwko małżeństwom gejów... A co mu to przeszkadza?? Czemu ktoś we własnym domu nie może się ruchać z kim chce? Czemu nie moze zostawić spadku po sobie osobie którą kocha?

Tak samo jest z prawem do adopcji pzrez pary homoseksualne... Póki co jestem przeciw ale często się nad tym zastanawiam...

Myślicie ze dziecko wolałoby się wychowywać w domu dziecka czy w rodzinie gdzie będzie dwóch tatusiów lub dwie mamusie?? Przeciez dzieci z domów dziecka bedą uposledzone do końca zycia i prawdopodobnie nigdy ine będa szczęsliwe. A takto duża częśc dzieciaków dostałoby to co dla gigatycznej z większoći z nas jest oczywiste.

Więc mówie!!!! GIERTYCH, LEPPER I KACZORY SPIERDALAĆ. MOIM ZDANIEM W TYM ŚWIECIE NIE MA MIEJSCA DLA TAKICH SZUMOWIN, KTÓRE NIE ROZUMIEJĄ PEWNYCH PODSTAWOWYCH ZASAD, KTÓRZY NAWET ICH NIE MAJĄ I ROBIĄ WSZYSTKO, TAK JAK TO ROBILI PRZEZ OSTATNIE KILKA LAT ZEBY ZDOBYĆ KILKA MINISTERIALNYCH STOŁKÓW.
  • ♦ Czachar ♦

Nie no nie zgadzam sie z Toba mimo wszystko:).
    Pozno jest wiec nie bede sie rozpisywal, tylko tak na szybko:
    1. widzialem te kompilacje wypowiedzi Giertycha, zabawnie zrobione, ale mam nadzieje, ze nikomu nie sluzy to jako argument za tym, ze ma on poglady faszystowskie, to jednak tylko sprawna manipulacja.

2. MW to troche inna bajka, czesc z nich to gowniarze, ktorzy robia przypal reszcie mieniacej sie zapewne narodowcami, czy kims w tym rodzaju, to nie jest moja droga myslenia, ale maja prawo do pogladow nawet nacjonalistycznych, Giertych akurat za pojedyncze wystepki tej grupy robiacej bajzel przepraszal.

3. jestem absolutnie za pluralizmem zarowno politycznym jak i religijnym, stad moj sprzeciw w stosunku do religii na maturze <bo wowczas kazdy powinien zdawac z takiej, z jakiej on sobie zyczy>, zas Giertych od razu zapowiedzial, ze nie bierze tego pod uwage, tak jak i nie ma zamiaru dokonywac klerykalizacji szkol, czy mozna mu wierzyc? nie wiem, ale za wczesnie na protestowanie przeciw temu, skoro obiecal, ze nie bedzie prowadzonej obowiazkowej jednej religii dla wszystkich. bardzo mi sie podoba natomiast pomysl wychowania patriotycznego, mam nawet swoja wizje takich zajec i jedyne o co sie martwie to czy ta wizja nie rozmija sie z ta giertychowa, ale zeby to ocenic trzeba znow POCZEKAC.

4. niechec do gejow/lesbijek? to nie bedzie wchodzilo raczej w zakres jego kompetencji, ale generalnie to nie widze w tym nic zlego. on nie rzuca w nich kamieniami <jak gowniarstwo, ktore moze nawet i sie utozsamia z LPR, ale to raczej nie argument przeciwko Giertychowi>, a jedynie wyraza negatywne zdanie, z ktorym zreszta jestem sklonny sie zgodzic <adopcja dzieci POD ZADNYM POZOREM NIE, natomiast ich malzenstwa formalne juz tak, ale boje sie, ze pojda ze swoimi roszczeniami dalej...>. Jesli dziecko mialoby dwie ladne mamusie lesbijki to moze i by wolalo;), a tak serio, to bylaby to wielka krzywda dla dzieciaka.

Ja nie neguje faktu, ze Romek do swojej nowej roli nie jest przygotowany. Nie jest, wiemy to wszyscy, ale daje mu czas na pokazanie jego intencji. Poki co slysze, ze zrobi wszystko aby wyniki matur byly conajmniej 2 razy szybciej, inicjatywa zajebista, wielki plus za to. A co bedzie dalej? Daj Boze zebys sie mylil i zeby porzucil on swoja ksenofobiczna retoryke, ktora dotychczas poslugiwal sie w celu zdobycia poparcia. Oczywiscie manifest jest w 100% demokratyczna forma dzialania, ale rowniez sposob w jaki zostal Giertych i Lepper i inni wybrani na stanowiska ministrow takze nie odbiega w zaden sposob od norm demokracji. Klne na nia czasem, ale wole poczekac na jej rezultaty.

