Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Remi

Sporo się mówi o powstaniu nowej formacji centrolewicowej, ciekawi mnie kto powinien zostać liderem centrolewicy. Czy takie nazwiska jak Borowski, Rosati, Frasyniuk, Geremek pozwolą nowej formacji odnieść sukces??

http://www.centrolew.fora.pl
  • Anonim

Napewno nie!

Zaden czlowiek umaczany w PRL-u nie ma szans na przewodzenie centrolewicy bez powodowania wstrzasow na scenie politycznej.
    Centrolewica z nazwy, to zadna alternatywa.
  • majk

Niech zostanie Senyszyn. Lewicę trzeba ostatecznie już dobić, tak aby w następnym sejmie jej nie było, z korzyścią dla Polski i Polaków.
  • Anonim

Lewica bedzie zawsze czy to sie komus podoba czy nie.

• dudek

teraz wszystke partie sa troche prawicowe i troche lewicowe.
  • dudek

wracając do tematu to chyba tylko Józek O ma szanse. jest szczery i nigdy nie kłamie . . .
  • majk

Tak... Józek ma mój szacunek za rozwalanie lewicy.

ad Jack.

Lewica owszem będzie. Ale jest wielka szansa, że nie będzie jej w parlamencie. Trzymam za to kciuki.
  • Malcolm

Ja myślę, że ten Pan :)
    • b9c43edb002ca85e4829dbcb

Git! 0

Kit! 0

• Anonim

>Michael napisał

>ad Jack.
    >
    >Lewica owszem będzie. Ale jest wielka szansa, że nie
    >będzie jej w parlamencie. Trzymam za to kciuki.

Lewica zawsze bedzie w parlamencie, poniewaz nie ma czegos takiego jak uniformistyczne poglady prawicowe.
    Nie ma rowniez czegos takiego jak zadowolony elektorat.
    Biedni zawsze beda glosowac na lewice czy tez na lewice udajaca prawice, tak jak to bylo w przypadku PiS.

Jedynie czego widziec nie chce w zadnym parlamencie to komunistow.

• majk

PiS ma faktycznie silne ciągoty lewicowe. Chodzi mi jednak bardziej o lewicę typu SLD czy SDPL, czyli jak dla mnie - eurokomune. Ich sobie nie życzę. Jest wielka szansa, że to życzenie się spełni.

• dudek

ta niechęć do UE jest porażająca na tym gronie. POnad 70 proc ludzi opowiedzialo sie za UE w Polsce, w ostatnich wyborach te niby prawicowe partie zdobyły razem prawie 80% więc gdzie te Michniki złe i eurokomuniści???? czy są tacy silni??? po tym forum jakos tego nie widać. wszędzie spisek i masoni fuuu
  • kenny

Jasne jasne Donald Kłamczuszek powinien zostac liderem
    coby lewica była bardziej populistyczna XD
  • Anonim

Juz dzisiaj nie ma lewicy typu PRL-owskiego, za wyjatkiem PiS-u.
    Nawet SLD czy SDPL nie przekazuja juz tego rodzaju sygnalow wiedzac, ze jesli nie zreformuja swojego programu (ktorego, nota bene, nie maja wcale) na modle europejskiej centrolewicy francuskiej, to nie maja szans na przetrwanie.
    W obecnej formie nie maja szans na przetrwanie czy tak cz inaczej.

Lider lewicy, Wojciech Olejniczak, jest facetem bez ikry. Typowym, pratyjnym kunktatorem, ktory slucha co mowia sondaze.
    Innymi slowy, czlowiek ten nie nadaje sie na lidera. Podobnie jest z Napieralskim.
    Zas stara gwardia, ktora pamieta jeszcze czasy PZPR, powinna odejsc w zapomnienie. Po prostu nie zostac dopuszczona do podejmowania jakichkolwiek decyzji dotyczacych przyszlosci lewicy czy centrolewicy.

Nie stanie sie tak oczywiscie, a wiec przewiduje kleske SLD w nastepnych wyborach. Ta partia jest calkowicie pozbawiona sily przebicia i umiera wlasna smiercia.
    Na horyzoncie nie widac zastepcow. Chociaz kiedy SLD upadnie, to PiS przejmie jego role.
  • kenny

znaczy umze powolna naturalna smiercia ? bo lidera tez maja takiego małego :)

Pisowi siemazy panstwo totalitarne wiec moze zeczywiscie liderem lewicy powinien zostac kaczorek :)

ale ja wciaz jestem za Donaldem kłamczuszkiem :)
  • dudek

Sex drugs and Donald
  • majk

>dudek napisał
    >ta niechęć do UE jest porażająca na tym gronie. POnad 70
    >proc ludzi opowiedzialo sie za UE w Polsce, w ostatnich
    >wyborach te niby prawicowe partie zdobyły razem prawie 80%
    >więc gdzie te Michniki złe i eurokomuniści???? czy są
    >tacy silni??? po tym forum jakos tego nie widać. wszędzie
    >spisek i masoni fuuu

Na forum nie obowiązuje tak bardzo polityczna poprawność.

Poza tym 70% Polaków opowiedziało się za UE ale zapewne rozumiejąc ją jako wspólnote ekonomiczną a nie twór który we wszystkim chce zastąpić państwo polskie i zrobić z Polski Euroland.

• Anonim

Ba, mnóstwo ludzi zmienia zdanie. Np. ja. co do tego forum - na szczęście nie obowiązuje tak bardzo polityczna poprawność, choć są osoby, które by chciały, żeby tak było.
  • kenny

sex drugs i Donadl to nie jest dobre połaczenie jednoczesnie :P hcciłbym jednak całe zycie byc dziewica analna :D

a z koleji tyłko innych facetów mnie nie pociagaja :D

no a myslałem ze wiekszosc polaków jest za eurolandem :D pewnie dlatego 150 lat walczylismy z zaborcami zeby stac sie z nimi jednolitym panstwem :D ciekawe czemu wikszosc polaków nie chciła podpisania traktatu wkoncu chca eurolandu XD
    ja to tak mysle nad zbudowaniem wesołego miasteczka na terenie polski
    moze nazwiemy go Judoland
    albo moze pujdzmy w inn strone nazwijmy go czerwone wesołe miasteczko wróc zenam komuna pod strzechy :D
    ...
  • dudek

tz trzeba nam skansenu, wtedy byłoby najlepiej. My i nasze kłopoty oblane sosem zaściankowości i ksenofobii. wszędzie wrogowie...
  • kenny

to moze sie udac :) mysle ze mozemy nawet na tym zarobic :D

zarabianie na byciu polakiem XD
  • 1
  • 2
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)