Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Malcolm

"W związku z planowaną ratyfikacją Traktatu Lizbońskiego, w dniu 12 marca 2008 r. o godz. 12.00 Unia Polityki Realnej organizuje przed budynkiem sejmu manifestację za odrzuceniem tego dokumentu, będącego w istocie konstytucją Unii Europejskiej.

Zapraszamy do udziału w niej wszystkich przeciwników unijnego socjalizmu, politycznej poprawności i zwolenników suwerenności.

Zorganizowane grupy chcące wziąć udział w manifestacji proszone są o przesłanie informacji do Sekretarza Generalnego w formie zgłoszenia mailowego. Będzie to pomocne w sprawach porządkowych.

Kontakt - tomasz.brzezina@upr.org.pl

Choć to środek tygodnia i dzień pracy, zachęcamy członków i sympatyków UPR, a także wszystkich zwolenników wolności którzy znajdą czas, do udziału w tej manifestacji! "

Tekst pochodzi ze strony UPRu.

Zastanawiam się czy ktoś z gronowiczów się wybiera?
  • Anonim

wybacz,ale komformizm mi mowi,ze nastalbym sie tam,a TR i tak by przyjeli.
    jak spoleczenstwo glupie,to przyjdzie za glupote zaplacic.."w przyrodzie nic nie ginie"
  • Camilo Loco

Nie wymiękaj, przyjdź i pokaż żeś inteligentny, im nas będzie więcej, tym lepiej.; )
    Choć nie ukrywam, że już uzbierało się całkiem sporo osób.
  • Anonim

Zamiast robić happening przed sejmem lepiej idźcie do biur poselskich, przekonujcie decyzyjnych!
  • JS

To obciach jutro nie przyjść! Polska traci resztki niepodległości, a niektórym się nie chce pod sejm ruszyć...
  • Camilo Loco

>Jaszczomb! wrote:
    >Zamiast robić happening przed sejmem lepiej idźcie do biur
    >poselskich, przekonujcie decyzyjnych!

A masz przepustkę? :> Wiesz, można zawsze wejść bez pukania, ale wtedy jest wielkie prawdopodobieństwo spotkania ze służbami porządkowymi, które są z pewnością lepiej uzbrojone od nas.
  • Camilo Loco

Jeśli chodzi o przekonywanie poszczególnych (p)osłów, to wchodzi w grę "czas" w skończonych ilościach.
  • Anonim

Wystarczy przekonać 34% posłów i likwidacja Państwa Polskiego nie przejdzie. Przypominam również, że Rodzina Radia Maryja prowadzi podpisy pod obywatelskim projektem ustawy o zwołanie referendum.
  • mi-haó; ميخاو

No Rodzina Radia Maryja to wielka rodzina:)

JS myslisz ze Twoje stanie pod Sejmem coś zmieni? Nic nie zmieni, nie uważam żeby zwykły człowieczek coś mógł zmienić, chyba że cała gromada wywoła jakiś przewrót.
  • Anonim

500tyś podpisów pod obywatelskim projektem coś może zmienić.
  • Malcolm

Teraz trochę bardziej przyziemne pytanie, z osób z tego grona, które wybierają się na manifestacje, był by ktoś zainteresowany spotkaniem po niej?
  • Camilo Loco

Mów dalej, jestem otwarty na propozycje.; )
  • Malcolm

Sprawdź wiadomości.
  • Lypa

>Malcolm napisał
    >Teraz trochę bardziej przyziemne pytanie, z osób z tego
    >grona, które wybierają się na manifestacje, był by ktoś
    >zainteresowany spotkaniem po niej?

Co prawda nie wiem, czy urwę się z uczelni na manifestację, ale cóż to za spotkanie?
  • Malcolm

Zupełnie spontaniczne i nieoficjalne.
  • Anonim

Manifa o 12:00 to tylko taka gra wstępna.
  • Malcolm

Jak wasze wrażenia z manifestacji? Ja jestem trochę rozczarowany...
    Po pierwsze, mało ludzi - choć to można zwalić na wiele rzeczy - mało informacji o manifestacji, ogólna propaganda mediów i przemilczanie faktów, no i środek tygodnia w godzinach pracy.
    Po drugie, dość krótka, trochę ponad godzinę i do domu. Wiem, że to miało być bardziej symboliczne niż na prawdę coś zdziałać, ale obawiam się, że mogło nawet nie być zauważone. Pielęgniarki protestowały kilka dni walcząc o podwyżki, my postaliśmy godzinę broniąc niepodległości...
    Wiem, że to nie do końca tak, ale takie smutne skojarzenie mi się nasunęło.
  • Anonim

Grunt to mieć czyste sumienie, że się coś próbowało zrobić...
  • Wampir Ernest

fajnie, że trochę ludzi się zebrało i pokazało, co myślą ale mogło by to jednak trwać troche dłużej
    np. teraz na tvn24 Sikorski pieprzy bzdury na temat dobra traktatu; /
    oby ta manifestacja coś dała
  • Anonim

Wystarczy, że pojawiły się informacje o manifestacji MW, LPR, UPR i dla przeciętnego zjadacza michnikowego kitu wszystko jest jasne. Czasami lepiej zostawić partyjny sztandar w domu...
  • 1
  • 2
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)