- 1
- 2
-
Anonim
Ha, a ja tak zazdrościłam ludziom z tej trójki, bo to najlepsza szkoła IB w Polsce.
http://www.gazetawyborcza.pl/1,7548...
Dla mnie sprawa jest prosta: wywalić z hukiem.
Ale z drugiej strony niepojęte jest dla mnie zachowanie rodziców tych chłopaków.
-
Anonim
-
Anonim
Wilczy bilet? Nie sądzisz, że to przegięcie? Mnie przeraża zachowanie rodziców. Dzieciaki to dzieciaki, ale gdyby rodzice wzięli się za nich, to może by zrozumieli, co takiego zrobili.
Swoją drogą, ja się dziewczynie nie dziwię. Nie wiem, czy bym przyjęła takie sztuczne przeprosiny.
-
Anonim
Wilczy bilet i koniec. Na miejsce tych pacanów, w przyszlosci moglby sie ktos inny dostac na dobre studia, ktos normalny. A tak dzieki korepetycjom, platnym fakultetom , pojdzie taki debil sie uczyc - i jeszcze sie wyksztalci.
Powinno zakończyć sie dla nich mozliwosc edukacji...
P.S. Takie sa skutki oglądania "Szkła kontaktowego". Obsmiewuja wszystkich, to potem mlodziez robi podobnie - tylko w wyjatkowo brutalny i wulgarny sposób
-
-
Anonim
Najlepsze są komentarze uczniów z III LO, bo de facto są po stronie ICH, a nie JEJ, niektórzy. A nawet jeśli to "nie powinna iść z tym do gazety" i tak dalej.
Cholera, nie wyobrażam sobie, żeby coś takiego miało stać się w mojej szkole, kiedykolwiek. -
Anonim
Konformizm i tyle. Znałem kilka takich osób w życiu, szybko zerwalem z nimi kontakt :]
-
● Sam ●
Co za temat.Gazeta rzucila mieso na stol i psy maja to mieso teraz zżerac?
Glupie malolaty zawsze byly.Nihil novi -
mi-haó; ميخاو
Ojejejej... no napisali informację, że jeden drugiemu nawrzucał w Internecie, wrzuć na luz. -
Anonim
No właśnie. Nietety taka realność życia,że człowieki sobie tyłki obsmarowują za plecami WSZęDZIE i nie róbmy z tego wielkiego wydarzenia. -
? Jaśnie Panicz
>Masza. napisała:
>Dla mnie sprawa jest prosta: wywalić z hukiem.
>Ale z drugiej strony niepojęte jest dla mnie zachowanie
>rodziców tych chłopaków.
Starcie dwóch rzeczywistości: XIX wiecznej, rodem z romantycznych powieści, gdzie honor zwycięża, a plotki załatwia się pojedynkiem, z tym, co bardziej plastyczne i wbrew pozorom realne - z Internetem
Komentarze tych szczyli - prostackie. I nic więcej. A "hagiografia" tej dziewczyny, jak myślę, zrobiła więcej złego niż dobrego. Próbowała podkolorować to, co najbardziej prymarne - godność. Jeszcze te dodatki o artyzmie, obrazach - wspaniale, ale co to ma wspólnego z czyjąkolwiek personalną opinią?
Takim artykułem ci goście tak naprawdę wygrywają, bo to oni wciąż nakrecają spektakl, a bohaterka cały czas pozostaje ofiarą.
Druga sprawa to akcent na konflikt społeczny: autorka nie podaje informacji o ofierze, a podaje o katach (szpaner, syn tłumacza itd), co ma - jak sądzę - sugerować gdzieś na marginesie, że Marysia zbierała te cięgi także za to, że nie jest szpanerem czy dzieckiem ustawionej persony.
Kolejną sprawą jest powszechność takich wykwitów prostactwa, głupoty, schematycznego myślenia. Nie trzeba włączać komputera, wystarczy siąść w knajpie i posłuchać.
Jeszcze raz podkreślam: chłopcy mają problem ze sobą, z poczuciem własnej wyjątkowości - teraz mają tego "papierowe" uzasadnienie. Przykre.
