Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

25% czasu PO i PSL za nami. Czy kos żałuje swojego wyboru?
  • rez

Ja na pewno nie.
  • Anonim

Ciekawe, czy to zasługa koalicji, a może efekt porównania podobnych okresów z przeszłości innych koalicji, czy może ostatni wybór nie padł na POPSeL?
  • Gamsider_

Nietzschego nie żałuję;)
  • rez

>krist044 napisał
    >Ciekawe, czy to zasługa koalicji, a może efekt porównania
    >podobnych okresów z przeszłości innych koalicji, czy
    >może ostatni wybór nie padł na POPSeL?

Oczywiście że nie padł na miernotę Tuska i nepotyzm Pawlaka.
  • Estarriol

Ja zagłosowałem na PO i nie żałuję.
    Nie dlatego, że są tacy wspaniali: są do chrzanu.
    Ale wolę to niż PiS, bo nie lubię jak ktoś mi mówi co mi wolno oglądać/czytać/mówić, a czego nie. Nie trawię ich zakłamania i zakompleksienia. Pomijam już, że ich wystąpienia to obciach na całej linii i to nie tylko w kraju, ale przede wszystkim na arenie międzynarodowej.
    Poszedłem na wybory nie dlatego, żeby wybrać lepszą ekipę, tylko dlatego, żeby nie wybrano gorszej.
  • dudek

ja jestem rozczarowany ale gdyby były wybory ponownie oddałbym na PO swój głos. zreszta teraz zaczyna sie najwazniejszy etap kadencji , jesli przez najblizszy rok nie zaczną modernizowac kraju to naprawde uznam ze zrobili mnie w balona.
  • Anonim

Rez, rozumiem że nadal zakochany w lewicowych poplecznikach PiSu?
  • rez

Lewicowi poplecznicy PiSu?
    Ciekawe sformułowanie. Niezbyt tylko rozumiem jego sens.
  • rez

>Estarriol napisał

>Poszedłem na wybory nie dlatego, żeby wybrać lepszą
    >ekipę, tylko dlatego, żeby nie wybrano gorszej.

I to też jest jeden z głównych problemów sceny politycznej.
    Nie wybieramy kogoś bo go chcemy, ale uważamy że jest mniejszym idiotą od konkurencji.
  • Camilo Loco

>Estarriol napisał
    >Ja zagłosowałem na PO i nie żałuję.
    >Nie dlatego, że są tacy wspaniali: są do chrzanu.
    >Ale wolę to niż PiS, bo nie lubię jak ktoś mi mówi co
    >mi wolno oglądać/czytać/mówić, a czego nie.

bo PO wcale tego nie czyni? :D

o kurwa, co za zart, chlopie zujesz w jakiejs uludzie.

pokaz mi ta sugerowana wolnosc robienia co sie chce.
  • Ritter von Nałęcz

platformersi, pisiory i chłopi to jedno wielkie bagno... Co by nie powiedzieć, gorsza od nich jest jedynie lewica, skur... po wieczne czasy. Wale to, w następnych wyborach pewnie przyjdzie mi zagłosować na UPR, Prawicę RP albo jakiś NOP, bo na populistów na pewno nie zagłosuję.
  • ● Sam ●

@Estarriol

nie dałoby się usłyszeć choć jedną Twoją opinię? Jak na razie,to powielasz lansowane slogany,a to nie świadczy o zbyt wysokiej inteligencji. O nią jednak nie posądzam wyborców platformy,więc w sumie wszystko gra
  • Anonim

A inteligencja to cecha tych, którzy głosowali na?
  • Wincu

Nie żałuje bo nie glosowałem na nic co jest w sejmie:) czyli nie glosowalem na nic, bo własciwie to zamienil stryjek siekierke na kijek
  • Camilo Loco

>krist044 napisał
    >A inteligencja to cecha tych, którzy głosowali na?

A musieli glosowac 'na'? :>

wyobrazasz sobie, ze ktos nie poszedla brac udzialu w tym cyrku zwanym 'demokratycznymi wyborami'?
  • ● Sam ●

Ja po części żałuję,bo nie zagłosowałem do końca wg mojej woli,kierując się jednak progową wyliczanką i politycznym pragmatyzmem. W sumie i tak żaden z kandydatów nie dostał się ani do Sejmu,ani do Parlamentu,więc jestem praktycznie w tym temacie nieobciążony..
  • Beton partyjny

Wydaje mi się, że obie największe partie rozczarowują wyborców, ale tego należało się spodziewać. W końcu dalej trwa kampania, teraz prezydencka. Zastanawiający jest natomiast fakt utrzymywania się aż tak dużej popularności PO, trudno to wytłumaczyć. Może brak alternatywy?
  • Anonim

A może polityka miłości?
    A może spokój w czasach kryzysu?
    A może PZPNout?
  • Deus ex machina

>Beton partyjny wrote:
    >Wydaje mi się, że obie największe partie rozczarowują
    >wyborców, ale tego należało się spodziewać. W końcu
    >dalej trwa kampania, teraz prezydencka. Zastanawiający jest
    >natomiast fakt utrzymywania się aż tak dużej
    >popularności PO, trudno to wytłumaczyć. Może brak
    >alternatywy?

jeszcze wszyscy wierzą.
    ale jak przez pierwszy rok nic sie nie zmieniło, tak nic nie zmieni się do końca.
    i nic się nie będzie zmieniać, jeśli u władzy bedą chłopi, populiści.
    potrzeba jest, jakże nierealna, koalicja PiS - PO, może wtedy cośwyniknie...
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)