Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

http://www.tvn24.pl/24467,1546908,w...

oto nowy twór.Po trailerze widać że film ma wydźwięk antyamerykański i o dziwo nie antyrządowy tylko antyszeregowy,gdzie motorem zła są szeregowi żołnierze.Wiem że nie wolno oceniać filmu po trailerze ale jeśli taki wydźwięk faktycznie się okaże to co wy na to???
    moim zdaniem świat spowija pewna hipokryzja bo gdyby partyzanci Irakijscy mieli czołgi i dużo kalibrową broń to robili by to samo bo taka jest wojna.Kolejna wojna a my się dziwimy i szokujemy to jak jakieś błędne koło.Przecież tak jest zawsze było i będzie nie wolno tego pochwalać przeciwko temu trzeba walczyć ale czy można dokonywać nadinterpretacji demonizując specjalnie którąś stronę.
    Często zdarza się że ci "partyzanci" w mediach to na prawdę kartele narkotykowe a w Afganistanie to 60% sił buntowniczych siedzi w narkobiznesie lub 100% jak np Pasztuni.No i czy mamy prawo robić prezentacje,hucpy bądź wielce ideowe dyskusje na tematy o których my ludzie którzy wojny nie zaznali.Czy widzieliście w sprawie Nagnar Khell w studiu 5 żołnierzy różnych formacji??czy ktoś takim ludziom dał głos.Nie.Wypowiadają się politycy,żałośni lizusi mediów prokuraturzy dochodzi nawet do takich akcji że pogodynek tvn-u się wypowiada na ten temat.Nie brak też lewactwa które na wojnach próbuję budować hasła o tolerancji i walce z globalizmem który najpierw niszczy Irak a potem morduje żabki.
  • Anonim

Po pierwsze, pisząc czy tworząc o takich rzeczach trzeba czegoś więcej. Ten film jest...czym właściwie?
    Świat spowija hipokryzja, bo nigdy nie wiesz, jak to jest, dopóki nie zobaczysz tego na własne oczy. Czy wojna jest dobra? Nie. Czy czasem jest niezbędna? Tak. Czy giną cywile? Tak. To proste pytania i nie takie trudne odpowiedzi, ale to wszystko może się znacznie skomplikować.

Nangar Khel to sprawa...trudna. Generalnie na początku byłam oburzona, teraz zmieniłam zdanie ( a nasz prezydent to kretyn, bo nie wie, na którą misję wysyła swoich żołnierzy, z tego, co wiem).

Co do partyzantek - cóż, wiadomo, różowo to nie jest, fajnie nie jest, jest plugawo, paskudnie i obrzydliwie. Ale czy NAPRAWDĘ potrzebny był Iran i Afganistan?
  • Anonim

Swego czasu jakies 80 % pismakow popieralo interwencje. Ludzi zreszta tez
    Teraz jest inaczej
  • Anonim

Iran na razie nie:)
    Afganistan i Irak były potrzebne amerykanom z 2 względów.Ropa+Narkotyki(Afgani stan) i prewencja polityczna.Gdyby Irak został sam sobie państwem musiałby ciążyć do kogoś bo sam by nie wytrzymał.Jako ze był rządzony przez sunnitów Iran odpada.Jedyna droga to Rosja lub ewentualnie Chiny.CIA pozamiatało bo pozamiatać miało.
  • Anonim

To klasyczny europejski film, nadziany ideologią. Ten film jest antyamerykańskim, V jak Vendetta promował transseksualizm, Labirynto del fauno gloryfikował hiszpańskich komunistów.

najśmieszniejsze jest to, że te wszystkie filmy by nie powstały, gdyby nie unijne dotacje. Komisja Europejska uruchomiła takie programy pomocowe. Oczywiście na dotacje załapują się ci, którzy powinni się załapywać.
  • Anonim

>RKOmójDom wrote:
    >Iran na razie nie:)

Niah... wybacz, ale to nie błąd z głupoty, ale z zamyślenia/niedbalstwa.

>Afganistan i Irak były potrzebne amerykanom z 2
    >względów.Ropa+Narkotyki(Afgan istan) i prewencja
    >polityczna.Gdyby Irak został sam sobie państwem musiałby
    >ciążyć do kogoś bo sam by nie wytrzymał.Jako ze był
    >rządzony przez sunnitów Iran odpada.Jedyna droga to Rosja
    >lub ewentualnie Chiny.CIA pozamiatało bo pozamiatać
    >miało.

