Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • rez

No to właśnie jak to będzie?

Środki masowego przekazu donoszą że coś jest na rzeczy - http://www.tvn24.pl/-1,1597491,0,1,... .

Z jednej strony ograniczamy piractwo (które i tak zawsze sobie da rade) a z drugiej, tak przy okazji, blokujemy dostęp do jednych stron (sprzedając owy dostęp rzecz jasna w pakietach internetowych), a umożliwiamy surfowanie po innych.
    Chyba nie taka idea przyświecała twórcom Internetu.
  • Ritter von Nałęcz

to nie przyświecałoby finansom i wpływom mediów, wiec temat bezsensowny; D
  • Gamsider_

Ku świetlanej przyszłości niech nas Sow... tfu! Łunja prowadzi!
  • rez

>Demiurg napisał
    >to nie przyświecałoby finansom i wpływom mediów, wiec
    >temat bezsensowny; D

Jeśli regulacja zostanie wprowadzona to teoretycznie forma Internetu jaki znamy obecnie będzie zagrożona.
  • Ritter von Nałęcz

płakać nie będę
  • Camilo Loco

Znaczy, że popierasz ten totalitaryzm i ograniczanie twojej WŁASNEJ wolności?
  • Vlad

jebana kurewska socjalistyczna łapa chce położyć swe brudne paluchy na ostatnim bastionie wolnego słowa - INTERNECIE
    jestem jednak prawie pewien że to nie przejdzie ... o ile tam w tym europarlamencie są jeszcze ludzie myślący (a skoro jest Maciej Giertych tzn że SĄ)
  • Sześć stóp pod ziemią

Vlad, ale ja Cię bardzo proszę - korzystaj z wolnego internetu w sposób kulturalny, bo nie chce mi się teraz sprzątać.

Pozdrawiam,
    S.
  • Camilo Loco

Zaprawdę jest to nie tyle bezsensowny i głupi pomysł, żeby tworzyć takie pakiety, co szkodliwy dla swobody i kultury słowa.

Gdyby zapytać przeciętnych użytkowników sieci, to z pewnością takie zarządzenie zostało by przez większość z nich wyśmiane.
  • mnd

mam nadzieję, że będzie ultracenzura i ograniczony dostęp do internetu, byście %%^&&* **** %&^^%&%^ w końcu wyszli z tych nor, na powietrze, wy parchy sieciowe:>:>
  • Camilo Loco

a co Ty mozesz wiedziec
  • mnd

no coś tam, coś tam wiem, i umiem!
    ale lepiej się wyspowiadaj, od kiedy stałeś się takim demokratą:

Gdyby zapytać przeciętnych użytkowników sieci to blablebli
    buachachacha!

• Camilo Loco

uwazasz, ze to objaw demokratyzmu?
  • Ritter von Nałęcz

wybanowałbym do demobilu tego młotka. Co Ty na to SzabloZębny?
  • Camilo Loco

Niet, bo to by go zapewne usatysfakcjonowało, więc pokażmy, że jesteśmy ponad to i uszanujmy jego prawo do wypowiedzi. :>
  • mnd

>SzabloZębny napisał
    >uwazasz, ze to objaw demokratyzmu?

tak mi się wydaje, chyba, że uraczysz mnie jakąś tęgą filozofią :)

co do banowania mnie, to jak widać, zagrożenie kneblem nie płynie ze strony ue czy innych odgórnych instancji ale z rąk chudziutkich cenzorków, którym się nożyczki palą do cięcia
    ze stratą oczywiście dla mnie, co może poprawić humor po pijaku w tym dennym internecie jak nie fora polityczne, a że prawie mieszkam w monopolowym to macie przerypane :>
  • Sześć stóp pod ziemią

Młotu, zbanował Cię ktoś?
    Nie.

To po co się napinasz?
  • Camilo Loco

>młot na debili napisał
    >>SzabloZębny napisał
    >>uwazasz, ze to objaw demokratyzmu?
    >
    >tak mi się wydaje, chyba, że uraczysz mnie jakąś tęgą
    >filozofią :)

to przepraszam za brzydkie slowa, tak mi sie wymsknelo, ale sam przyznasz, bedac postawiony przed wyborem: 1. nieograniczony praktycznie dostep do sieci, 2. ograniczony..

zgoda, sa ludzie, ktorzy korzystaja tylko i wylacznie z wybranych i wczesniej ustalonych adresow www, ale nawet oni wpisujac jakies hasla w wyszukiwarce oczekuja raczej jak najwiekszej ilosci informacji. ponadto, moze im sie czasem zmienic preferencja, beda woleli inni portal, i co - mieli by za kazdym razem dzwonic na infolinie tepsy czy innego operatora, zeby prosic o zmiane pakietu?

mowie, to BEZSENS, tylko szkodliwy.

>co do banowania mnie, to jak widać, zagrożenie kneblem nie
    >płynie ze strony ue czy innych odgórnych instancji ale z
    >rąk chudziutkich cenzorków, którym się nożyczki palą
    >do cięcia

pokim jestem modem - nie obawiaj sie!
  • mnd

>Zoś :D napisała:
    >Młotu, zbanował Cię ktoś?
    >Nie.
    >
    >To po co się napinasz?

bo lubieee:>

czekam na dalsze newsy o końcu naszego świata, utracie niepodległość, niewolnictwie przez internet itp. sprawach.
    z całkowita powagą
    pozdrawiam
    młotek

• mnd

>SzabloZębny napisał

>>filozofią :)
    >
    >to przepraszam za brzydkie slowa,

przeproś demokrację nie mnie :>
  • 1
  • 2
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)