Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Grupa Polaków chce prezydenta w Polsce zastąpić monarchą. Pierwszym miałby być potomek polskich królów, Maria Emanuel, książę Saksonii, margrabia Miśni, senior rodu Wettinów, ktory przyjaźnił się z papieżem Janem Pawłem II.

Inicjatorami pomysłu jest kilku mieszkańców Nowego Sącza, którzy zamierzają doprowadzić do referendum, w którym Polacy zdecydują, czy chcą restytucji królestwa. W Starej Lubownii na Słowacji ma zostać zawiązana 17 września Konfederacja Spiska, wśród pomysłodawców jej powołania jest Adam Orzechowski, sądecki antykwariusz i jubiler, który zasłynął jako odtwórca zrabowanej przez Prusaków korony polskich monarchów.

Więcej można dowiedzieć się tutaj - http://www.konfederacjaspiska.pl

A to zdjęcie M.Emanuela - http://www.royaltyguide.nl/images-f...
  • Anonim

Nawet jakbyscie zebrali milion glosow - sitwa nie pozwoli
  • mr. ricci

nawet mimo, że byście dostali mój głos, uważam to za głupią inicjatywę.
  • Lypa

Głos, głos, wszyscy tylko o tym demokratycznym bożku. Monarcha ma się SAM wyłonić! A nie w drodze jakiegoś tam (tfu!) głosowania! Kurwa, czteroprzymiotnikowego.
  • mr. ricci

to se go wyłoń, nie przeszkadzaj sobie :> powodzenia :>
  • Lypa

Kuźwa, między 'sam ma się wyłonić', a 'se go wyłoń' jest pewna niespójność.; P

Chyba że ja mam nim być - ale nie wiem, czy sprostam tej olbrzymiej odpowiedzialności. :P
  • mr. ricci

sranie, nie ma niespójności, żaden człowiek w pojedynkę się nie "wyłoni", nawet chrystus miał z tym kłopoty :>
  • Lypa

"Gdzie dwóch, tam zdrada!" :>
  • mr. ricci

i wyjaśniliśmy kompleks lyberalstwa w stosunku do władzy :>

gdzie dwóch tam zdrada
    +
    gdzie jeden tam nie ma władzy
    =
    gdzie władza, tam zdrada :>
  • Lypa

"gdzie jeden tam nie ma władzy"

A gdzie-ż ja to napisałem?; D
  • mr. ricci

ja to napisałem :> zresztą to oczywista oczywistość :>
  • Gamsider_

To już stara sprawa, swego czasu w jakimś programie informacyjnym (Wiadomości albo Fakty) nawet o tym było, chyba przy okazji wizyty tego miłego starszego pana w Polsce :)

A jak będzie milion za, to będzie kontrrewolucja, reszcie nie będzie się chciało ruszyć tyłka z domu, zresztą po co? I tak gówno ich takie rzeczy obchodzą.

I GW nie mogłaby nic pieprzyć o polskim nacjonalizmie :D
  • Gamsider_

>The Loyolist wrote:
    >i wyjaśniliśmy kompleks lyberalstwa w stosunku do władzy
    >:>
    >
    >gdzie dwóch tam zdrada

Przecież to jest z Davili :>
  • mi-haó; ميخاو

Dokładnie tak, przecież nie chodzi nam o króla z elekcji, bo to zaprzeczenie porządnej monarchii:)
  • Anonim

A kto mówi o królu z elekcji, lol...

Królem miałby być Maria Emanuel - Polacy mieliby zdecydować o tym, czy chcą monarchii;]
  • mi-haó; ميخاو

Czyli jednak demokracja, w pewnej dziedzinie życia:D
  • Camilo Loco

Jedyny "wybór" Polaków w tym przypadku polegałby na tym przyjęciu lub nie przyjęciu autorytetu króla, lecz to nie miało by żadnego wpływu na jego koronacje. :>
  • Anonim

Czy nowa Królowa Polski przywiezie ze sobą nową klasę polityczną, czy na swoich pomocników będzie wybierała z tych polityków i urzędników, których zastanie na miejscu?
  • Anonim

Jaka królowa?
  • Camilo Loco

Jeżeli ktoś z obecnej "klasy politycznej" się nada,
    >złoży odpowiedni hołd królowej i przysięgnie jej
    >wierność aż do śmierci, to zapewne odpowiedz na twe
    >pytanie będzie pozytywna. Ale nie rozumiem dlaczego
    >królowa? :P

| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)