Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Migi

>BowHunter napisał
    >Jaruzel? Sowieckie czerwone ścierwo. Dziwne że tego
    >jeszcze nie powiesili. Taka niesprawiedliwość dziejowa.

Dziwne, naprawdę dziwne :> ...tyle lat, a jeszcze tego nie zrobili :> Jak myślisz, dlaczego?...może jednak ta Twoja "niesprawiedliwość dziejowa" jest dziejową sprawiedliwością...
  • Gromko

Dziwne, naprawdę dziwne :> ...tyle lat, a jeszcze tego nie zrobili :> Jak myślisz, dlaczego?...może jednak ta Twoja "niesprawiedliwość dziejowa" jest dziejową sprawiedliwością...

A może jednak nie?
  • Anonim

>Michał napisał
    >Po 3-> co do kary, to chciałbym przypomnięć
    >że jaruzelski dowodził jednej z grup które
    >miały eliminowac struktury AK -> grupa ta m.in.
    >mordowała ,torturowała(wyrywanie paznokci itp itd)
    >dodam tylko że byly to jednoskti sowieckie...tak
    >więc wieźienie przy tym to i tak mała
    >kara....
    >
    >PS: Rokosowki też był Polakiem :]

Feliks Dzierżyński też...

Obydwa to Sowieckie menty
  • Wolf

>Cikieł napisał
    >>PS: Rokosowki też był Polakiem :]
    I obywatelem sowieckim. A o ile wiem, to w Wojsku Polskim nie wolno służyć osobom o podwójnym obywatelstwie.

>Feliks Dzierżyński też...
    Wyparł się Polski spiskując przeciwko RP.

>Obydwa to Sowieckie menty
    Nic dodać, nic ująć.
  • Anonim

>>Feliks Dzierżyński też...
    >Wyparł się Polski spiskując przeciwko RP.

Feliks Dzierżyński był ponoć rosyjskim Żydem, który kupił od cara nazwisko i majątek po polskiej rodzinie Dzierżyńskich (zesłanych de facto na Sybir...)
  • Wolf

A co do Jaruzelskiego, to polecam film "Towariszcz gienerał", czyli po prostu "Towarzysz generał" - na YT jest nawet.
  • Anonim

>Freki napisał
    >A co do Jaruzelskiego, to polecam film "Towariszcz
    >gienerał", czyli po prostu "Towarzysz generał" - na YT
    >jest nawet.
    Konkretniej pod tym linkiem:
    http://www.youtube.com/watch?v=aCR_...

oraz dla tych niektórych tu ślepych na ludzkie krzywdy i cierpienie polecam stanowczo zapoznać się tym odcinkiem popularnego programu:

http://www.youtube.com/watch?v=clMS...

jeśli natomiast nawet to ich nie przekonuje to radzę zasięgnąć trochę wiedzy z jednego z najlepszych filmów dokumentalnych ostatnich lat o całej tematyce ogólnie, pod tym linkiem:

http://www.youtube.com/watch?v=K1FF...

prawda boli ale tylko prawda jest ciekawa
  • No dobra...

Ja tam uważam, że takich generałów jak Jaruzelski, Pinochet czy Franco powinno się osądzić. Sprawiedliwie i surowo, z uwzględnieniem kary zasadniczej. I nie za to, że byli "polscy", "faszystowscy", "sowieccy", czy "kochali swój kraj" czy może woleli bzykać się w Mozambiku [kogo to, poza bandą prawicowych oszołomów, może jeszcze obchodzić?!], tylko za wojskowe junty wymierzone w robotników.

A jeśli jeszcze chodzi o prawiczków i stan wojenny to warto Wam tutaj przypomnieć, drodzy fani Ziemkiewicza Przenikliwego i Kaczora Kołodzieja, "borns to be anticommunists" itp. itd., że nikt tak właśnie nie wspierał Ślepowrona jak polska prawica. Może jakieś "taśmy prawdy" by się na ten temat odnalazły, co? MGW, można liczyć na Ciebie? "Polecisz" mi coś? Czy ty na YouYube wyszukujesz tylko filmy zgodne z partyjną linią?
  • Wolf

Akurat zbrodnie komunistów są aż nadto oczywiste i ich szukać nawet nie trzeba.

Np. pan Churchill zadbał o to, żeby NKWD wg systemu prawa było bezkarne. A odnośnie zbrodni komunistycznych, to akurat obecna Rosja jest bardzo dobrym krajem dla wszelkiej maści przestępców. Ale cóż się dziwić, skoro to kraj rządzony przez byłego KGBowca.
  • No dobra...

Ja bym akurat kwestię tego czy byli to faktycznie "komuniści" pozostawił co najmniej otwartą, bo, w przeciwieństwie do zbrodni popełnianych przez tych ludzi, nie jest ona tak oczywista.

Co miał Churchill do NKWD?
  • Hetman

http://niezalezna.pl/article/show/i...

Co do Franco i Pinocheta to polecam: http://www.omp.lublin.pl/multimedia...
  • Anonim

>Ja tam uważam, że takich generałów jak Jaruzelski, Pinochet czy Franco powinno się osądzić. Sprawiedliwie i surowo, z uwzględnieniem kary zasadniczej. I nie za to, że byli "polscy", "faszystowscy", "sowieccy", czy "kochali swój kraj" czy może woleli bzykać się w Mozambiku [kogo to, poza bandą prawicowych oszołomów, może jeszcze obchodzić?!], tylko za wojskowe junty wymierzone w robotników.

A jeśli jeszcze chodzi o prawiczków i stan wojenny to warto Wam tutaj przypomnieć, drodzy fani Ziemkiewicza Przenikliwego i Kaczora Kołodzieja, "borns to be anticommunists" itp. itd., że nikt tak właśnie nie wspierał Ślepowrona jak polska prawica. Może jakieś "taśmy prawdy" by się na ten temat odnalazły, co? MGW, można liczyć na Ciebie? "Polecisz" mi coś? Czy ty na YouYube wyszukujesz tylko filmy zgodne z partyjną linią?

Ja tam akurat nie działam z partyjnymi liniami ani nie mam pojęcia z skąd czerpiesz podobne rewelacje ale tak z czystej ciekawości: nie nazywasz się czasem Aleksander Pawłowski?
  • Anonim

Od kiedy to prawicą są ugrupowania z PZPRowskiego fasadowego parlamentu albo agenci bezpieki?.
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)