Pozdrawiam:) A i jeszcze co do Twojego tekstu caps lockiem-> mysle ze nikt nie pobije SLD i w ogole postkomuny w braku zasad i robieniu wszystkiego by zdobyc stolek i z niego nie spasc:). Teraz to juz tylko lepiej moze byc.
  • Stefan

"Pozdrawiam:) A i jeszcze co do Twojego tekstu caps lockiem-> mysle ze nikt nie pobije SLD i w ogole postkomuny w braku zasad i robieniu wszystkiego by zdobyc stolek i z niego nie spasc:). Teraz to juz tylko lepiej moze byc."

Oj nie Rafał... Ludzie z SLD nawet jak AWS odchodził w atmosferze dzikiego skandalu nie robili takich wycieczek jak Rokita i Ziobro, którzy mieli na celu zniszczenie pojedyńczych osób. Od Millera do Kwaśniewskiej. Chyba to widziałeś - po kolei na każdego coś znajdywali i niszczyli człowieka używająć najgorszych zmożliwych podstępów. A że w Polsce w większość z tych rzeczy uwierzyli (w niektóre oczywiście słusznie) to mamy to co mamy. I zobacz Rafał cos zrobil w swoim tekście. Jak była mowa o MW i LPR to roździeliłeś tak jakby jedno i drugie nie miało ze sobą związku. Natomiast mówiąc o lewicy to już nie roździelasz tych co coś zrobili od tych, którzy byli uczciwi i są naprawdę wartościowymi politykami.
  • Stefan

http://wiadomosci.onet.pl/1320753,1... - jeden z czołowych polityków LPR :)
  • ♦ Czachar ♦

wiesz, nikt nie kwestionowal debilizmu Wierzejskiego, rozmowa byla na temat resortu edukacji <zreszta nie majacego pieczy nad szkolnictwem wyzszym, czyli my jestesmy w dobrych rekach>, a nie ogolnie LPRu, jej mlodziezowki, czy poszczegolnych czlonkow.

poki co Giertych 2 razy zabral glos w sprawach edukacji i dwa razy przyklasnalem jego decyzjom, jesli tak bedzie dalej, to mozna sie spokojnie skupic na krytycznym spojrzeniu na pozostale rozdane stolki <lepper...>
  • Stefan

a ja tam mimochodem to wkleiłem :) Po prostu ten gośc jest posłem i jest w koalicji rzadzącej o czym zdecydował Giertych :)

Dobra chuj ztym

ZAPRASZAM 16 MAJA o GODZ.12.00 na spotkanie ZARZĄDZANIE WEDŁUG NAJLEPSZYCH NA AWULI GŁÓWNEJ
  • <CIN>

1. Jesli chodzi o wypowiedzi Giertycha to jest on populista i chyba kazdy o tym wie. Co mial powiedziec po obsadzeniu ministerstwa przy takiej atmosferze ? Ze nie uda mu sie nic naprawic ? Proste ze naobiecywal duzo chlopak. Ale obiecywac to kazdy moze. Rafal jak pozwoli na to budzet to kupie Ci Cayene, hmmm ? Fajnie brzmi:)

2. Troche musze obronic Leppera, bo moim zdaniem on ma dosc spora wiedze o rolnictwie, tylko ze musi stac nad nim ktos kto bedzie mu wybijal z glowy idiotyczne pomysly, typu ruszanie rezerw.

