Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Tu się można wyżywać, proszę bardzo.
  • ● Sam ●

Mamy pisac o Rogerze,czy o Pepe?:)
  • Anonim

Macie przerzucać tutaj swoje wspaniałe dyskusje na temat piłki nożnej, ustawiania meczy i kiboli.
    Ja się tam nie znam.
  • Anonim

ale temat tamtego grona jest "co z tym zrobić?" i podejmujemy tą kwestię nie wiem o co wam chodzi.To też ma związek z polityką.
  • Anonim

Jak ktoś nowy wejdzie, będzie mu lepiej, milej, łatwiej szukać.
  • Anonim

ale tu nikt nowy nie wchodzi raczej
  • ● Sam ●

"Nie lubimy nowych":P
  • Anonim

Rozstrzelac kiboli
    :D
  • Anonim

wyleczyć z głupoty Mateusza,najlepiej solą i pumexem.
  • ● Sam ●

Cos podejrzanie Mateusz wszystkich by zabijal.Moze to nie jest Pan MAteusz,a Pan Feliks??
  • Anonim

Moim zdaniem prędzej czy później dojdzie do eksterminacji niesfornych kibiców. Przypadkowo policja użyje jakiegoś niewłaściwego gazu lub ostrej amunicji zamiast gumowej.

Taki jest Związek Europejski, tacy są bolszewicy, którzy nim rządzą i radziłbym się głęboko zastanowić, czy jest sens chodzić na mecze, bo z każdą awanturą rośnie prawdopodobieństwo, że dojdzie do pokazowej egzekucji.

Ja nie żartuję, neoradziecki reżim, który zabija starców oraz dzieci nienarododzone, równie dobrze może zacząc zabijać awanturujących się kibiców.

Spójrzcie na gazetę Michnika, która moim zdaniem jest wyznacznikiem najnowszych neoradzieckich trendów. Michnik sam nie wymyśla redakcyjnej linii, jeździ na różne seminaria i narady, na których się decyduje jaki powinien być nowy człowiek, Europejczyk. Skoro w jego gazecie trwa nagonka na "kiboli" to znaczy, że szykuje się jakaś grubsza sprawa.

Może reżim sięgnie po wzorce brytyjskie, czyli totalna inwigilacja&matrix?
  • Anonim

nie ma bata by czegoś takiego użyli może jeszcze u nas to ok max 20.000 kibiców.Przed tym można uciec.Ale w Europie zachodniej o którą ci chodzi na mecze pogina średnio po 40.000-60.000 na mecz.Były 2 lata temu ekscesy na meczu Lille-Manu,gdyby policja nie wybłagała kibiców mecz został by przerwany i lipa z pieniędzy.U nas łatwo apelować o przerwanie meczu ale na zachodzie to nie jest w cale takie łatwe.Zakontraktowanie takie spektaklu to zawsze Va Bank i tam wolą zmobilizować kilkanaście tysięcy funkcjonariuszy niż potem płakać nad kilkunastoma milionami straty.Pamiętajmy że nawet na pamiętnym Heyzel dokończono mecz.Ktoś kto wydaję miliony na spektakl nie liczy się z niczym.Zrobi wszystko by mecz zabezpieczyć,a uwierz mi nawet 40.000 kibiców jak widzi solidną ochronę to gówno zrobi,zwłaszcza że wie ile ją może kosztować indywidualnie takie wtargnięcie na murawę.U nas jest ten problem.Liberalne prawo karania.Nie ma indywidulanych kar tylko jakieś zbiorowe chore przepisy.Taki debilo Mateusz chce używać ostrej amunicji ale to nie takie łatwe,by zabić kogoś trzeba być na prawdę wyszkolonym i żeby przeżyć to psychicznie trzeba opieki różnej maści psychologów.Kosztowałoby to więcej obie strony niż dałoby pożytku.
  • dudek

rozstrzelania kibiców. Panowie troche powagi, ta wasza liberalna, lewacka,radziecka i jak ja tam nazwiecie Europa ze swoimi kłamliwymi mediami raczej na to nie pozwoli. Pomyslcie jakie zyski jakie straty w razie wpadki. zyski- kilku imbecyli łamiacych kreselka idzie w piasek, straty - zdjecia policjantow strzelajacych do ludzi obiegajace swiat. powagi troche
  • Anonim

Zaraz, a kamery, śledzenie, czipowanie brytyjskich kibiców, inwigilacja, to wszystko nie miało znaczenia? Był na Discovery cykl takich programów o kibicach, było o Rosji, Argentynie, Brazylii, Polsce, ale również o Wielkiej Brytanii.

