- 1
- 2
-
Anonim
Zrezygnowal; ) ciekawe za ile godzin powie :"po raz pierwszy w swoim zyciu...zmieniam wczesniej podjeta decyzje...jednak kandyduje!"; ) obstawiam, ze jeszcze....hmmm....3 razy zmieni zdanie; ) -
Dostępny tylko na facebooku!!!
Myślę, że już raczej takiego manewru nie zrobi... Co najwyżej powie, jednak głosujcie na Borowskiego... -
Anonim
zrezygnował, to ja rezygnuje z pójscia na wybory, bo tak jak on nie widze wsród kandydatów człowieka godnego tego urzędu...szkoda. -
AlexG
Ola, nie przesadzaj.
Wiesz, jakbym dał mamie 10 000 zeta, żeby mi kupiła akcje, to by zapłaciła za to podatek od darowizny. Jakby mi oddała tą kasę + zysk z transakcji, to ja bym zapłacił podatek od darowizny. Jakbym był za granicą, to mama by musiała dostać zgodę od urzędu na wysłanie mi tej kasy, bo tego typu sprawy są monitorowane na mocy traktatu GATT/WTO (w ramach walki z praniem brudnych pieniędzy itd.). Pewna rodzina w Polsce była z tego zwolniona...
Nie załamuj się. Jak nie lubisz liberałów, to zastanów się nad Borowskim. On jest bardziej lewicowy od Cimoszenki; ) -
-
Tmach
Ola , sorki, ale zachowujesz się jak dziecko.
Zawsze przypomina mi sie " Na złość babci odmrozę sobie uszy", albo " Ja się tak nie bawię, biorę zabawki i idę na swoje podwórko"
Możesz iść i zagłosować nie "za" , a "przeciw".
Nie pomyślałaś o tym? -
AlexG
Dokładnie: też tak robiłem, jak był Wałęsa z Kwachem. Nie lubię Lecha, ale wtedy to było typowe głosowanie "przeciw". Ostatnio w Kraku też miałem do wyboru: komuch, albo UDek. Głosowałem na tego drugiego, choć czy świnia różowa, czy biała w plamki, to i tak świnia; ) -
Kot z Cheshire
Ja pewnie będę miał podobnie - przeciw Kaczynskiemu zagłosuję na Tuska... Ale to dopiero w drugiej turze... -
Anonim
ja wcale nie przesadzam, nie lubie tuska i nie będę na niego głosowała na drugiego kaczora tez nie. Ale masz racje Alex zastanowie się nad Borowskim:P -
mateusz
Myślę, że w tej sytuacji Tusk zgranie fotel prezydenta w I turze. :-) -
Kot z Cheshire
Bogowie, uchowajcie... Choć z drugiej strony, takie rozwiązanie wyzwoli mnie z możliwości popierania Tuska w drugiej turze... -
AlexG
Ola, naprawdę przemyśl - jak nie pójdziesz do wyborów, to w praktyce taki "krwiożerczy liberał jak ja" będzie za Ciebie decydował, kto zostanie naszym (a więc i Twoim) prezydentem.
Póki co modlę się żarliwie, żeby PO i PiS miały większość konstytucyjną w Sejmie i Senacie. Wywali się wreszcie zapisy o "prawie do...", które nic nie wnoszą, oraz o "prawiedliwości społecznej" które pozwalają doić ludzi pracujących, żeby poić żulerkę alkoholem za pieniądze ciężko pracujących obywateli. Samotne, ciężko praucjące matki utrzymują lumpów spod budki z piwem... masakra... -
Anonim
alex nawet jeśli zdecyduję się pójść na te wybory to mój głos nic nie zmieni juz w tej sprawie kazdy wie ze teraz donald zostanie prezydentem mój głos już nic nie zmieni, Borowski ma 1% poparcia to zdecydowanie za mało zeby mógł walczyć. a jak do władzy dojedzie PO to zlikwiduje senat tak przynajmniej deklarują w swoim programie. -
AlexG
Senat zostanie zlikwidowany faktycznie pewnie dopiero po końcu kadencji... a poza tym akurat w tą obietnicę to tak sobie wierzę; )
Co do tego 1% głosów... pomyśl, co by się stało, gdyby nagle wszyscy, co nie chcą iść głosować, poszli i zagłosowali...
Jak była II tura Kwach i Wałęsa, to szedłem głosować, choć akurat żaden z tych panów nie jest z "mojej bajki"... przynajmniej miałem świadomość, że zrobiłem, co mogłem... Ostatnio głosowałem na Olechowskiego też z przekonaniem, że będę miał do siebie pretensje, jak coś "nie wyjdzie".
btw. jak ktoś ma naprawdę na sercu budżet państwa i biednych Polaków, to powinien iść głosować na ... Tuska - żeby nie było 2 tury; ) -
Anonim
To co zrobił dzisiaj Cimoszewicz to po prostu żenada!! najpierw nie mógł się zdecydować i kazał się prosić jak małe dziecko na kolanachjakby był niewiadomo kim! później wyszły afery z jego zeznaniami podatkowymi i w koncu wyszło na jaw, ze to pieprzony komunista. a ten dzisiaj REZYGNUJE, bo nie ma z kim kandydowac. Ja pierdole ten to ma nasrane! i jeszcze wszystkich obwinia, a po prostu nie mogl sie pogodzic ze swoja porazka!
