Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Czy w nienawiści musimy być agresywni ?? Otóż nie!!!można na wesoło:)

Dla wszystkich pejsatych fanów dobrej muzyki

http://youtube.com/watch?v=28C8g2t4...
  • ● Sam ●

>Zawisz napisał
    >Czy w nienawiści musimy być agresywni ??
    sam sie okresliles - "w nienawisci"
  • Anonim

to jest określenie? myślałem że pytanie?
  • Anonim

znowu odgrzewanie

• Anonim

jajcarski kawałek który się ogląda z przymróżeniem oka, w tu od razu spinke łapią hehe. W USA takich kawałków jet multum, to stayra i nawet fajna:) Czym się zajmuje taki Jankovic??Bez kitu zawiodłem się na tym jednym wpisie.
  • ● Sam ●

"w nienawisci musimy". W samym tym stwierdzeniu autor przyznaje ze taka nienawisc odczuwa. A teledysk owszem smieszny dla niektorych,ale wystepujacy aktor zalosny(szczegolnie jak wziac pod uwage wiek,zainteresowania i osiagniecia)
  • Anonim

za którymś razem nie widać jaj a wychodzi gniotowatość.

Możesz za to liczyć na Jaszczomba. To bardziej jego klimaty.
  • Anonim

To nie jest satyra. To jest czysta nienawisc. Radze przycztac definicje slowa "satyra".
    Za kazdym razem kiedy widze tego rodzaju nienawisc do Zydow, to chce byc Zydem. Wole byc Zydem niz Polakiem, ktoremu przeszkadza to ze Zydzi przyczynili sie do wielkosci polskiej kultury.
  • Anonim

hmm myślałem że nienawiść może być tylko brudna a nie czysta. Ale przecież to śmiechowy teledysk. A aktor nie ważny, to mu akurat wyszło:)

A to jest pytanie a nie stwierdzenie

"Czy w nienawiści musimy być agresywni??" nie jest nigdzie napisane że jesteśmy agresywni, czy że czujemy nienawiść:) to nadinterpretacja.
  • Anonim

i jest na koniec apel dość prożydowski,"żyd się w Polsce przyda". Myślę że w dniu kultury żydowskiej powinni puszczać ten kulturalny kawałek.
  • Anonim

Mysle ze w dniu kultury zydowskiej moglibysmy posluchac genialnych kompozycji kompozytorow zydowskich.
    Proponuje Wladyslawa Szpilmana:)
    Chociaz sp. Pan Wladyslaw Szpilman czul sie i BYL POLAKIEM.
    Wielkim Polakiem pochodzenia zydowskiego.
  • Anonim

ale przecież żaden żyd nie zezwoli puszczać martwej muzyki, bo to nie rentowne i nic się na tym nie zarobi. A bez takiej skocznej popowej o lekko antysemityckim zabarwieniu muzie, zydzi by nie istnieli. Przecież państwo Izrael to w 40 % zadeklarowani ateiści, deklarujący szydere z przodków i chcący wyjechać z Izraela. Oni muszą napędzać konflikt katolicko-żydowski by istnieć, bo jest ich mało. "Bez emocji znikniemy". SouthPark,Family Guy, Simpsonowie, 2 i pół, Drew Carew SHow, Monty Python... to wszystko genialne komedie w których antysemityzm jest ciągły, tak jak i antykatolicyzm, antyamerykanizm itd itp ale jest on strawny bo podany w formie satyr/parodii. Żydzi muszą się nauczyć śmiać z siebie. Każdy z nas ma jakieś przywary które będą tematami sztuki. Muzykę Szpilmana słuchało się przed wojną, teraz ludzie po łacinie nie rozmawiają, nie popadajmy w skrajność. Przecież w Izraelu młodzież nie bawi się w rytm ich starej żydowskiej muzyki, tańcząc w pejsach i jedząc macę. Chodzą normalnie na dyskoteki zarzucają dropsy balują na maxa, a my jesteśmy karmieni jakimiś prehistorycznymi nudami. Jak nawet oni na to leją.
  • Anonim

a i poczytaj publikacje żydowskie przed wojenne na temat Szpilmana. Za jego "polskość" miał zakaz wstępu do synagog i kawiarenek prowadzonych przez ortodoksyjnych żydów.
  • majk

bubel band jest znany już od kilku miesięcy... podobnie jak ten utwór... naprawdę dopiero teraz to zobaczyłeś?
  • Anonim

widziałem..ale odświeżyłem i mnie tak naszło:)
  • Anonim

• ● Sam ●

Wez Zawisz nie pograzaj sie. Zalosne jest to co mowisz i jezyka polskiego nawewt nie znasz.
    Jezeli ktos pisze "czy w nienawisci, musimy byc agresywni?",to zadaje pytanie jedynie o agresywnosc,czyli o forme swojej nienawisci, ktora w tym pytaniu uznal za rzecz bezdyskusyjna.
    To tak jakby ktos zapytal np."czy w naszej polskosci winnismy chodzic na polskie filmy",to chyba jasne jest,ze nikt w tym pytaniu polskosci nie neguje,a zastanawia sie nad chodzeniem do kina na polskie filmy.
    A moze krocej - naucz sie polskiego
  • Anonim

Shmul, nie musisz przypominac na kazdym kroku ze masz zydowskie pochodzenie..
  • ● Sam ●

>Pan Mateusz napisał
    >Shmul, nie musisz przypominac na kazdym kroku ze masz
    >zydowskie pochodzenie..
    >

Nie mam, ale to nie znaczy, ze nie moge stawac w obronie dobrego smaku i myslenia
  • Anonim

haha to nie ja piszę "nawewt" i "polskosci" nawet nie wciskając "alt" z lenistwa. Ale taka jest prawda. Ta piosenka to jaja, normalny dowcip. Wszędzie na świecie tak jest a tylko nas to oburza. Przecież w każdym serialu czy filmie komediowym są podśmiewki z narodowości czy religi i oburza to kogoś?? Nie!! wpisuje sie w nurt komedii.

A prehistoria i nudne historyjki mają gdzieś nawet młodzi żydzi. Przecież większość tych młodych ludzi którzy przyjeżdżają odwiedzać Oświęcim, musi na miejscu poznać tą historię:) a przecież tyle filmów o Holocauscie i II wojnie. Młodzi żydzi mają gdzieś takie patosy i martyrologię. Idą do kina na South Park, by pośmiać się z Kyle-a .. i to nikogo nie oburza. Idą pośmiać się z siebie. To my się napinamy by nawet między wierszami nie zasugerować słowa "żyd" a normalnie to są zwykli ludzie, nie są z porażeniem mózgowym by traktować ich lepiej. Chodzą do klubów, piją alkohol, bawią się. Mają swój rap, swoją scenę techno a my ciągle budujemy muzea za nasze pieniądze o czymś o czym sami zapominają. Już bym wolał żeby jak coś to zaprosili na festiwal kultury żydowskiej, Beastie Boysów którzy są pochodzenia żydowskiego. Tańczenie w słońcu w rytm piszczałej, pieczenie macy i modły w synagodze to głęboki XIX w. Czy jest festiwal XIX w. Warszawy???
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)