I to takie proste?
    A sunnitów jest generalnie... dużo rządzących w krajach na świecie; ).

• Anonim

>Jaszczomb! napisał
    >To klasyczny europejski film, nadziany ideologią. Ten film
    >jest antyamerykańskim, V jak Vendetta promował
    >transseksualizm, Labirynto del fauno gloryfikował
    >hiszpańskich komunistów.
    >
    >najśmieszniejsze jest to, że te wszystkie filmy by nie
    >powstały, gdyby nie unijne dotacje. Komisja Europejska
    >uruchomiła takie programy pomocowe. Oczywiście na dotacje
    >załapują się ci, którzy powinni się załapywać.

O Afganistanie byl dobry "Lions for lambs". Tam byli heroiczni zolnierze amerykanscy. Cos innego po tym katowaniu biednych Amerykanów w filmach :D
  • Anonim

Lions for lambs to hamerykański film, ale i tak nie oglądałem więc nie wiem.

ps. czy nie zaciekawiło Was to, że w co drugim hamerykańskim filmie pojawia się "Operacja Młot"? :)
  • Anonim

>Jaszczomb! napisał
    >Lions for lambs to hamerykański film, ale i tak nie
    >oglądałem więc nie wiem.
    >
    >ps. czy nie zaciekawiło Was to, że w co drugim
    >hamerykańskim filmie pojawia się "Operacja Młot"? :)

To film scjentologów :D
  • Anonim

>Pan Mateusz wrote:
    >
    >To film scjentologów :D

Tego się akurat powinno zabronić; P
  • Anonim

Zajebisci są :D
    Teraz beda robic film o Stauffenbergu. Moze byc fajny film
  • Anonim

Jakoś marnie to widzę...
  • Anonim

>Pan Mateusz napisał
    >Zajebisci są :D
    >Teraz beda robic film o Stauffenbergu. Moze byc fajny film

Stauffenberg był żydem?
  • Anonim

TOm Cruise z opaską na oku dobrze wyglada w roli Stauffenberga
    :D
    http://www.welt.de/multimedia/archi...
  • Anonim

>Jaszczomb! napisał
    >>Pan Mateusz napisał
    >>Zajebisci są :D
    >>Teraz beda robic film o Stauffenbergu. Moze byc fajny film
    >
    >Stauffenberg był żydem?

Chyba Aryjczyk z krwi i kosci
  • Anonim

>Pan Mateusz napisał
    >>Jaszczomb! napisał
    >>>Pan Mateusz napisał
    >>>Zajebisci są :D
    >>>Teraz beda robic film o Stauffenbergu. Moze byc fajny
    >film
    >>
    >>Stauffenberg był żydem?
    >
    >Chyba Aryjczyk z krwi i kosci

nazwisko jest jakieś podejrzane
  • Anonim

"Stauffenberg urodził się jako jeden z trzech synów (pozostali to Berthold i Alexander) w Jettingen w Szwabii koło Ulm, w Królestwie Bawarii w jednej z najstarszych i najwybitniejszych arystokratycznych rodzin wschodnioniemieckich katolików. Jego ojcem był Alfred Schenk Graf von Stauffenberg, ostatni Oberhofmarschall Królestwa Württemberg, a matką Caroline née von Üxküll-Gyllenbrand. Wśród jego przodków znajdowało się kilku sławnych Prusaków, szczególnie August von Gneisenau. Jego nazwisko związane jest z majestatycznym miejscem: górą i zamkiem Stauffen Berg."

no chyba jednak Niemiec z najniemieckich bardziej
  • Anonim

Ja się nie pytam o pochodzenie, ja się pytam o to, czy został obrzezany.
  • Anonim

:D
  • Anonim

>Jaszczomb! wrote:
    >Ja się nie pytam o pochodzenie, ja się pytam o to, czy
    >został obrzezany.

Ej, to wcale nie musi oznaczać bycia Żydem czy nawet żydem.
    To jest po prostu zdrowsze.
    A z pewnością było, gdy higiena była na jeszcze niższym poziomie.
  • 1
  • 2
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)