Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Malcolm

Wiem o co Ci chodzi, ale to nic by nie zmieniło, TVN i tak powiedział by to samo, zobaczył by liderów tych partii i od razu przypisał wszystkich uczestników do nich.
  • Anonim

Kaczyński pokazał klase przed chwilą, po co manifestacje skoro tacy politycy są jeszcze w Sejmie?; )
  • Camilo Loco

Co, cóż on takiego zrobił?? Nie było mnie przez kilka godzin, a tu taki news, o co chodzi???
  • Anonim

>Jaszczomb! a écrit
    >Wystarczy, że pojawiły się informacje o manifestacji MW,
    >LPR, UPR i dla przeciętnego zjadacza michnikowego kitu
    >wszystko jest jasne. Czasami lepiej zostawić partyjny
    >sztandar w domu...

Z tym partyjnym sztandarem to faktycznie lepiej. Po prostu NIGDY nie stanę pod sztandarem NOPu czy ONRu. UPR jeszcze przejdzie, ale LPR i MW też odpada. Pewne manifestacje, dotyczące pewnych spraw, nie powinny być upolitycznione. Już to kiedyś pisałam.
  • Anonim

Powiedział co trzeba było powiedzieć.
  • Anonim

>Furius Camillus ® a écrit
    >Co, cóż on takiego zrobił?? Nie było mnie przez kilka
    >godzin, a tu taki news, o co chodzi???

http://wiadomosci.onet.pl/1709349,1...
    O to, czyż nie?
  • JS

>Masza. napisała:
    >Z tym partyjnym sztandarem to faktycznie lepiej. Po prostu
    >NIGDY nie stanę pod sztandarem NOPu czy ONRu. UPR jeszcze
    >przejdzie, ale LPR i MW też odpada. Pewne manifestacje,
    >dotyczące pewnych spraw, nie powinny być upolitycznione.
    >Już to kiedyś pisałam.

Jeśli to jest dla ciebie ważniejsze niż niepodległość Polski, to nie mamy o czym rozmawiać...
  • Anonim

traktat to jakis belkot z ktorego chuj wynika. czytales JS? On jest wewnetrznie sprzeczny. ot jakies buce z ue polaczone ze stadem lizydupow z gw chca nam cos wcisnac glupiego i slusznie demonstrowac przeciwko. ale zeby zaraz tracic niepodleglosc? Czytne se jeszcze raz ale naprawde3 bym ne przesadzal:)
  • Malcolm

Ja czytałem - mam to w pdf-ie. Jak się uprzesz to mogę poszukać fragmentów, ale jak też masz to możesz zrobić to sam. Naprowadzę Cię - centralizacja władzy w Brukseli, ograniczenie samorządności państw, nadrzędność rządu Brukselskiego - np. nasz ma tylko "wdrażać" jego postanawiania. Dodatkowo przeraża mnie czym może stać się Europol i Eurojust gdy rozszerzą się ich uprawnienia.
  • Camilo Loco

>Stubb ... wrote:
    >traktat to jakis belkot z ktorego chuj wynika. czytales JS?
    >On jest wewnetrznie sprzeczny. ot jakies buce z ue polaczone
    >ze stadem lizydupow z gw chca nam cos wcisnac glupiego i
    >slusznie demonstrowac przeciwko. ale zeby zaraz tracic
    >niepodleglosc? Czytne se jeszcze raz ale naprawde3 bym ne
    >przesadzal:)

Jesteś prawnikiem ? Pytanie ważne, gdyż jest to bełkot typowo prawniczy (bez urazy drodzy koledzy i koleżanki).
  • mr. ricci

>Stubb ... ha scritto
    >traktat to jakis belkot z ktorego chuj wynika. czytales JS?
    >On jest wewnetrznie sprzeczny. ot jakies buce z ue polaczone
    >ze stadem lizydupow z gw chca nam cos wcisnac glupiego i
    >slusznie demonstrowac przeciwko. ale zeby zaraz tracic
    >niepodleglosc? Czytne se jeszcze raz ale naprawde3 bym ne
    >przesadzal:)

powielę pewnie posty kolegów, ale gdzie indziej akcent - czytałeś art. 2 konstytucji RP, na którym się opiera co najmniej 2/3 orzeczeń tk (a pewnie wszystkie albo i prawie wszystkie)? co jest tam napisane? demokratyczne państwo prawa, do tego generalna klauzula sprawiedliwości społecznej, tak? wewnętrznie sprzeczne i bzdura, ale da się o to rozbić nawet najtęższe argumenta. więc nie mów mi, że nic nie wynika z traktatu, bo tak naprawdę im mniej z niego wynika, tym więcej z niego wynika, taki urok klauzul generalnych :>:>:>
  • Camilo Loco

Innymi słowy, jesteśmy "udupieni". :>
  • Anonim

"więc nie mów mi, że nic nie wynika z traktatu..."

Nom tu sie musze absolutnie zgodzic- tj. belkotliwe prawa sa grozne, maja w sobie cos ze strzelby Czechowa nie?:)
    Raczej chodzilo mi o to ze juz jestesmy udupieni powaznie, nie czuje zeby az tak ostro nam traktat sytuacje zmienial...
  • Camilo Loco

Poczekamy zobaczymy, na razie "oni" boją się zdjąć maskę niewinności, aby nie wystraszyć ofiar (obywateli). Gdy rządzący wszystkich państw wspólnoty ratyfikują ów traktacik, ciach, i po nas!
  • mr. ricci

w sumie nie wiem, nie czytałem i wiem tylko, że osobowość prawną wrzucili :> ciekawe, co pis ostatnio wspomina, o ile nie przekręcono ich słów - że konstytucja polska ma stać ponad prawem unijnym, co stoi w jawnej sprzeczności z orzeczeniami ets i opartymi na nich opiniami doktryny prawa europejskiego, notabene precedens co do tego był niemiecki :>:> (to odnośnie prymatu, którego oczywistości zdołano uniknąć dzięki zmianie nazwy konstytucja na traktat reformujący i pozostawieniu tych regulacji w randze - teoretycznie - umowy międzynarodowej normalnego typu, chociaż sui generis, jak chcą to widzieć doktrynerzy).
  • Kamil P.

I ilu was w końcu było?:D
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)