-
● Sam ●
Coz za powazne i naukowe podejscie do tak wydawaloby sie "zwyklej" sprawy.
Jestem pod wrazeniem.serio -
Anonim
Za pyski i won ze szkoly. Proste i jedynie sensowne rozwiazanie.
Ci trzej aroganccy gowniarze powinni zaplacic najwyzsza cene za to na kogo moga w przyszlosci wyrosnac, jesli juz nie wyrosli...
Na przegnilych, nic nie wartych bubkow, dla ktorych inni ludzie sa tylko niepotrzebnym smieciem w ich rynsztokowym swiecie.
A wiec won ze szkoly i sprawa zalatwiona. -
Anonim
>Aredhel wrote:
>No właśnie. Nietety taka realność życia,że człowieki
>sobie tyłki obsmarowują za plecami WSZęDZIE i nie róbmy
>z tego wielkiego wydarzenia.
Yyyy. Taka jest realność, że za takie rzeczy, wypisywane w internecie, podając IMIĘ ORAZ NAZWISKO ORAZ SZKOŁĘ może sprawa trafić do sądu. Ba, nawet powinna. Co innego, jak pn X i pan Y mówią coś takiego o pani A na prywatnej popijawie, co innego coś takiego.
Jak się będzie pobłażać, nic z dobrego tego nie przyjdzie. A rzecz dotyczy edukacji, kwestii jakże istotnej. -
Anonim
No tak z tym zgodzą się wszyscy, ale powiedzmy sobie szczerze, czy Ty, albo ja mam jakikolwiek na to wpływ?Oczywiście możemy i nawet powinnyśmy wyrazić sprzeciw, dalej jednak nie ma się co nad tym rozwodzić. Internet pełen jest takich użytkowników i nic poradzić się na to nie da. Poczucie pewnej anonimowości powoduje, że w ludziach rodzą się takie pomysły. Nie czuj się urażona moim wpisem, ale uważam, że ten temat nie ma potrzeby większego rozwijania, bo na świecie takich incydentów jest wiele, a to,że ktoś "wspomniał" o tym aby lepiej sprzedać swoje czasopismo lub poprawić oglądalność; z tego chamstwa, którego dokonali ci ludzie na forum, nie robi rzeczy niebywałej. -
mi-haó; ميخاو
>Jack napisał
>Za pyski i won ze szkoly. Proste i jedynie sensowne
>rozwiazanie.
>Ci trzej aroganccy gowniarze powinni zaplacic najwyzsza cene
>za to na kogo moga w przyszlosci wyrosnac, jesli juz nie
>wyrosli...
>Na przegnilych, nic nie wartych bubkow, dla ktorych inni
>ludzie sa tylko niepotrzebnym smieciem w ich rynsztokowym
>swiecie.
>A wiec won ze szkoly i sprawa zalatwiona.
Jeśli sprywatyzujesz szkolnictwo to owszem - won. A póki ich rodzice płacą za szkoły pod przymusem, to właśnie ta szkoła nie jest żadną łaską państwa, tylko prawem. -
Anonim
Trójka jest dość elitarną szkołą, a liceum NIE JEST obowiązkowe. Won, po prostu. Do innego liceum.
BTW, trójka jest NAPRAWDĘ dobra, naprawdę. To po tamtym IB masz dziewuchą na Columbii, faceta na Yale i tak dalej.
Nie każdy zasługuje na taką szkołę. -
Łeee.... :>:>:> Żałosne, po prostu żałosne, ja w swym krótkim, acz barwnym, życiu widywałem znacznie groźniejsze przypadki znęcania psychicznego na słabszych. Naprawdę. To, co tutaj prezentują to jakiś pikuś, a tamci szydercy to "miłe misie". PHI!
-
Anonim
No dobra, ale za takie zachowanie TRZEBA ponieść karę.
Niech mi zarzucą, że jestem tradycjonalistka, ale mężczyznom tak o kobietach pisać/mówić nie wypada. Rola mężczyzny jest przeciwna.
Swoją drogą, co za faceta miała Marysia. :/ -
● Sam ●
-
mi-haó; ميخاو
I tak trzeba chyba zrobić, bo dyskusja na taki żałosny temat jest.... żałosna:)
- 1
- 2