-
Anonim
-
>Jaszczomb! napisał
>>Gówno, nie przesłanie.
>
>No to przemówiłeś mi*****em, ale mniejsza z tym, śp.
>Mariusz Szczerski rulez:
> http://www.youtube.com/watch?v=-lRU...
Tak jak ty mi mój drogi, tak jak ty mi... :0 -
Anonim
>Zawisz napisał
>pogańska wiara przypomina te żydowskie mity o rudej
>jałówce.
Zawisz: w takim razie nie pozostaje Tobie nic innego jak zapisać się do SLD, UW czy jak tam się teraz kumple Gieremka zwą... -
-
-
Anonim
zatkało kakao leszcze, ale w porównaniu z forum frondy to i tak pryszcz, tamci są zwarci i gotowi, od kilku miesięcy prowadzę rozpoznanie i jak narazie nie znalazłem odpowiedniego punktu zaczepienia dla mojej dezintegracyjnej działalności. -
-1867180-
-
Anonim
-
Anonim
Tysiacletnim dziedzictwem Polski jest chrzescijanstwo, a nie jakies mamuty poganskie - co zapewne mieli jakies pedalskie obrzadki typu : wsadzamy sobie chuje w dupe i tanczymy reggae. Poganstwu mowimy stqanowczo nie, piciu sarmackiemu stanwocze tak. Niech zyje alkoholizm sarmacki wiwat espana!
-
Anonim
Nic jak chrześcijaństwo czy Bóg nie ukształtowało tego kraju, zapewne. -
-
Anonim
>Masza. napisała:
>Nic jak chrześcijaństwo czy Bóg nie ukształtowało tego
>kraju, zapewne.
Chrzescijanie jest spoko. Moglbym z nimi isc na piwo :}
-
>Masza. napisała:
>Nic jak chrześcijaństwo czy Bóg nie ukształtowało tego
>kraju, zapewne.
rozwiń, bo nie wiem, w którym to kierunku, co miałaś konkretnie na mysli, a chciałbym sie ustosunkować, bo w moim ulubiony temacie :P -
Anonim
>Avallac'h wrote:
>>Masza. napisała:
>>Nic jak chrześcijaństwo czy Bóg nie ukształtowało
>tego
>>kraju, zapewne.
>
>rozwiń, bo nie wiem, w którym to kierunku, co miałaś
>konkretnie na mysli, a chciałbym sie ustosunkować, bo w
>moim ulubiony temacie :P
Nie wiem, czy jest co specjalnie rozwijać. Oczywiście nie sądzę, żeby scholastyka była genialna czy całkowite podporządkowanie się było rozwijające - za dużo w myśleniu zawdzięczam heretykom, ale z pewnością Bóg i religia jest silnym spoiwem. Kształtuje też kulturę danego kraju. Wpływa na dosłownie wszystko.
Wspaniale o Bogu traktuje Vincenz, w którym się wręcz zakochałam. Polecam jako literaturę na wybitnym poziomie. -
Anonim
>Pan Mateusz napisał
>Tysiacletnim dziedzictwem Polski jest chrzescijanstwo
Sposób myślenia charakterystyczny dla ludzi zniewolonych. Podobne dziedzictwo mieli Niemcy, ale przyszedł jeden Adolf i ta tysiącletnia impreza się skończyła w kilka miesięcy. Nagle się okazało, że ludzie wierzą w Odyna, a chrześcijaństwo bez wsparcia pały, ognia, rózgi i miecza jest gówno warte.
http://www.youtube.com/watch?v=2DTV... -
Anonim
na nieszczęście naszego małego ekranu, powstanie kontynuacja trzech kumpli. -
● Sam ●
-
Anonim