Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

>The Special One wrote:
    >Masza, nie wyjde z kuchni; /
    >

To nożem w brzuch! :P
  • Anonim

>Fu®iuSz wrote:
    >>Masza. napisała:
    >Jak kogoś obrażać, to nie tak prymitywnie.
    >
    >Przerażasz mnie. :>

Przecież jestem urocza.
    Jak zawsze.

Jak miód. :>
  • Anonim

miód jest jak już to słodki, nawet sami sobie komplementować nie umiecie. Ha ha!
  • Anonim

Miało być "słodka", fakt. :>

Zawiszu, Ty nie umiesz pisać po polsku, moje błędy to przy tym pikuś.

Poza tym jestem dla Was aniołem.
  • Anonim

Tym aniołem co go zwą Lucyfer ? :)
  • Anonim

>Masza. napisała:
    >Miało być "słodka", fakt. :>
    >
    >Zawiszu, Ty nie umiesz pisać po polsku, moje błędy to
    >przy tym pikuś.
    >
    >Poza tym jestem dla Was aniołem.

weź ze mnie zejdź dobrze? zacytuj coś co jest wbrew potocznej polszczyźnie z mojego tekstu,któregokolwiek.
  • Ritter von Nałęcz

Maszo. Ty tutaj jako mod główny jesteś jak bóstwo, a ja, Sofija czy Sam - pomocnicy, jako Gabriel, Michał i Rafał :D
    Więc nie pierdol z aniołami więcej; P
  • Camilo Loco

o, widze, ze politeizm sie szerzy
  • Ritter von Nałęcz

powiedziałem - JAK bóstwo, nie że jest bóstwem :P No i sam wyraz "bóstwo" napisałem z małej litery; )
  • Anonim

Twój post o treści: Twój post o treści: w imieniu jednego z największych młodych talentów w dziedzinie historii chciałbym wyrazić swoje oburzenia za permanentny ban dla popularnego Zawiszy. Jest to człowiek wielkiej klasy, a znam go już przeszło 22 lata i potwierdzam że to człowiek dusza. Rozumiem wykluczenie z grona historia, ale ban perm całego konta? nie ładnie. Denuncjacji nie ma końca ale cóż jako jego najwierniejszy żołnierz zabiorę głos w jego imieniu oraz całej Patriotycznej Polski:)

Najlepszą ripostę na tego ducha grania politycznego Rzezią wystosowała redakcja Najwyższego Czasu:

Oto list do Jego Ekscelencji Ks.Abpa Józefa Życińskiego który w swej przemowie w imię porozumienia Polsko-Ukraińskiego zmarginalizował Rzeź do roli czarnej karty obu stron o której zapomnieć trzeba, a o której Holocaust/Zagłada powiedzieć nie można. Oto podsumowanie długiego i nasyconego merytoryczną troską listu:

"Trudno mi zgodzić się ze zdaniem Jego Ekscelencji, że rozdrapywać ran nie wolno. Stefan Żeromski zauważył, że należy to robić, gdy narodowe rany zabliźniają się błoną podłości. Żaden normalny naród nie może akceptować negowania i relatywizowania dokonanego na nim ludobójstwa, a do tego właśnie wzywają polskie elity. Niestety w te działania wpisuje się wypowiedź Jego Ekscelencji. Jestem głęboko przeświadczony że motywem działań Jego Ekscelencji jest dobro naszej Ojczyzny i Kościoła. Ośmielam się jednak zauważyć, że używanie języka poprawnosci politycznej, gdy mowa o jednej z największych tragedii w historii Polski powoduje wśród wiernych konsernację,budzi poczucie rozgoryczenia a nawet zgorszenia"

Adam Kuź

Oto ciekawsze wątki tego listu które warto przytoczyć:

"Na razie nie widać specjalnego zainteresowania światowej opinii publicznej tym tematem. Ulegnie to jednak zmianie w miarę dalszego rozwijania się faszyzmu na terenie zachodniej Ukrainy. Już dzisiaj stawia się tam pomniki mordercom, gloryfikuje zbrodniarzy mających na rękach krew polską, ormiańską,żydowską i ukraińską. W tym duchu wychowuje młodzież. Dlatego uważam że uświadamianie faktów historycznych jest wręcz naszym obowiązkiem wobec narodu ukraińskiego, który oprócz rezunów spod znaku tryzuba wydał także wielu wspaniałych i szlachetnych ludzi"