....i zeby wygrał Tusk. :) -
Anonim
Ja również nie będę głosował w I turze.
W II ewentualnie.... tylko po to, żeby prezydentem nie został Kaczor.
Szkoda mi, że tak łatwo zmanipulować ludźmi, ze komisja śledcza, a pozniej Miodowicz byli w stanie z kandydata z największym poparciem zrobić kryminalistę.
Sprawa jego oświadczenia i obracania akcjami mniej mnie do człowieka zniechęca niż przekręty Leppera, niż to, że kaczor, fatalny prezydent mojego miasta, gardzi wyrokami sądów, czy nie zezwala na paradę równości by po tygodniu zezwolić na paradę faszytwów, niż to że o urząd prezia walczy z wykształcenia biolog popierany przez faszytów, Donald, który prawi farmazony i sie poprostu nie zna.
Wiem, że Cimoszewicz jest nalepszym kandydatem i jest najlepiej przygotowany do pełnienia tego stanowiska.
Mam nadzieję, że jeżeli wsyztskie zarzuty się wyjaśnią w sądzie i jeżeli sąd przyzna rację Cimoszewiczowi to panowie odpowiedzialni za to wszystko zostaną rozliczeni.
-
Anonim
Paulina, planowałem wszystkie wulgarne wypowiedzi usuwać, ale Twoją zostawię, by każdy mogł sie zapoznać z Twoimi inteligentnymi argumentami.
Jakbym był złośliwy to bym napisał, że gratuluje Tuskowi wyborców hehehehe :D
Bez urazy panowie:) -
Tmach
Widzę, juz następny "fan" Leppera sie znalazł.
Super. Jak popatrzysz na reklamówki, to zobaczysz, ze przecież w Warszawie duuuuuzo
zrobił Kaczyński. I Muzeum Powstania otworzył
i , właśnie, parada nierówności była. Jeszcze Ci mało. Nastepny super facet.Dziwię sie, ze nie popierasz tych Panów.:)))))
Pozdrawiam. -
Anonim
cóż... ja nie popierałam Cimoszewicza jednakze uważam że szkoda że zrezygnował. po pierwsze to nie 'fair' wobec swojego elektoratu - nie wygrałby ale ludzie mogliby zademonstrowac swoje poparcie a tak...
Nie podoba mi natomiast ze do konca zachowywał sie arogancko. to mnie głównie od niego odstręczało - arogancja i zaroaumiałość. wierze ze padl ofioara nieczytej gry ale przegrał także swoja postawą.
W wyborach bende glosowac na Borowskiego chociaz nie ma szans, gdyz wydaje mi sie najbardziej rozsądną osoba z kandydatów. -
Kot z Cheshire
"później wyszły afery z jego zeznaniami podatkowymi i w koncu wyszło na jaw, ze to pieprzony komunista"
Ciekawe kryterium bycia komunistą - bycie fałszywie oskarżonym o zmienianie oświadczeń, których zmienić nie można. A może on już był komunistą, a te 'afery' to dowód bycia *pieprzonym* komunistą?
Co by nie mówić o Cimoszewiczu - kompetencje miał największe, zwłaszcza w sprawach polityki zagranicznej. Niestety, wszystko wskazuje na to, ze prezydentem zostanie człowiek, który uważa, że gazociąg Rosja - Niemcy to zemsta za przyjazd Kwaśniewskiego do Moskwy na obchody końca II WŚ.
Cimoszewicz oczywiście miał swoje wady - ciężki charakter. I takimi rzeczami powinien się zająć jego sztab, który, co tu dużo mówić, nawalił. Lewica w tych wyborach nie ma szczęścia do marketingu politycznego, bo i SLD ma kiepską kampanię. Cimoszewicz jest arogancki, oschły i ciężki w obyciu. I zatarciem złego wrażenia powinien zająć się sztab. Nie zrobił tego i to był błąd. Kiedy Cimoszewicz na konferencji prasowej obiecywał proces Wprostowi, kiedy z jadowitą miną cedził słowa, to nawet mnie zmroziło i odrzuciło, choć z zarzutami wobec tygodnika się zgadzam. Na takie rzeczy kandydat na prezydenta pozwolić sobie nie może. Choć i tak nieudolność jego sztabu nie miała na poparcie takiego wpływu, jak miał medialny czarny PR.
Jeśli mogę się wypowiedzieć jako mieszkaniec stolicy - Kaczynski zasłużył się głównie obchodzeniem różnych rocznic i budowaniem ku czci. Sprowadził też na miasto zastój inwestycyjny, no i rozbawil wielu ludzi twierdzeniem, że metro jest w Wawie nie potrzebne... -
Anonim
racja... zabraklo Cimoszewiczowi dobrego psychologa albo kogos od public relations; ) ktory by uswiadomil mu jak sie trzeba zachowywać. Zwłaszcza że pan Nałęcz , szef stabu, takze jest człowiekiem dosyc aroganckim ... zbyt dobrego wrazenia to nie robi, zwłaszcza w kontrascie z entuzjastycznym i szczerym Tuskiem ktory co by tu nie mowic o jego kompetencjach sprawia bardzo sympatyczne wrażenie ... jego image jest taki, ze temu człowiekowi wprost chce sie zaufać
- 1
- 2