- 1
- 2
-
mi-haó; ميخاو
Co prawda to strzał z ucha, ale nie mogłem wytzrymać po skasowaniu mojego prowokacyjnego grona Nazizm.
http://grono.net/forum/topic/112473...
Co wy na to?
(mój wpis jest na samym dole) -
Lypa
-
mi-haó; ميخاو
Na gronie Nazizm tez może byłaby fajna zabawa:) Ja się czuję dyskryminowany i bez kitu czekam do końca następnego tygodnia, jak grono nie zniknie to jadę do prokuratury. Wtedy dopiero będzie zabawa:) -
-1867180-
Weź w zamian to - http://grono.net/forum/60179/0/ - jeśli już koniecznie musisz pałać się donosicielstwem. :>
Ewentualnie jeszcze to -> http://grono.net/forum/1969/0/ -
-
Anonim
Niby uważacie się za zorientowanych w III RP, a w stosunku do redakcji tego serwisu i jej relacji właścicielskich nagle tracicie wszystkie zmysły. Ciekawe zjawisko, całe to nauczanie StM i JKM poszło na marne :) -
-1867180-
-
mi-haó; ميخاو
-
Anonim
Jeśli chcesz przestrzegać prawa to złóż doniesienie do prokuratury. Najlepiej gdzieś na Podhalu lub we wschodniej Polsce. Można by jeszcze na Śląsku, ale tam prokuratura ma pełne ręce roboty. -
rez
"art. 256
Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2."
Propagowanie oraz nawoływanie do nienawiści
- ani jednego, ani drugiego na "Komunizmie" nie ma, ale zawracać dupę zawsze można. -
Anonim
Dobry prawnik by coś wykombinował. Ktoś rownież powinien zająć się wszechobecną pedofilią na gronie. -
mi-haó; ميخاو
Na gronie Nazizm tez nie była nienawiści a zostało usunięte. Zakładając grono Komunizm i dyskutując o wyższości komunizmu nad kapitalizmem łamie się prawo. -
-1867180-
-
Anonim
Jeśli czujesz się poszkodowany w skutek tego, że redakcja grona nie wywiązuje się z postanowień umowy jaką jest regulamin, to również są na to jakieś kruczki prawne. -
mi-haó; ميخاو
Dokładnie tak:) Założenie sprawy nic nie kosztuje, więc czemu nie. Ale maja jeszcze prawie tydzień na usunięcie:) -
-1867180-
>mi-haó napisał
>Dokładnie tak:) Założenie sprawy nic nie kosztuje, więc
>czemu nie.
A zakładałeś kiedykolwiek sprawę? :P
>Ale maja jeszcze prawie tydzień na usunięcie:)
I niestety jest to zgodne z ich regulaminem, na który się zgodziłeś zakładając tutaj konto. Sprawa jest większej, konstytucyjnej rangi.
-
rez
>mi-haó napisał
>Na gronie Nazizm tez nie była nienawiści a zostało
>usunięte. Zakładając grono Komunizm i dyskutując o
>wyższości komunizmu nad kapitalizmem łamie się prawo.
To może też wypada zabronić wykładów z doktryn politycznych bo jak się omawia Komunizm to też może się wytworzyć dyskusja? -
mi-haó; ميخاو
-
Wincu
>rez napisał
>"art. 256
>Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny
>ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle
>różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych,
>wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość,
>
>podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo
>pozbawienia wolności do lat 2."
>
>
>Propagowanie oraz nawoływanie do nienawiści
>- ani jednego, ani drugiego na "Komunizmie" nie ma, ale
>zawracać dupę zawsze można.
propagowanie totalitarnego ustroju państwa jakim jest komunizm notabene bardzie zabójczego niż forma nazistowska:) jeszcze szybciej powinni zamknąć -
Anonim
>rez napisał
>To może też wypada zabronić wykładów z doktryn
>politycznych bo jak się omawia Komunizm to też może się
>wytworzyć dyskusja?
Niewątpliwie jest to jakiś sposób obrony przed zarzutami. -
mi-haó; ميخاو
No tak, tylko jakbyśmy zaczęli debatować nad tym czy nazizm był dobry to zaraz zamknęliby całe grono. Wniosek jest taki, że o ustrojach totalitarnych nie wolno debatować w kategoriach "dobry". Zresztą to Sąd ustali i rozstrzygnie czy na gronie komunizm ma miejsce propagowanie komunizmu. Wg mnie ma:)
- 1
- 2