Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Vlad

Ostatnio zdarzyło mi się być 200 km od domu... źle się poczułem bo nie wziąłem leków które przepisał mi lekarz dlatego że po prostu zapomniałem tego dnia wziąć !
    Toteż w miejscowości w której aktualnie się znajdowałem (była godzina ok. 17:30) postanowiłem się zgłosić do całodobowej pomocy lekarskiej... (aby lekarz wydał mi receptę na ten lek)
    Przyjeżdżam , wchodzę do sali ... co widzę ? Grupa ok. 10 starszych schorowanych ludzi - pytam co tu się ku... dzieje i dowiaduję się że niektórzy czekają ponad 2 GODZINY na przyjęcie przez lekarza...
    A ja potrzebowałem receptę natychmiast, ponieważ chciałem jechać do domu a źle mi się prowadziło kiedy było mi niedobrze. Nie próbowałem się dostać na chama, kłócić się czy coś, żal mi było tych ludzi zwyczajnie. Idę obok na pogotowie, mówię w czym problem. Po krótkiej dyskusji otrzymuję odpowiedź, że "to mój problem skoro zapomniałem leku z domu". NO KUR....
    To jest skandal po prostu... co tu dużo mówić - trzeba coś z tym zrobić - pytanie co? Prywatyzacja czy może gruntowna reforma ?
  • Kamil P.

Biedaku, jeśli to nie było zagrożenie życia, to trzeba usiąść na pupe i czekac, nie ma lekko:)
  • Anonim

Niestety - służba zdrowia jest fatalna. Miałam ostatnio dość mocne problemy z nerkami i państwowe badania? Nawet mi nie udałoby się zrobić tornada.

Zdecydowanie trzeba coś zrobić - sprywatyzować.
  • Vlad

>Kamil P. napisał
    >Biedaku, jeśli to nie było zagrożenie życia, to trzeba
    >usiąść na pupe i czekac, nie ma lekko:)

A kurwa z jakiej racji ja mam czekać 2 godziny na pomoc lekarza ? Pomoc ma być natychmiastowa i tyle... zwłaszcza że czekały mnie co najmniej 3-4 godziny drogi do domu - musiałbym wrócić w środku nocy, w nocy spada temperatura, drogi są śliskie itp... o czym my tu mówimy... powinienem dostać się natychmiast. Lekarz nawet pewnie nie wystawił nosa z gabinetu - a powinien i po stwierdzeniu że jest taka kolejka powinno się ściągnąć drugiego lekarza z domu. A jak nie ma pieniędzy to sprzedać rządowe limuzyny i ograniczyć czas pracy drogówki i straży miejskiej które nie robią nic innego poza nękaniem niewinnych ludzi mandatami.
  • Kamil P.

"Lekarz nawet pewnie nie wystawił nosa z gabinetu - a powinien i po stwierdzeniu że jest taka kolejka powinno się ściągnąć drugiego lekarza z domu"

No wiesz my też mamy godziny pracy i twojego opisu wynika ,że nie było potrzeby nadzwyczajnego wzywania lekarza z domu który właśnie ma wolne. Troche spokoju zalecam.

"A kurwa z jakiej racji ja mam czekać 2 godziny na pomoc lekarza ? Pomoc ma być natychmiastowa"

No z takiej ,że pomoc natychmiastowa jest przewidziana na przypadki które jej wymagają , z twojego opisu wynika że twój taki nie był, choć może twój opis był niekompletny...

Rozumiem Cie, nikt nie lubi czekać, ale przykładowo w urzędach też trzeba czekać... zawsze mogłeś pójść prywatnie- mamy kapitalizm i wolny rynek, taki ustrój. No wiesz trudno o natychmiastową pomoc gdy nie byłeś zarejestrowany, gdy nie umierałeś. My też jesteśmy ludźmi a nie parobami na każde zawołanie..
  • Kamil P.

Całodobowe pomoc lekarska, jak to nazwałeś jest przewidziana na przypadki ostre, a nie na takie jak to napisałeś " bo chciałem jechać do domu" .
  • Sebek

>mamy kapitalizm i wolny rynek, taki ustrój.

masz niezłe poczucie humoru :D
  • Kamil P.

Nie wiem czym zajmujesz się młody człowieku, ale w branży medycznej jest i kapitalizm i wolny rynek;)
  • Anonim

>Kamil P. wrote:
    >Nie wiem czym zajmujesz się młody człowieku, ale w
    >branży medycznej jest i kapitalizm i wolny rynek;)

... jasne.
  • Kamil P.

Rozwińcie wątpliwości. Pewnie chodzi wam o ubezpieczenia. Mi chodziło o usługodawców, są dziesiątki prywatnych klinik, tysiące prywatnych gabinetów. Masz pieniążki , idziesz do kogo chcesz kiedy chcesz.
  • Camilo Loco

Ale to nie jest ani kapitalizm, ani wolny rynek.

Nie ma czegoś takiego jak wolny rynek w jednej dziedzinie! I nie ma go wobec konkurencji państwowej, która jest ponad rynkiem.
  • Lypa

>Kamil P. napisał
    >Rozwińcie wątpliwości. Pewnie chodzi wam o ubezpieczenia.
    >Mi chodziło o usługodawców, są dziesiątki prywatnych
    >klinik, tysiące prywatnych gabinetów. Masz pieniążki ,
    >idziesz do kogo chcesz kiedy chcesz.

Błąd. Jest nieuczciwa konkurencja ze strony placówek publicznych.
  • kenny

no ja wiem ze jest duzo prywatnych klinik czy tez prywatnych praktyk lekarskich

pracuje na stacji i wypisuje im faktury to wiem :P ale to nie znaczy ze to wolny rynek
    bo jak koledzy wyzej zauwarzyli istnieje jeszcenieuczciwa konkurencja panstwowa :p
    promujaca damping cenowy :P
  • Camilo Loco

i kontrolujaca ta dziedzine dzialalnosci czlowieka.

• Kamil P.

No dobra lepiej się znacie w tym temacie. Zostanę więc tylko przy tym, że mogłeś pójść prywatnie byłoby szybciej.
  • Camilo Loco

Nikt tego nie neguje.
  • Kamil P.

Ale ja nie pisze ,że ktoś to neguje;)
  • No dobra...

No fakt. W Polsce nieprzerwanie od Mieszka I panuje zaawansowane stadium socjalizmu, które winne jest wszystkiemu co złe w tym Nadwiślańskim Kraiku.
  • Camilo Loco

O czym Ty bredzisz?
  • Zakochana...

>Kamil P. napisał
    >No dobra lepiej się znacie w tym temacie. Zostanę więc
    >tylko przy tym, że mogłeś pójść prywatnie byłoby
    >szybciej.

Może i mogłeś ale to bardzo nie zmieniło naszej sytuacjii bo problem istnieje z twoja prywatna wizyta i bez niej. Ale czy każdy może sobie pozwolić na prywatne konsultacje???!!!!
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)