Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • mi-haó; ميخاو

O tzw. "prof" Bartoszewskim - fragment wykładu Prof. dr hab. Jerzego Roberta Nowaka o "wielkim autorytecie":)

http://pl.youtube.com/watch?v=rWbSR...
  • Anonim

Prof. Jerzy Robert Nowak jest znanym antysemita, nacjonalista, ktory gotow jest negowac fakty historyczne tylko po to aby wybielic Polakow i oczyscic ich ze zbrodni przeciw Zydom jakich dopuszczali sie podczas II Wojny Swiatowej i po niej.
    Ludzie przy zdrowych zmyslach nie powinni sluchac tego oszoloma.
  • Anonim

dzieki Ci za informacje,bo ostatnio nie czytalem trybuny,wiec nie slyszalem o tym.
    Dobrze ze mnie ostrzegles,pewnie przeczytales niejeden artykul i wiesz co ten prof.pisze.
    Ceni sie,ze krytykujesz,to co juz znasz i jak piszesz,to wiesz o czym mowisz.
    O wielki!
  • Anonim

problem lezy w tym ze akurat Jerzy Robert Nowak to persona hm dwuznaczna. wlasciwie jak dla mnie fatalna. nie zeby mnie nie denerwowal stopien belkotu jaki wypuszcza na jego temat GW ale on sam tez jest "kiepski":/
  • Anonim

Pierwsze primo,to ja nie staje,by go poprzec,a jedynie irytuja mnie takie wypowiedzi,ktore nowomowa traca..
  • Anonim

>●Shmul שמול● napisał
    >dzieki Ci za informacje,bo ostatnio nie czytalem
    >trybuny,wiec nie slyszalem o tym.
    >Dobrze ze mnie ostrzegles,pewnie przeczytales niejeden
    >artykul i wiesz co ten prof.pisze.
    >Ceni sie,ze krytykujesz,to co juz znasz i jak piszesz,to
    >wiesz o czym mowisz.
    >O wielki!

Ano wiem. Profesora Nowaka spotkalem na miedzynarodowhym sympozjum w The Holocaust Museum w Washington DC w roku 2001 na debacie na teamt ksiazki J.T. Grossa "Sasiedzi". Czytalem rowniez jego prace i wiem co mowie.
    Nowak jest prawicowym radykalem i antysemita.
  • Anonim

Wpuscili go do tego musueum?:)
  • Anonim

zabawne jack, za starych czasow na gronie antysemityzm, gdy bylas bojownikiem o wolna plestyne to z ochota podpierales sie Nowakiem... coz sie stalo, jednak tera persona non grata?
    Zmieniaja sie te mody, zmieniaja, jakie dzis autorytety ma propalestynska lewica?:)
  • Anonim

Nie widze w tym nic zabawnego. Poslugiwalem sie Nowakiem wowczas kiedy jego poglady sa podobne do moich. Nowak akurat posiada podobne poglady do moich i vice versa jesli chodzi o polityke panstwz Israel w stosunku do zagadnienia niepodleglosci panstwa palestynskiego.
    Nie widze w tym nic zlego. Nadal uwazam, ze Nowak jest antysemita.
  • Camilo Loco

A homofobem?; )
  • Anonim

>Nowak jest prawicowym radykalem i antysemita.

no to chyba dobrze?
  • Camilo Loco

>Jaszczomb! wrote:
    >>Nowak jest prawicowym radykalem i antysemita.
    >
    >no to chyba dobrze?

"Oszołomstwo" :]
  • mi-haó; ميخاو

Akurat nie znam tak dobrze biografii Nowaka, wiem tylko tyle że jego profesura nie jest "oszukana", a raczej zakłamana; uznawana nie tylko w jednym niemieckim landzie, tylko na całym świecie. Człowiek ten zapracował sobie na profesurę w przeciwieństwie do Bartoszewskiego.
  • Anonim

mi-haó , zachowujesz sie jak dzieciak.
    Nowak zna historie , jest wykształcony - i jest profesorem
    Ale Bartoszewski jest tez bardzo cenionym, i wybitnym historykiem - mowil o tym, chociazby, Kisielewski -a prac naukowych, sam Bartoszewski napisał ogrom.
    Czego Ty człowieku oczekujesz. Że jednemu z najwiekszych antykomunistow przyznaliby profesure za PRLu?
    To Nowak ma problem z biografią , bo to on ma teczke TW Tadeusz - wg ktorej wychodzi na gorliwego donosiciela.
    Bartoszewski dostal tytuł profesora na uniwersytecie w Austrii, i na ten tytuł zasłużył sobie.
  • mi-haó; ميخاو

Nie w Austrii tylko w Bawarii.

"Ale Bartoszewski jest tez bardzo cenionym, i wybitnym historykiem"

Pisarzem, a nie historykiem, gdyż nie ma wykształcenia historycznego. Bądźmy dokładni.

"Bartoszewski napisał ogrom."

Wołoszański też sporo napisał i nakręcił, a nikt nie śmie go chrzcić mianem profesora.

"Czego Ty człowieku oczekujesz. Że jednemu z najwiekszych antykomunistow przyznaliby profesure za PRLu?"

Ale żyjemy poza PRL-em już 18 lat, człowiek ambitny zawsze może dopiąć tę formalność, nigdy nie jest za późno. Bartoszewski nie ma tytułu naukowego i to jest fakt.
  • Anonim

>Wołoszański też sporo napisał i nakręcił, a nikt nie śmie go chrzcić >mianem profesora.

Wołszański to TW, że tak wtrącę swoje trzy grosze, aj waj.
  • Camilo Loco

Mi-haó, lecz doceń fakt, że p. Bartoszewik ma świadomość swojego tytułu naukowego w przeciwieństwie do pewnego znanego delikwenta, chorego na Filipinkę, z "lewicy". :>
  • Michał

Jack - jeśli zgadzasz się w pełni z poglądami na temat państwa Izrael z kimś kogo uwarzasz za antysemite to chyba rzucasz podobne światło na siebie. Bo jeżeli Żydzi amerykańscy na przykład realizują po prostu swoje interesy prywatne o tyle państwo Izrael dotyczące narodu żydowskiego.
  • Wincu

a coż w tym innego gdy ktos jest antysemitą, czy polonofobem, albo panicznie nienawidzi ludów wywodzących się z północnych części np. Indii. Ta sama kreska, to samo uprzedzenie tyle że do innych nacji.
  • Anonim

>Jack napisał
    >Prof. Jerzy Robert Nowak jest znanym antysemita,

antysemityzm jest karalny wiec jak myslisz on nie siedz za antysemityzm?

jakis cytat z jego antysemickiej tworczosci nam zapodasz?

na forum polityka caly czas blokowali mi ten temat taka tam cenzura panuje by wprowadzac poprawnosc polityczna
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)