-
Anonim
-
rez
-
Anonim
Ciekawe, czy to zasługa koalicji, a może efekt porównania podobnych okresów z przeszłości innych koalicji, czy może ostatni wybór nie padł na POPSeL? -
Gamsider_
-
-
rez
>krist044 napisał
>Ciekawe, czy to zasługa koalicji, a może efekt porównania
>podobnych okresów z przeszłości innych koalicji, czy
>może ostatni wybór nie padł na POPSeL?
Oczywiście że nie padł na miernotę Tuska i nepotyzm Pawlaka. -
Estarriol
Ja zagłosowałem na PO i nie żałuję.
Nie dlatego, że są tacy wspaniali: są do chrzanu.
Ale wolę to niż PiS, bo nie lubię jak ktoś mi mówi co mi wolno oglądać/czytać/mówić, a czego nie. Nie trawię ich zakłamania i zakompleksienia. Pomijam już, że ich wystąpienia to obciach na całej linii i to nie tylko w kraju, ale przede wszystkim na arenie międzynarodowej.
Poszedłem na wybory nie dlatego, żeby wybrać lepszą ekipę, tylko dlatego, żeby nie wybrano gorszej. -
dudek
ja jestem rozczarowany ale gdyby były wybory ponownie oddałbym na PO swój głos. zreszta teraz zaczyna sie najwazniejszy etap kadencji , jesli przez najblizszy rok nie zaczną modernizowac kraju to naprawde uznam ze zrobili mnie w balona. -
Anonim
-
rez
Lewicowi poplecznicy PiSu?
Ciekawe sformułowanie. Niezbyt tylko rozumiem jego sens. -
rez
>Estarriol napisał
>Poszedłem na wybory nie dlatego, żeby wybrać lepszą
>ekipę, tylko dlatego, żeby nie wybrano gorszej.
I to też jest jeden z głównych problemów sceny politycznej.
Nie wybieramy kogoś bo go chcemy, ale uważamy że jest mniejszym idiotą od konkurencji. -
>Estarriol napisał
>Ja zagłosowałem na PO i nie żałuję.
>Nie dlatego, że są tacy wspaniali: są do chrzanu.
>Ale wolę to niż PiS, bo nie lubię jak ktoś mi mówi co
>mi wolno oglądać/czytać/mówić, a czego nie.
bo PO wcale tego nie czyni? :D
o kurwa, co za zart, chlopie zujesz w jakiejs uludzie.
pokaz mi ta sugerowana wolnosc robienia co sie chce. -
platformersi, pisiory i chłopi to jedno wielkie bagno... Co by nie powiedzieć, gorsza od nich jest jedynie lewica, skur... po wieczne czasy. Wale to, w następnych wyborach pewnie przyjdzie mi zagłosować na UPR, Prawicę RP albo jakiś NOP, bo na populistów na pewno nie zagłosuję.
-
● Sam ●
@Estarriol
nie dałoby się usłyszeć choć jedną Twoją opinię? Jak na razie,to powielasz lansowane slogany,a to nie świadczy o zbyt wysokiej inteligencji. O nią jednak nie posądzam wyborców platformy,więc w sumie wszystko gra -
Anonim
-
Wincu
Nie żałuje bo nie glosowałem na nic co jest w sejmie:) czyli nie glosowalem na nic, bo własciwie to zamienil stryjek siekierke na kijek -
>krist044 napisał
>A inteligencja to cecha tych, którzy głosowali na?
A musieli glosowac 'na'? :>
wyobrazasz sobie, ze ktos nie poszedla brac udzialu w tym cyrku zwanym 'demokratycznymi wyborami'? -
● Sam ●
Ja po części żałuję,bo nie zagłosowałem do końca wg mojej woli,kierując się jednak progową wyliczanką i politycznym pragmatyzmem. W sumie i tak żaden z kandydatów nie dostał się ani do Sejmu,ani do Parlamentu,więc jestem praktycznie w tym temacie nieobciążony.. -
Beton partyjny
Wydaje mi się, że obie największe partie rozczarowują wyborców, ale tego należało się spodziewać. W końcu dalej trwa kampania, teraz prezydencka. Zastanawiający jest natomiast fakt utrzymywania się aż tak dużej popularności PO, trudno to wytłumaczyć. Może brak alternatywy? -
Anonim
A może polityka miłości?
A może spokój w czasach kryzysu?
A może PZPNout?
-
Deus ex machina
>Beton partyjny wrote:
>Wydaje mi się, że obie największe partie rozczarowują
>wyborców, ale tego należało się spodziewać. W końcu
>dalej trwa kampania, teraz prezydencka. Zastanawiający jest
>natomiast fakt utrzymywania się aż tak dużej
>popularności PO, trudno to wytłumaczyć. Może brak
>alternatywy?
jeszcze wszyscy wierzą.
ale jak przez pierwszy rok nic sie nie zmieniło, tak nic nie zmieni się do końca.
i nic się nie będzie zmieniać, jeśli u władzy bedą chłopi, populiści.
potrzeba jest, jakże nierealna, koalicja PiS - PO, może wtedy cośwyniknie...