-
Anonim
Grupa Polaków chce prezydenta w Polsce zastąpić monarchą. Pierwszym miałby być potomek polskich królów, Maria Emanuel, książę Saksonii, margrabia Miśni, senior rodu Wettinów, ktory przyjaźnił się z papieżem Janem Pawłem II.
Inicjatorami pomysłu jest kilku mieszkańców Nowego Sącza, którzy zamierzają doprowadzić do referendum, w którym Polacy zdecydują, czy chcą restytucji królestwa. W Starej Lubownii na Słowacji ma zostać zawiązana 17 września Konfederacja Spiska, wśród pomysłodawców jej powołania jest Adam Orzechowski, sądecki antykwariusz i jubiler, który zasłynął jako odtwórca zrabowanej przez Prusaków korony polskich monarchów.
Więcej można dowiedzieć się tutaj - http://www.konfederacjaspiska.pl
A to zdjęcie M.Emanuela - http://www.royaltyguide.nl/images-f... -
Anonim
-
mr. ricci
nawet mimo, że byście dostali mój głos, uważam to za głupią inicjatywę. -
Lypa
Głos, głos, wszyscy tylko o tym demokratycznym bożku. Monarcha ma się SAM wyłonić! A nie w drodze jakiegoś tam (tfu!) głosowania! Kurwa, czteroprzymiotnikowego. -
-
mr. ricci
-
Lypa
Kuźwa, między 'sam ma się wyłonić', a 'se go wyłoń' jest pewna niespójność.; P
Chyba że ja mam nim być - ale nie wiem, czy sprostam tej olbrzymiej odpowiedzialności. :P -
mr. ricci
sranie, nie ma niespójności, żaden człowiek w pojedynkę się nie "wyłoni", nawet chrystus miał z tym kłopoty :> -
Lypa
-
mr. ricci
i wyjaśniliśmy kompleks lyberalstwa w stosunku do władzy :>
gdzie dwóch tam zdrada
+
gdzie jeden tam nie ma władzy
=
gdzie władza, tam zdrada :> -
Lypa
-
mr. ricci
-
Gamsider_
To już stara sprawa, swego czasu w jakimś programie informacyjnym (Wiadomości albo Fakty) nawet o tym było, chyba przy okazji wizyty tego miłego starszego pana w Polsce :)
A jak będzie milion za, to będzie kontrrewolucja, reszcie nie będzie się chciało ruszyć tyłka z domu, zresztą po co? I tak gówno ich takie rzeczy obchodzą.
I GW nie mogłaby nic pieprzyć o polskim nacjonalizmie :D -
Gamsider_
>The Loyolist wrote:
>i wyjaśniliśmy kompleks lyberalstwa w stosunku do władzy
>:>
>
>gdzie dwóch tam zdrada
Przecież to jest z Davili :> -
mi-haó; ميخاو
Dokładnie tak, przecież nie chodzi nam o króla z elekcji, bo to zaprzeczenie porządnej monarchii:) -
Anonim
A kto mówi o królu z elekcji, lol...
Królem miałby być Maria Emanuel - Polacy mieliby zdecydować o tym, czy chcą monarchii;] -
mi-haó; ميخاو
-
Jedyny "wybór" Polaków w tym przypadku polegałby na tym przyjęciu lub nie przyjęciu autorytetu króla, lecz to nie miało by żadnego wpływu na jego koronacje. :>
-
Anonim
Czy nowa Królowa Polski przywiezie ze sobą nową klasę polityczną, czy na swoich pomocników będzie wybierała z tych polityków i urzędników, których zastanie na miejscu? -
Anonim
-
Jeżeli ktoś z obecnej "klasy politycznej" się nada,
>złoży odpowiedni hołd królowej i przysięgnie jej
>wierność aż do śmierci, to zapewne odpowiedz na twe
>pytanie będzie pozytywna. Ale nie rozumiem dlaczego
>królowa? :P