Była tam taka scena, że idzie sobie ten ziutek aktor z angielskimi kibicami na mecz, ale nagle podchodzą do nich agenci bezpieki i doradzają im się rozjeść, nie iść na mecz.

Nigdy nie byłem "na wyspach", ale z lekcji historii wiem, że brytyjscy władcy nigdy się z ludem specjalnie nie cackali.
  • Anonim

ale zawsze dawali im propagandowy gwarant że są z nimi(patrz wysłanie na bombardowany Londyn kilku samolotów w czasie Bitwy o Anglię,a a teraz uczymy się o pojedynkach lotniczych na Londynem których nota bene nigdy nie było)
    Na wyspach mają dobry system,wybiegasz po za sektor dowalają ci karę.Reguły są jasne i nikt nie wybiega(rzadkie wyjątki).Optuję za tym dla mnie to żadna bezpieka,mi monitoring na stadionie gdzie walczą gladiatorzy i góruję emocję nie przeszkadza. Natomiast o Am.Płd o któej Jaszczo wspomniałeś odnośnie do piłki,to policja nie strzela ostrą amunicją za to kibice tak.Słynny wypadek po 1994 roku Mundialu w Usa gdzie zastrzelono Kolumbijskiego obrońce(za strzelenie samobója).Wielokrotne zabójstwa graczy klubowych i regularne porwania piłakarzy w niższych ligach.Chcesz tego??Wiem że tam piłka to religia a u nas namiastka co najwyżej polityki lokalnej ale jednak nie należy brać przykład z Am.płd.
  • dudek

ostatnio w Brazyli jakas bomba wybuchła na sektorze. prawdziwe emocje jakby powiedział Szpako
  • Anonim

Uprasza się o nie wciskanie kitu, Wielka Brytania to nie tylko nie wbieganie poza sektor. Może z innej beczki przykład? Lubicie oglądać mecze snookera na Jewrosoprcie? Ja lubię i dlatego miałem możliwość zaobserwować zwyczaje panujące podczas meczów rozgrywanych na terenie UK.

Sędzia mówi tak: jeszcze raz się poruszysz to wypierdalasz z sali. Oczywiście to zrozumiałe, bo jeśli na trybunie siedzi jakiś człowiek, który ma owsiki, to snookerzysta nie może się skupić i spartoli uderzenie.

Moim zdaniem takie wzajemne trzymanie się za mordę nie powinno być naszym celem. Autozamordyzm taki, bo przecież snookerowy sędzia to nie jest żadna władza.
  • dudek

proste reguły. Nie mozesz robic zdjec aparatem z migawką, musisz miec wyłaczone dzwięki w komórce i nie możesz głośno gadać. Snookerzysci muszą byc bardzo skoncentrowani i jak bedziesz im przeszkadzał to obejrzysz słabe widowisko. wsio
  • Anonim

No proste, nie wbiegaj na murawę, bo wtedy piłkarze nie mogą rozgrywać meczu :))
  • Anonim

Oglądasz snookera??ja jakoś się nie mogłem przekonać.Próbował oglądać też mś w black jacku,turnieje szachowe a nawet te pchanie kuli po lodzie z miotłami(nie pamiętam jak to sie nazywa) to dla mnie "zbyt ambitne".Wolę meczyk.

A reguły to reguły.Wybiegający na murawę dostał zakaz stadionowy na lata 2 i 1500 zł grzywny.W Anglii dostaje się za to lat 20 i 20.000 funtów.Potrafią sobie radzić i tyle.
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)