Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

>duque napisał
    >>Nie, zamiast Polski byłaby w środku Europy taka
    >zajebiiiista dziura.; )
    >
    >Rozumiem, że to szczyt Twoich możliwości ?
    >
    >Nie masz nic treściwego do powiedzenia.
    >
    >W takim razie potwierdzasz moją tezę. Wałęsa był
    >potrzebny. Wałęsa jest bohaterem.

był potrzebny, tylko pytanie komu, był bohaterem, tylko pytanie dla kogo
  • Hetman

Filmy w temacie:

"Plusy dodatnie plusy ujemne"
    "Lech Walesa bilans dwu dekad"
  • Jakób Sztajber

Tak czytam wasze posty, trochę się śmiejąc a trochę mnie one wkurzają, szczególnie, gdy ktoś próbuje przedstawić postać p. Wałęsy jako bohatera narodowego, zapominając chociażby o tym, jak to oszukał miliony Polaków głosujących na niego, gdy przed wyborami obiecywał im po 100 milionów złotych, a po wygraniu szybko o tym zapomniał.
    To jego hasłem było, : bierzcie sprawy w swoje ręce.
    Wielu wzięło to poważnie do siebie, i wkrótce, gdy pojawił się drugi Leszek, wielu zatraciło sens życia, bo nagle się okazało, że zaciągnięte w komunie kredyty na budowę domu, oprocentowane na 3% uległy podwyższeniu do kilkudziesięciu procent. To ten drugi pan Leszek wprowadził coś takiego jak karne odsetki, sięgające ponad 100%, co niestety dla kolejnych ludzi okazało się końcem.
    A jego słynny pluralizm doprowadził do takiego rozdrobnienia związków zawodowych, że nie znaczą one dzisiaj nic.
    Solidarność to były miliony ludzi wierzący w zmianę na lepsze. Jaka ona jest dzisiaj, chyba wszyscy widzą.
    A odpowiadając na post Ivana Putski, a właściwie jego pytania czy chciałbym stać przed peweksem, odpowiadam, dzisiaj stoję przed zwykłym sklepem i mam to samo uczucie co wtedy, gdy peweksy istniały.
  • ddddd

http://www.youtube.com/watch?v=jWnv...

Polecam. Obejrzyjcie sobie.
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)