3. Co do SLD to moim zdaniem chlopaki calkiem niezle dbali o gospodarke, ale kilka afer skompromitowalo caly klub. Troche sie tam pozmienialo i mlodzi sa za sterami-fajnie. Powinni pozbyc sie resztek ludzi zamieszanych w afery. Wiem ze to nie mozliwe, ( nigdy nie mow nigdy ) ale popieralbym koalicje SLD-PO

4. Wiecie jaka bedzie srednia pensja w CBA ? 8 tys PLN. hehehe Oszczedne panstwo...
  • ♦ Czachar ♦

Tak moze zbierajac to wszystko do kupy napisze, ze naprawde jestem pierwszym do krytykowania tego rzadu i roznych jego posuniec i nigdy sobie tego nie odmawiam, ale wlasnie zawsze trzeba miec za co. W kwestii Giertycha nie watpie, ze bedzie pare spraw, ktore mi sie nie spodobaja, ale poki co czekam. Obiecal kilka rzeczy przed kamerami i skompromituje sie jesli zlamie dane slowo <slowa>.

Lepper- spec od rolnictwa? Mozliwe, jesli chodzi o niego przeraza mnie raczej funkcja wicepremiera, no i po prostu podzielam zdanie "zeby znalezc zatrudnienie w supermarkecie trzeba miec swiadectwo niekaralnosci, a w sejmie jak widac nie trzeba", dlatego mowie NIE dla niego, dla Kalisza i innych gosci, ktorzy naduzywaja wolnosci.

Jesli chodzi o SLD byc moze jestem nieobiektywny, ale nie trawie socjalistow, postkomuny i innych, ktorzy wychowali sie i sa ziomami nomenklatury bylego systemu. Z ta gospodarka tez bym sie spieral <choc niewatpliwie mieli pare rozsadnych pomyslow, niektore punkty planu Hausnera np.>, tak i z mowieniem ze za ich rzadow spadalo bezrobocie, bo niestety rzady lewicy zawsze konczyly sie niebywalym powiekszaniem dziury budzetowej.

O "tanim panstwie" PiSu to mi sie nawet pisac nie chce, bo wszyscy widza jak jest i jak to wyglada wszystko <mnozenie ministerstw, limuzyny, wielkie naklady na kancelarie prez.>, tyle ze to nigdy nie wygladalo inaczej w tym kraju. Akurat CBA moze sie okazac instytucja ciekawa, co nie zmienia faktu, ze PiS przynajmniej by resztki honoru ratowal i nie wyglupial sie wmawiajac ludziom, ze organizuja tanie, czy oszczedne panstwo.

Ja to zawsze jestem troche pod prad, ale po prostu probuje sam sie tego uczac, sprowokowac ludzi do patrzenia z roznych stron na te kwestie, ktore sie teraz przewijaja w polityce. Dlatego pisze, ze krytykujemy nie patrzac na to, ze poprzednim ministrem eduk. w rzadzie SLD byl spec od propagandy komunistycznej, ze tam tez byli ludzie, ktorych przeszlosc powinna stanowic pole do wielkiego protestu itd itd. A poki co poczekam i zobacze czy bedzie trzeba stad uciekac, czy moze na fali niepowodzen PiSamLpr wygra wybory PO i pouklada ten kraj <na koalicje z LSD;) to raczej nie ma opcji, w kazdym razie ku mojej uciesze wiele razy dosc kategorycznie szefowie PO sie przeciw temu wypowiadali.

Uff! Starczy tego mojego produkowania sie:).
  • Stefan

Z Marcinem się zgadzam...

SLD pod kierownictwem Olejniczaka wraz z PO (może bez Rokity - przyznam ze zastanawiam się zy tego politykja popierać czy nie, jego akcje w komisji śledczej i kilka wypowiedzi zraziły mnie bardzo - no i bez nieśmiertelnego Andrzeja Smirnowa) mogłoby być fajną koalicją. Jak SLD się przełamie do podatku liniowego będzie super moim zdaniem.

I tyle.

A przy okazji. ZAPRASZASZAM NA PANEL DYSKUSYJNY WE WTOREK O GODZ. 12.00 NA AULI GŁÓWNEJ.

GOŚCMI BĘDĄ M.IN> HANNA GRONKIEWICZ WALTZ, MAREK BOROWSKI, PIOTR SZELIGA (v-prezes GPW), MICHAŁ KOBOSKO (red naczelny Forbes),
  • _MuhA

Lekko napieta atmosfera jest wiec sobie pochlastajcie :P

http://piw.internetdsl.pl/wiersz/mo...
| |

GrOnO lUdZiKóW z GrUpY II i NiE tYlKo :D O wSzYsTkIm Co NaS dOtYcZy :) Mowiac po Polsku:) grono ...

Fotki

Miejsca grona (0)

Tagi