Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Ponieważ nasz blog jest dość oficjalny, a uważam, że jako członkowie koła powinniśmy się też zintegrować i pogadać sobie czasem nie koniecznie genderowo, to proponuję mały offtopik;)Takie luźne gadki:)
    Jeżeli moderator się nie zgadza to proszę usunąć;p

Ja w ramach offtopa napiszę, że jestem wykończona przez sesję i w ogóle nie śpię <foch>; p
  • Violett

wiesz ja tez przezywam sesje jakbym byla nowicjuszem a juz mam troche egzaminow za soba. A jednak ten dreszcz emocji coraz silniejszy. Duzo masz jeszcze egzaminow? pozdrawiam
  • Anonim

W zasadzie to mam 3: dwa ciężkie, bo z lektoratów i to jednego dnia, więc zaczynam się uczyć już dzisiaj (mam w czwartek), bo chciałabym dostać min 4. W piątek mam jeden, ale raczej lightowy - z reklamy radiowej.
    No i ewentualnie poprawki w przyszłym tygodniu, bo dziś miałam zerówkę i mam wrażenie, że nie spełni ona oczekiwań prowadzącego;)
    Zamiast niej mogę napisać scenariusz 30-stronicowy...To się uda pod warunkiem, że nie będę spała w weekend;p
    Najgorsze są właśnie te prace - projekty z grafiki, z reklamy czy montażu nad którymi ślęczę po kilkanaście godzin:(
    A na APS-ie egzamin mam dopiero pod koniec lutego, bo sobie przełożyliśmy, a że nie jesteśmy w Usosie, to możemy <cwaniak>

A Tobie dużo zostało?
  • madgesty.

Mi zostało osiem z czego wielka encyklopedia ze statystyki:):) ale nie tracę pogody ducha:P:P
  • Anonim

a ja mam egz w czw i strasznie nie chce mi sie do niego uczyc. . . . czy kto moze zarazic mnie optymizmem i jakas sila bym zaczela sie uczyc . . . plizz.....

no tak cwaniaki bez usosa maja lepiej =))
  • Anonim

A z czego masz ten egzamin?
    Ja niestety nie znam sposobów na motywowanie do nauki - zwykle zostawiam na ostatnią chwilę;p
    Dziś nawet dosłownie - bo uczyłam się dopiero przed wejściem na salę;p

• Igne

sesja sesja :P

ja jestem w rozterce :P
    w czw mam najważniejszy i zarazem chyba najtrudniejszy egzamin na resocjalizacji a w pt mam najtrudniejszy egzamin na psychologii i normalnie wkręciłam się w materiał z psychologii, uczę się tego z "polotem" i przyjemnością, jednak ze wstrętem podchodzę do egzaminu na reso i totalnie go zaniedbałam :( Już się boje konsekwencji swojego postępowania :P
  • Anonim

Agata otoz mam podobnie. . .ze wstretem podchodze do egzaminu . . .
    jesli chodzi z czego mamy egzamin to metodyka oddzialywan resocjalizacyjnych . . .
  • Igne

w sumie materiał nie jest głupi, nawet ciekawy:P ale fakt, że trzeba się wykuć wszystkiego śpiewająco sprawia, że się wszystkiego odechciewa ...
    powodzenia Gabi; ]
  • ***lenarka***

a ja mam egzamin jutro,w czwartek,sobote,2 w niedziele i w poniedziałek a jeszcze sie nie zabralam do niczego;)
  • Anonim

trzymam kciuki !!!!!!
    bo niezly tydzien masz =(((
    a jak poszedl Iwanicki???
  • Violett

Kochani co do motywacji, to polecam techniki nauki czyli mnemotechniki, mapki pamieci, co prawda opanowanie technik nieco czasu zajmuje ale jakie efekty. Nie jestem specem od tego ale bylam na warsztatach z technik zapamietywania i mnemotechnik i powiem, ze to dziala. Zamiast def. robie rysuneczek i w mig zakuwam. mapki pamieci sa boskie:),
    coz kazdy ma inny poziom motywacji ale na mnie dzialaja ksiazki o sukcesie, o tym co moge zrobic itd.
  • Violett

zapomialam, ze NLP to jedna wielka motywacja, cele, marzenia i dazenia. Dla mnie NLP, to jak wszystkie redbule swiata:)
  • Violett