"Zasadne staje się pytanie, czy były jakieś inne powody tych tragedii oprócz narodowości ofiar? Co zawinili Ormianie Turkom, Polacy Ukraińcom czy Tutsi hutu oprócz samego faktu istnienia? Nawet, jeśli założyć, że nie są bez winy(a któż z nas nie jest) to wszelkie ich ewentualne nieprawości bledną wobec ogromu dokonanych na nich zbrodni. Obawiam się że rozumowanie, które Ekscelencja zaprezentował w tej kwestii może być odebrane jako etyczna i historyczna relatywizacja największych tragedii XX wieku, całkowicie sprzeczna z duchem i literą Ewangelii"

Oczywiście każdy z nas podpisuje się pod takim apelem. Jest to oczywiste. Natomiast śmiesznym jest to że Jego Ekscelencja mówił tak samo jak LS i Michał. Zapraszam na witrynę Katolickiej Agencji Informacyjnej, tam do dziś powinna wisieć notka z przemówienia w Puławach. Są przytaczane te same argumenty, tak samo w śmieszny sposób użyta demagogia. Skoro więc podpiszecie się pod takim apelem przeciwko odwracaniu historii do góry dnem, to czemu sami przyczynek do apelów tworzycie?

w wątku Zbrodnia Wołyńska został usunięty przez moderatora danego grona. Powód: zawierał on treści, które naruszyły regulamin Grono.net.

Gdzie on łamie regulamin? rozumiem że kasowanie postów bez uprzedniego wskazania ich błędów jest praktyką codzienną tego środowiska??ostrzegał mnie przed tym mój druh Zawisza, ależ nie sądziłem że aż tak tutaj jest. w wątku Zbrodnia Wołyńska został usunięty przez moderatora danego grona. Powód: zawierał on treści, które naruszyły regulamin Grono.net.

W razie wątpliwości kontaktuj się z moderatorem grona w celu wyjaśnienia.

Przestrzegaj regulaminu Grono.net, by na przyszłość uniknąć podobnych sytuacji: regulamin Grono.net. .

Czy głównym modem grona jest Łukaszenka
  • Ritter von Nałęcz

na "Historii" Ci to usunęli?
  • Anonim

tak i nie mogę pisać dalej gdyż jestem terroryzowany permanentnym zlikwidowaniem konta, blokadą IP(haha toż to dopiero przecież oznacza tożsamość właściciela:)) Więc Zawisz bierze na przeczekanie i objawi się na gronie za dni 7.Bywaj zdrów.
  • Ritter von Nałęcz

będę zdrowy; ) Kurwa, co sie tam dzieje...
  • Anonim

>W piatek do Pieksy napisała:
    >Polscy artyści aresztowani na Białorusi. Marsz Tolerancji
    >bez tolerancji!
    >"Tolerncja" na Białorusi
    >
    >
    >Zatrzymano polskich artystów.
    >Wiadomo, że wśród zatrzymanych artystów jest m. in:
    >aktorka Agata Buzek, dziennikarz muzyczny Robert
    >Leszczyński, aktor Kamil Bulonis, muzyk Lech Janerka,
    >wokalista Tomek Makowiecki i inni.
    >Polscy artyści aresztowani na Białorusi.
    >
    >Wieczorem 23 lipca grupa polskich artystów na czele z
    >redaktorem naczelnym miesięcznika ZPB "Magazyn Polski"
    >Igorem Balcerem została aresztowana. Władze białoruskie
    >informują, iz głównym powodem zatrzymania była
    >nielegalna agitacja środowisk akademickich przez Polaków.
    >łącznie zostało zatrzymanych 12 osób.
    >

KAMIL BULONIS aktor? Buhahahaha. Przeciez to najsmieszniejszy dowcip jaki napotkalem w ostatnim czasie.
    No i ta reszta zatrzymanych "wybitnych artystow"....
    Buahahahaha. Banda oszolomow.
  • Camilo Loco

ale pedal, twoja rasa, nie?

:>
  • Anonim

Wole byc pedalem niz idiota. >:D
  • Anonim

w Polsce powinien być zakaz "pedałowania". Tak swoją drogą znikną jack teraz pojawił się john czy to nie przypadkiem ta sama zgejona persona od politycznej homohucpy?
  • Camilo Loco

>John napisał
    >Wole byc pedalem niz idiota. >:D

a mi na chrzcie dali Kamil
  • Camilo Loco

>HołdBohateromWarszawy napisał
    >w Polsce powinien być zakaz "pedałowania".

egzekwowany oczywiscie przez panstwowy monopol na przemoc? :>
    definiowany oczywiscie przez ta sama instytucje zla?

>Tak swoją
    >drogą znikną jack teraz pojawił się john czy to nie
    >przypadkiem ta sama zgejona persona od politycznej
    >homohucpy?

.... xD
  • Camilo Loco

top secret :>
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)