-
dudek
-
Malcolm
Chuck Baldwin - jedyny chyba teraz sensowny kandydat, chce bronić przestrzegania konstytucji, ma poglądy dość wolnorynkowe. -
Anonim
Chuck Norris-jedyny kandydat który zamiast condoma używa żywej anakondy więc to chyba sensowny wybór. -
rez
Jeżeli będzie tutaj jakaś konstruktywna dyskusja to będzie miło.
Osobiście jestem za Obamą.
Do niejednej loży masońskiej należy, ale mimo wszystko prezentuje się całkowicie inaczej od Busha czy Maccaina (sorry za błąd w nazwisku).
Dla mnie jego dynamika, lekkość i sposób bycia jest wystarczającym argumentem aby powiedzieć "Yes, we can".
Po Bushu może czas na zmianę optyki, a może Obama będzie robił to samo.
Czas pokaże jednak mam nadzieje że Obama zostanie prezydentem USA. -
-
Beton partyjny
Też jestem za Obamą, mam nadzieję, ze jako demokrata może zmieni akcenty w polityce międzynarodowej i USA już nie będzie stało na straży "światowego pokoju". Mc Cain jak sądzę zaatakuje Iran a potem Pakistan, a świat nie potrzebuje kolejnych wojen. -
Anonim
Wole McCaina. Jako ze mozemy polegac tylko na słowie honoru obu kandydatów - weteran wietnamskich zle wypowiadajacy sie o Rosjanach znacznie lepiej prezentuje sie od czarnego muzułmanina.
-
Obama to muzułmanin?
Ja też wolę McCaina, to bohater i weteran wojny z Wietnamem, przy tym krasnomównym murzynku to wręcz Superman :) -
Beton partyjny
Ale co to ma do rzeczy że ktoś jest weteranem wojennym?Chodzi o program polityczny. -
Malcolm
Podobno Wietnamczycy nadali mu przydomek "song bird", bo zaczął wszystko mówić zanim nawet zaczęli go torturować. -
Beton partyjny
Myślę, ze warto by też zastanowić się który kandydat byłby korzystniejszy dla naszych, polskich interesów. Osobiście uważam, że też Obama, który nie wpędzi naszych żołnierzy w kolejne wojny. Myślę, że poprze jednak budowę tarczy antyrakietowej. A co daje Mc Cain?Owszem retoryka antyrosyjska, ale to tylko napinanie muskułów, USA już straciła pozycję największego mocarstwa na rzecz Rosji. -
kenny
ooo skad ten wniosek ze USA starciła pozycje na rzecz rosji :P
ma mysle ze powinien kandydowac swiety mikołaj :P wszytscy go uwielbiaja :) -
Beton partyjny
Sytuacja gruzińska, Amerykanie byli mniej stanowczy nawet od UE. Eksploracja Arktyki, dominacja rosyjska, USA w defensywie. -
kenny
wiec eksploracja efryki uznajesz ze przegrywaja :D
cóz co do gruzji to bym powiedział ze wrecz odwrotnie :D -
Beton partyjny
Co zrobiły (nie powiedziały USA) w sprawie Gruzji?
Arktyka jest rosyjska, na biegunie stoi ruska flaga, Rosja ma największą flotę lodołamaczy, przeprowadza próby rakietowe z samolotów. Stany wysyłają protesty dyplomatyczne. -
kenny
a co nimy zrobiła UE poza mówieniem :D bo jakos mi sie nie zauwazyło :D
to ze rosjanie dotarli do bieguna nie czynie z nich najwiekszej potegi
to ze maja flote lodołamaczy to naturalne z ich połezeniem geograficznym z portów trzeba jakos ruszac :) -
Beton partyjny
co zrobiła USA w sprawie Gruzji, odpowiedz na pytanie, a nie pytaj o UE. -
kenny
napisałas ze UE zrobiła wiecej dlatego zadałem pytanie co takiego zrobiła wiecej UE bo ja nie zauwazyłem zeby cos wiecej poza mówieniem
USA tez tylko mówiła ale nie zrobiła mniej niz UE -
Beton partyjny
>... napisał
>a co nimy zrobiła UE poza mówieniem :D bo jakos mi sie nie
>zauwazyło :D
>
>to ze rosjanie dotarli do bieguna nie czynie z nich
>najwiekszej potegi
> to ze maja flote lodołamaczy to naturalne z ich
>połezeniem geograficznym z portów trzeba jakos ruszac :)
Poza tym USA też graniczy z Arktyką a żadnej dużej floty nie ma. -
kenny
pomysliło ci sie z Kanada :P no jest jeszcze alaska ale nie zauwazyłem zeby na alasce był jakis wikszy part przeładunkowy lub wojenny zas rosjanie maja takowe w strefie podbiegunowej :) -
Beton partyjny
>... napisał
>napisałas ze UE zrobiła wiecej dlatego zadałem pytanie co
>takiego zrobiła wiecej UE bo ja nie zauwazyłem zeby cos
>wiecej poza mówieniem
> USA tez tylko mówiła ale nie zrobiła mniej niz UE
UE zwołała konferencje, Sarkozy jeździł do Moskwy i Tbilisi, Bush się nawet nie ruszył. Wojsko amerykańskie w Gruzji uciekło, gdy weszli Rosjanie. Banda tchórzy z tych Jankesów, nigdy Moskwie nie podskoczyli, nawet jak Stalin zajął pół Europy, sprzedali Polskę Moskwie. Dlatego nie ma się co łudzić nawet z tą Tarczą. Jeśli Rosjanie by nas zaatakowali USA nie kiwnie palcem bo się Ruskich zwyczajnie boją.