Do Agfufighter:

w sumie mam jeszcze jeden z filozofii u dr Nawrockiego, i nie mam wynikow z psychopatologii. (to byla zerowka). ale mam taka cicha nadzieje, ze bedzie ok, coz trzeba wierzyc w siebie i w to, ze Bog mi pomoze oswiecajac kiedy trzeba + moja wlasna nauka. coz zasada zzz, zakuc, zdac i zapomiec. ach...wlasnie usos goni nas i nieublaganie odmierza czas. Wogole to mi semestr minal tak szybko, a styczen to nie wiem kiedy i nie wiem co ja robilam. :)
  • madgesty.

Wiola, w jaki sposób wykorzystujesz NLP do nauki??:) w sensie zakotwiczania się czy hipnozy czy jak...?
    Ja to tylko bazuję na NLP w zwiazkach czyli NLS;););)
  • Violett

Do Kasi
    wiec w NLP, bazuje na kotwiczeniach podobnie mapy pamieci, kotwicza dana wiedzie za pomoca symboli, celach, takiej osobistej autohipnozy...bo mozg kocha rytualy i dzieki czemu jesli wprowadza go sie w stan takiego uniesienia jakby to czlowiek sie programuje na dany cel. Nie jestem ekspertem od NLP, ale na pedagogice kreatywnosci troszke posmakowalam NLP, i zmaierzam isc na kurs jak tylko zbiore szalowa sumke. Dla mnie NLP, to wlasnie pobudzanie i utrzymywanie motywacji na odpowiednim poziomie. Takim aby dzialac, nie jestem za bardzo systematyczna (bo parca mnie wytraca z rytmu) ale jakos sie udaje.
  • anula

oj... to chyba tylko ja już jestem po, trzymam kciuki za was, BĘDZIE DOBRZE:))))
  • dżoana

Witam serdecznie!
    nie wiem czy ktoś mnie pamięta. byłam zainteresowana kołem kiedy ogłosiłyście/liście pierwsze spotkanie na gronie. tak się niestety złożyło że z nadmiaru obowiązków a także z powodu zwykłej prozaicznej nikomu nieprzydatnej sesji nie mogłam być obecna na żadnym Waszym spotkaniu. niemniej powiem tak: koło mnie interesuje i w związku z tym chciałam zapytać czy da się jakoś do Was wkręcić :D tzn ja zupełnie jestem zielona i pewnie oprócz posłuchania i popatrzenia nie wiele mogę w nim zrobić-zwłaszcza że nie do końca wiem czym się zajmujecie. oprócz tych spotkań na długiej przerwie i akcji typu "wyjścia" spotykacie sie na jakieś dłuższe spotkania? bo ja nie za bardzo wiem na czym to wszystko wygląda? heh się rozpisałam..heh przymarudziłam... :D pozdrawiam
  • Anonim

Ja pamiętam;p
    Pewnie że możesz dołączyć:)
    Wejdź na naszego bloga - tam jest wszystko:)
  • madgesty.

Hej Dżoana:) Super,ze interesuje Cię Koło!
    tak jak mówiła Agnieszka wszystkie informacje znajdują się na blogu- gdybyś jednak miała jakies pytanko to napisz do mnie, na wszystkie pytania odpowiem:)
    I, co ważne w poście odnośnie dogodnych terminów, napisz proszę jakie Ci odpowiadają:)
    Bo musimy się ogarnąć z kolejnym zebraniem:)
| |

Grono Koła Naukowego Gender Studies w Akademii Pedagogiki Specjalnej w Warszawie http://www.genderaps.blog...

Fotki

Miejsca grona (0)